Saint-Tropez guide:

Glamorøs strandferie

Luksusshopping, strandklubber og høy champagneføring. Saint-Tropez er stedet for strandferie med en solid porsjon luksus.

SAINT-TROPEZ GUIDE: Saint-Tropez er fortsatt en magnet på kjendiser som jakter kombinasjonen sol, sommer og stil. Foto: NTBScanpix og Mari Bareksten
SAINT-TROPEZ GUIDE: Saint-Tropez er fortsatt en magnet på kjendiser som jakter kombinasjonen sol, sommer og stil. Foto: NTBScanpix og Mari Bareksten Vis mer
Publisert

Flotte strandklubber fulle av celebriteter, enorme yachter som vugger i horisonten, og eksklusiv merkeshopping – Saint-Tropez er millionærenes og kjendisenes lekegrind. Den vakre strandbyen var som en magnet på kunstnere mot slutten av 1800-tallet.

Men det var først etter at Brigitte Bardot viste seg i bikini i filmen «And God Created Women» i 1956 at den søvnige og kunstneriske fiskerlandsbyen fikk sin glamorøse status. Siden den gang har kjendisene flokket til strandbyen på Rivieraen, og det har ligget flere luksusyachter enn fiskebåter i havnen.

Selv om det er høy glamfaktor her om sommeren, er Saint-Tropez også en tradisjonell fiskerlandsby.
Selv om det er høy glamfaktor her om sommeren, er Saint-Tropez også en tradisjonell fiskerlandsby. Vis mer

Bardot er fortsatt Saint-Tropez’ mest kjente innbygger. Gamlebyen La Ponche byr på flere sjarmerende butikker og restauranter, et godt alternativ til suvenirbutikkene og de overprisede kafeene langs havnepromenaden. Trange gater snirkler seg opp fine smug med velpolerte fasader i duse ferskenfarger, og utenfor butikkene henger flagrende, hvite kjoler og stilige hatter.

LES OGSÅ: Med fristende tapas, et yrende matmarked og gode restauranter er Alicante blitt en av Spanias mest smakfulle storbyer

I Saint-Tropez finner du også mange sjarmerende gater og smug.
I Saint-Tropez finner du også mange sjarmerende gater og smug. Vis mer

På toppen av gamlebyen troner en vakker barokk kirke med gule og oransje klokketårn. I sidegatene ligger fargerike atelierer, hyggelige uteserveringer og luksuriøse hoteller. Det er tett i tett med de kjente luksusmerkene langs Rue François Sibilli. Den eksklusive gaten huser også verdens eneste Dior-restaurant, med mat inspirert av en av verdens mest kjente designere. Restauranten ligger i en grønn oase, foran herskaps-huset fra 1700-tallet der Diors elegante butikk holder til.

– Er dere klare for å spise mat inspirert av haute couture, spør servitøren Fanny Les Prit (27). Servitøren er kledd i et hvitt antrekk signert Dior og har knallrød leppestift.

– Christian Dior hadde et veldig lidenskapelig forhold til gastronomi og vin. Han skrev til og med en kokebok, forteller den moteriktige servitøren.

Og matrettene står i stil med Diors rene og skarpe linjer: Vi får carpaccio av blekksprut, fargerike salater og grillet fisk pyntet med squashblomster. Alt servert på nydelig Dior-porselen med grønne detaljer.

Selveste Dior har åpnet restaurant i byen. Dior Des Lices holder til i en grønn hage foran merkets klesbutikk i Rue François Sibili.
Selveste Dior har åpnet restaurant i byen. Dior Des Lices holder til i en grønn hage foran merkets klesbutikk i Rue François Sibili. Vis mer

– Vent til dere ser desserten, sier Fanny.

Forventningene stiger. Inn kommer fire fylte vannbakkelser der det står Dior skrevet i gull, mens cappuccinoen har sjokoladepulver formet etter designmerkets logo. Dette er kulinarisk luksus!

Det er også mange muligheter for dem som vil utforske området rundt Saint-Tropez. Der venter vakre vingårder, fine fotturer og Frankrikes svar på Venezia: Port Grimaud. Men man kan heller ikke besøke Saint-Tropez uten å ha vært på strandklubb på den nesten fem kilometer lange Pampelonne-stranden, som ligger litt utenfor strandbyen. Vi starter vorspielet på en av stripens roligste.

– Indie Beach er definitivt den mest avslappende strandklubben her nede, men også den stiligste, sier Clara Vian (22), og nipper til et glass sprudlende rosé sammen med venninnen Caroline Gras (22).

LES OGSÅ: Lev det søte liv på Sicilia! Vi gir deg de beste tipsene

Glamorøs strandferie

Her er det hengestoler i rotting, limegrønne madrasser, frodige palmer og pynteputer med motiver av papegøyer, ananas og palmer. Menyen står i stil med strandklubbens tropiske tema og serveres på fargerike keramikktallerkener. Servitørene er kledd i hipsterstil med høye tennissokker.

Saint-Tropez’ strandklubber kommer i alle varianter. Fra rolige til festlige, fra trendy til mer avslappende. Tahiti Beach var den aller første og åpnet i 1946, og tiltrekker et mer voksent klientell. Det gjør også L’Esquinade, som drives av norske Edna Falao (79). Les Jumeaux er et mer barnevennlig alternativ, og vil du feste med kjendisene, bør du se mot legendariske Club 55. Eller Nikki Beach.

Glamorøs strandferie

Utenfor står luksusbilene på rekke og rad, rangert etter verdi. Et helikopter letter like bortenfor, og i horisonten ligger milliardyachtene og vugger. Hit strømmer folk fra hele verden for å se – og bli sett. På scenen står Jimmy Sax og spiller myke toner på saksofon til klubbmusikk, og badebassenget er fullt av veltrente kropper som poserer på oppblåsbare badedyr.

Her danses det til rundt åtte på kvelden. Da fortsetter festen inne i byen, på en yacht eller på de legendariske nattklubbene Les Caves du Roy, VIP Room eller Gaio. Det er vanskelig å komme inn, og man bør kle på seg det fineste antrekket man har. For dette er kjendisenes og millionærenes lekegrind og en strandby preget av glitter og glam.

LES OGSÅ: Er budsjettet trangt? Slik gjør du ferien billigst mulig

Den franske strandbyen byr på både avslappende cabanas og høy champagneføring. Martine Kopstad Floeng (28) og Therese Qvale (32) koser seg i solen med to friske drinker.
Den franske strandbyen byr på både avslappende cabanas og høy champagneføring. Martine Kopstad Floeng (28) og Therese Qvale (32) koser seg i solen med to friske drinker. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer