MAMMUTSALG: Årets største boksalg nærmer seg med stormskritt, og i den anledning har vi laget en liste over hvilke bøker du bør være på utkikk etter.  Foto: Produsentene
MAMMUTSALG: Årets største boksalg nærmer seg med stormskritt, og i den anledning har vi laget en liste over hvilke bøker du bør være på utkikk etter. Foto: Produsentene Vis mer

Mammutsalg

Her er bøkene du bør se etter på Mammutsalget!

Spennende krim, hjerteskjærende romaner, smarte hobbybøker og gode kokebøker.

Publisert

15. februar starter årets store Mammutsalg, med nærmere tusen boktitler til veldig gunstige priser. Så hvis du  er over middels glad i bøker er dette absolutt tiden å kjøpe inn noen nye titler til bokhyllen din. Trenger du hjelp til å finne fram til de beste kjøpene? Vi har laget en liste over våre favorittbøker innen krim, historier, hobby og matlaging. 

LES OGSÅ: 6 bøker du bør skynde deg å lese før de blir film! 

Krim 

1. «Jeg er pilgrim» av Terry Hayes (2014): En ung kvinne blir funnet drept på et nedslitt hotell, hvor alle identifiserende kjennetegn er oppløst av syre. En far blir offentlig halshugget i den pulserende heten på et saudiarabisk marked. Liket av en ekspert i bioteknologi ligger uten øyne på en søppelplass i Damaskus. Menneskelige levninger blir funnet i et avsidesliggende fjellområde i Afghanistan. En perfekt plan er lagt for å begå en grusom forbrytelse mot menneskeheten. Én tråd knytter ugjerningene sammen, og bare én mann vet hvordan ... Pilegrim. 

2. «Vinterfolket» av Jennifer McMahon (2014): Gjennom alle tider har folk forsvunnet på mystisk vis fra den lille landsbyen West Hall i Vermont. Det har skapt grobunn for legender. Spesielt går det historier om Sara Harrison Shea, en mor som elsket datteren sin overalt på jord. Bare måneder etter det tragiske dødsfallet til datteren Gertie blir Sara selv funnet drept bak huset sitt. Hundre år senere bor 19 år gamle Ruthie i Saras hus sammen med moren og lillesøsteren sin. En morgen er moren sporløst forsvunnet. Mens Ruthie leter etter spor, finner hun Saras dagbok gjemt under gulvet i morens soverom. Etter hvert som hun blir oppslukt av den unge morens skjebne, oppdager hun at hun ikke er den eneste som leter desperat etter noen de har mistet. Men hun er kanskje den eneste som kan hindre historien fra å gjenta seg.

3. «Brudekisten» av Unni Lindell (2014): Tolv år gamle Maike Hagg, datteren til en psykiatrisk pasient, døde i kjelleren på Gaustad sykehus i Oslo i 1988. Politiet konkluderte med at det var en ulykke, at jenta falt fra en gardintrapp og slo hodet i steingulvet. Emmy Hammer og Aud Johnsen møtes tjuefem år senere for å snakke om det som egentlig skjedde den gangen. Foreldelsesfristen nærmer seg. Møtet blir farlig, for en av kvinnene vet for mye; angst og hat trigger en kaldblodig morder frem fra skyggene. Halloweenkvelden blir Aud Johnsen drept, og Cato Isaksen og Marian Dahle får saken. Miljøet på det Gaustad sykehus trer sakte frem - noe hviler i skyggen av noe annet. Brudekisten er Unni Lindells tiende roman om politietterforskeren Cato Isaksen.

LES OGSÅ: 10 bøker alle fashionistaer bør lese

Romaner 

1. «En mann ved navn Ove» av Fredrik Backman (2014): Ove er 59 år og kjører Saab. Til tross for at han ble sparket som styreleder i borettslaget for flere år siden, klarer han ikke å la være å blande seg inn. Han sjekker at alt er på stell, og at ingen bryter reglene. Men når de nyinnflyttede naboene i rekkehuset midt imot er så uheldige å ødelegge Oves postkasse, blir det opptakten til en humoristisk og hjertevarm historie om rufsete katter, uventet vennskap - og kunsten å rygge med tilhenger. Det som skjer, kommer til å forandre en mann og et borettslag for alltid. 

2. «Soloppgang» av Victoria Hislop (2013): Sommeren 1972. Famagusta på Kypros er en av Middelhavets mest ettertraktede feriebyer. Et ambisiøst par er i ferd med å åpne øyas mest spektakulære hotell, hvor tyrkisk- og gresk-kyprioter jobber side om side.  

De to nabofamiliene Georgiou og Özkan har flyttet til Famagusta for å komme unna all den politiske uroen og volden andre steder på øya. Men under Famagustas glamorøse glasur, er spenningen økende. Et gresk militærkupp setter øya på hodet, og Kypros står overfor en katastrofal konflikt. Tyrkia invaderer øya for å beskytte den tyrkisk-kypriotiske befolkningen, og Famagusta blir beleiret. 40 000 mennesker rasker med sine mest dyrebare eiendeler og flykter i panikk fra de fremrykkende militærstyrkene. Kun to familier blir igjen i den forlatte byen. Dette er deres historie.

3. «Det du ikke ser» av Kathrine Webb (2013):  England 1911. Presten Albert Canning og hans naive hustru Hester deler en pasjon for spiritisme og lever et lykkelig liv i en søvnig landsby i Berkshire. Men idyllen blir brutt av to nykommere til landsbyen: Først kommer Cat, den nye tjenestejenta, en fri sjel som blir reddet ut av fengsel av det vennlige ekteparet. Mens hun forsøker å finne en utvei til å rømme, finner hun seg vel til rette i landsbyens hemmelige underverden. Så ankommer Robin Durrant, en ledende ekspert på det okkulte, nysgjerrig på rykter om at overnaturlige vesener holder til i myrene rundt landsbyen. Robins magnetiske sjarm og store karisma gjør at han snart blir en ettertraktet mann - som fascinerer flere. Gjennom en lang, varm sommer blir atmosfæren stadig sterkere ladet av ambisjoner, kjærlighet og sjalusi - en blanding så kraftfull at den til slutt ender i mord.

LES OGSÅ: KK.no-redaksjonen har diskutert: Den ultimate kjekkaslisten er her!

Hobby

1. «Marius inspirasjon: klassikere, nye ideer, kreative fargebruk» av Vigdis Augusta Yran Dale (2014): Marius Inspirasjon er den mest omfattende Marius-strikkeboken til nå. I kjølvannet av strikkebølgen som har tatt Norge med storm, presenterer denne boken inspirasjonsbilder fra strikkere i hele Norge, og ulike måter å bruke Marius-mønsteret på. Her er uvanlige fargeforslag og bruksområder, alt som trengs for å bli inspirert til å bruke Marius-mønsteret på nye og kreative måter. 

2. «Nail candy: 50 ideer for trendy og kule negler» av Donne og Ginny Geer (2014): Boken inneholder mer enn 50 ideer presentert med fargefotografier og søte illustrasjoner som viser hvordan du trinn for trinn får til en bestemt stil. 

3. «Fletteboka» av Bente-Helen Schei (2014): Fletteboka er Norges første bok om hårfletting. Bente-Helen Schei er for de fleste best kjent som Flettemamma. I Fletteboka viser hun steg -for -steg hvordan du kan lage morsomme og vakre fletter. Her presenteres du for alle de grunnleggende teknikkene som gjør deg i stand til å skape et bredt utvalg enkle, vakre og allsidige fletter. Boka har 75 detaljerte steg -for -steg-instruksjoner for hvordan du selv kan lære deg kunsten å lage elegante og lekne fletter. Og selvsagt er det et eget kapittel for far! 

LES OGSÅ: Se den nye «Et helt halvt år»-traileren

Mat og drikke 

1. «Det søte liv: Kristines Favoritter» av Kristine Ilstad (2014): La deg friste av mektige sjokoladekaker, søte småkaker, deilige langpannekaker, flotte festkaker, duftende gjærbakst og de aller beste vaflene fra Norges største kakeblogg. Boken inneholder om lag 200 nøye utvalgte oppskrifter, som til sammen gir en uvurderlig samling oppskrifter for deg som liker å skape noe søtt og godt på kjøkkenet, enten det er til store selskaper eller til hjemmekosen. Alle oppskriftene er enkle og med grundig forklaring av fremgangsmåte. 

2. «Juicy familie: sunn juicing for hele familien» av Carina Hultin Dahlmann (2014): I Juicy familie! får du mange fristende oppskrifter på supersunne juicer laget med ferske råvarer. Et stort kapittel er viet forfatterens herlige juicepops - sunne, hjemmelagde ispinner som hele familien vil elske.

3. «Jamie på 15 minutter: superrask, lekker og næringsrik mat» av Jamie Oliver (2013): Denne boken ble til etter ønske fra Jamies lesere om enda raskere, smakfull og næringsrik hverdagsmat. Her finner du oppskrifter og metoder som virkelig fungerer. Dette er matlaging slik Jamie har lært oss; kjapt, sosialt og morsomt, med vakre råvarer. Her serveres alt fra klassisk helstekt kylling og pasta, til asiatisk street food og geniale retter med marokkanske aromaer. Med inspirasjon fra hele verden, har dette blitt en samling oppskrifter som gjør deg i stand til å lage vidunderlige måltider, overraskende kjapt. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer