Påskekrim

Glad i krim? Her er 5 bøker du bør lese i påsken!

Disse boknyhetene vil garantert gi deg gåsehud nedover ryggen.

Publisert

Enten du skal dra til fjells, rømme til varmere strøk eller blir hjemme, er det ikke til å stikke under en stol at påskeferien en gyllen mulighet til å sette seg ned med en god og spennende bok. Er du ikke helt sikker på hva  slags påskekrim du skal lese i år? 

Nedenfor finner du 5 bøker som garantert vil gi deg gåsehud nedover ryggen! 

LES OGSÅ: 7 bøker med sterke kvinnelige karakterer!

1. «Jeg lar deg gå» av Clare Mackintosh (2016) 

Jennas femårige sønn blir overkjørt da han løper over veien foran hjemmet deres, og bilføreren stikker av. Jenna er knust, og prøver å starte et nytt liv på den walisiske landsbygda. Det er vanskelig, for hun tar seg ofte i å tenke om hun burde handlet annerledes. Samtidig jobber politietterforskeren Ray hardt for å finne sjåføren. En psykologisk thriller med overraskende vendinger du ikke vil klare å forutse. 

2. «Ikke bestått» av Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt (2016)

Kriminalpsykolog Sebastian Bergmans femte sak starter med at en realitykjendis blir funnet i en nedlagt skole – skutt i hodet med en slaktepistol. Før han ble drept har han måttet svare på en rekke allmennspørsmål på et ark - som er festet på ryggen hans med en stiftepistol. Senere blir tre andre mediekjendiser drept på tilsvarende vis. Spenning på høyt nivå for deg som liker krim om djevelske seriemordere. 

LES OGSÅ: 6 rystende Netflix-dokumentarer du bør se nå

3. «Iréne» av Pierre Lemaitre (2016)

Lemaitres første bok om etterforsker Camille Verhoeven er ikke for sarte sjeler. En drapsmann går løs på Paris’ prostituerte, og Verhoeven får en stri jobb. Det viser seg at drapsmannen etterligner drap i kjente krimromaner. Hjemme går Verhoevens kone Iréne og venter på fødselen skal starte. Dette er en intelligent thriller som vil gi deg frysninger. 

4. «Ingen vei tilbake» av Tove Alsterdal (2016)

Helenes søster Charlie faller ned fra en balkong i 11. etasje. En lokal alkis har sett henne og en truende mann utenfor en nattklubb samme natt. Men Charlie har en historie med rus og psykiatri, og politiet konkluderer med selvmord. Stemmer det? Og hvorfor befant Charlie seg nylig i Buenos Aires? Kan det ha noe med at moren deres forlot mann og barn og dro til Argentina for å kjempe mot fascistene? Helenes oppdagelser ryster ved alt hun trodde hun var. 

5. «The Widow» av Fiona Barton (2016) 

Jean har stått fast ved sin mann Glens side i alle år, hun har tålt hans sære pornointeresse, selv da nabojenta Bella på to år forsvinner og mistanken faller på ham. Grunnen til det er at Jean også har sine besettelser. Men nå er Glen død, og journalisten Kate dukker opp på dørstokken, og Jean tenker at det er på tide at sannheten kommer fram. Dette er en smart psykologisk thriller ulikt noe du har lest før. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer