Reportasje

Gillian Flynn: – Jeg var aldri noen snill pike

Møt forfatteren av suksessboken «Flink pike» i KKs store intervju.

PÅ NEW YORK TIMES BESTSELGERLISTE: Gillian Flynn fikk sitt store gjennombrudd med boken "Gone Girl" eller "Flink pike" som den heter på norsk. Foto: Font forlag
PÅ NEW YORK TIMES BESTSELGERLISTE: Gillian Flynn fikk sitt store gjennombrudd med boken "Gone Girl" eller "Flink pike" som den heter på norsk. Foto: Font forlag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Kvinner og jenter er ikke bare omsorgsfulle og moderlige, sier Gillian Flynn i et eksklusivt forfatterintervju i rekordstore påske-KK.

Den amerikanske småbarnsmoren og forfatteren var filmkritiker i Entertainment Weekly, men med sin tredje bok har hun fått sitt internasjonale gjennombrudd som forfatter.

Boken har ligget på New York Times bestselgerliste helt siden den kom ut og skal nå filmatiseres.

Her hjemme får Flynn en sekser av anmelder Ingvar Ambjørnsen (
Les hele anmeldelsen her!).

LES OGSÅ: Påskens skumleste krim
 

Kvinnelig bestialitet

I Adressavisen får boken «Flink pike» også en sekser, og selv Liv Ullmann har hyllet thrilleren i et intervju med Dagbladet. Boken hvor Flynn adresserer kvinnelig ondskap og bestialitet, er rett og slett blitt en snakkis.

– På hjemmsiden din skriver du at du aldri var noen snill, liten pike. Hva mener du med det?

– Poenget mitt er at kvinner og jenter også har sine mørke sider og kan være aggresive. Vi må jobbe hardt for å være gode. Jeg skriver om kvinneliv i alle fasetter.

– Er kvinnelig aggresjon annerledes enn menns?

– Ja, jeg tror vi er mer psykologiske og analyserende. Når en kvinne først får en fiende, tror jeg hun har mye vanskeligere for å gå videre enn menn har.

Hele intervjuet, samt Gillians anbefalinger av favorittbøker, kan du lese i KKs store påskenummer som er i salg nå. (Nr 11/12, 15. mars)

LES OGSÅ: Bøkene du bør lese i påsken

LES OGSÅ: Oddas favorittdikt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer