Reise alene

Har du ingen å reise på ferie med?

- Ofte er det bare selve tanken på å reise et sted alene som er mer skummel enn det å faktisk gjøre det.

REISE PÅ FERIE ALENE: Har du ingen å reise på ferie med? Det er ingen grunn til å bli hjemme. FOTO: NTB Scanpix
REISE PÅ FERIE ALENE: Har du ingen å reise på ferie med? Det er ingen grunn til å bli hjemme. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For de fleste av oss er ferie noe vi gjør sammen. Enten det er sammen med kjæresten, med familien eller sammen med venner. Men dessverre er det ikke alltid at det klaffer.

Kanskje får ikke kjæresten ferien sin samtidig som deg, eller kanskje er du singel og alle vennene dine har lagt ferieplaner med kjæreste og familie. Søren altså, selv om du hadde lyst til å reise ser det altså ut til at det blir en «staycation» i år. Eller?

LES OGSÅ: Ønsker du storbyferie på lavbudsjett? Her er byene du bør reise til

– Det er jo synd å gå glipp av en reiseopplevelse man har veldig lyst på, bare fordi ingen vil eller kan bli med, sier Mette Solberg Fjeldheim, som driver Reiselykke.com, et norsk reisemagasin og blogg som nylig ble kåret til Norges beste reiseblogg.

For hvorfor kan du ikke bare reise alene? Det kan virke skummelt og rart, men dette er absolutt noe hun anbefaler. (Psst: Slik blir du en prute-ekspert i utlandet!)

– Selv om det kan være utfordrende, og kanskje nettopp derfor, gir det en seiersfølelse som kan gi mersmak. Det å våge, utfordre seg selv, selv om det kan være skummelt, er noe vi vokser på uansett alder, forteller hun til KK.no. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer