Her er 5 uunnværlige tips du burde notere deg før du legger ut på hengekøyetur!

Tursøstrene Hege og Stine gir deg sine aller beste råd.

TURSØSTRENE: Hege (øverst) og Stine Schultz Heireng er ambassadører for det kortreiste friluftslivet, og ble i 2017 tildelt den gjeve «Friluftslivsprisen». Samme året ble de også kåret til «Årets Villmarking». Nå er de aktuell med boken «Kortreist – 70 fine hengekøyeturer rundt Norges største byer». FOTO: Schultz Heireng
TURSØSTRENE: Hege (øverst) og Stine Schultz Heireng er ambassadører for det kortreiste friluftslivet, og ble i 2017 tildelt den gjeve «Friluftslivsprisen». Samme året ble de også kåret til «Årets Villmarking». Nå er de aktuell med boken «Kortreist – 70 fine hengekøyeturer rundt Norges største byer». FOTO: Schultz Heireng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hengekøye-turer er i vinden som aldri før, og nylig ble jeg invitert med ut på kortreist tur i skogen av en hengekøyefrelst venninne. Jungeltelegrafen Facebook gjorde at jeg raskt fikk lånt meg utstyr (derfor elsker jeg sosiale medier!), og før jeg visste ordet av det var vi på tur mot Rundvann i Østmarka i Oslo.

Å henge opp hengekøyene var gjort i en fei, og alt lå tilrette for en minnerik naturopplevelse under åpen himmel. For ja, minnerik ble den - og det fordi jeg aldri har vært så kald i hele mitt liv.

Til tross for at jeg hadde panoramautsikt til både fullmåne og en stjerneklar himmel, må jeg innrømme at jeg etter noen timer kunne relatere meg til hva krigshelten Jan Baalsrud må ha erfart i de 27 døgnene han lå utendørs langt oppe i nord (vel, det kan jo overhode ikke sammenlignes, men det var nå i alle fall det jeg tenkte på mens jeg lå der forfrossen i sommersoveposen min).

Det var åpenbart at det var et par ting jeg ikke hadde fått med meg at er elementære grunnregler for å oppnå den ultimate hengekøyeopplevelsen.

- Vi har aldri sett oss tilbake

Jeg tok derfor kontakt med tursøstrene Stine (37) og Hege (35) Schultz Heireng, som i disse dager er aktuell med boken «Kortreist – 70 fine hengekøyeturer rundt Norges største byer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer