Reise

Hanna reiser verden rundt på motorsykkel

Den første lange turen gikk alene til Øst-Europa. - Folk sa rett ut at jeg kom til å dø om jeg reiste!

REISER VERDEN RUNDT PÅ MOTORSYKKEL: Å kjøre Highway 1 i California ga Hanna mersmak og hun har nå besøkt alle verdensdeler på to hjul. Her fra en motorsykkeltur i New Zealand. FOTO: Privat
REISER VERDEN RUNDT PÅ MOTORSYKKEL: Å kjøre Highway 1 i California ga Hanna mersmak og hun har nå besøkt alle verdensdeler på to hjul. Her fra en motorsykkeltur i New Zealand. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Det hele begynte med at jeg fikk en åpenbaring mens jeg satt på kontoret. Jeg hadde en bra og morsom jobb, men fikk plutselig en sterk følelse av at jeg måtte ut og gjøre noe helt annet, forteller Hanna Johansson (30).

De siste fem årene har den svenske kvinnen reist verden rundt på motorsykkel – og nesten alle turene har hun gjort helt alene.

Like etter den livsendrende dagen på kontoret, valgte Hanna å søke om å få et halvt års permisjon for å reise til USA hvor hun skulle studere engelsk.

– Mens jeg var der leide jeg meg en Triumph motorsykkel og kjørte Highway 1 gjennom California. Det var en helt fantastisk opplevelse og jeg skrek av lykke i hjelmen. Jeg kjente at det var dette jeg ville gjøre og at det var dette jeg var født til, forteller hun.

Med en sterkt trang etter å kjøre mer motorsykkel, begynte Hanna å gruble over hvordan hun kunne gjøre drømmen virkelig. Ved siden av studiene hadde hun hatt en ekstrajobb hvor hun tjente rundt 9000 kroner, noe som var akkurat nok til at hverdagen kunne gå rundt.

Vel tilbake i Sverige sa hun derfor opp sin faste kontorstilling og fortsatte i ekstrajobben hvor hun ikke var bundet til noe kontor. I tillegg begynte hun å frilanse som reiseskribent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer