Feriedager 2017

Her er dagene du bør ta fri neste år

Planlegg smart - og få maksimalt ut av neste års inneklemte feriedager.

FERIEDAGER 2017: De er mange - og de er inneklemte. Det betyr at du kan ta få mye ferie for få fridager fra jobb! FOTO: NTB scanpix
FERIEDAGER 2017: De er mange - og de er inneklemte. Det betyr at du kan ta få mye ferie for få fridager fra jobb! FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Du har kanskje akkurat tatt ferie, eller så er du en av oss som lengter etter sydligere strøk? Fortvil ikke - for til neste år vil det være flust av muligheter til å få tilfredsstilt reiselysten - særlig hvis du planlegger godt.

Først ut - høstferie

Høstferien er første skoleferie, og for størsteparten av landet er den i uke 40. Har du ikke skolebarn er det ikke å anbefale å reise denne uken, da det er stor etterspørsel og høye priser.

- Hos oss er høstferien nå nærmest fullbooket. Har man derimot muligheten til å reise utenom skoleferien er det mye penger å spare! Opptil 50 prosent hvis man reiser uken før eller etter, sier Beatriz Rivera, som er PR- og presseansvarlig i Apollo til KK.no.

HØSTFERIEN UTSOLGT: - Men har du anledning å reise utenom er det både rimeligere og større utvalg, sier Beatriz Rivera, PR- og kommunikasjonsansvarlig i reisebyrået Apollo.
HØSTFERIEN UTSOLGT: - Men har du anledning å reise utenom er det både rimeligere og større utvalg, sier Beatriz Rivera, PR- og kommunikasjonsansvarlig i reisebyrået Apollo. Vis mer

- I tillegg til å få reisen rimeligere, er jo utvalget også desidert større utenom fellesferiene, så her kan man gjøre skikkelige kupp, sier hun og legger til at destinasjoner som Kreta og Kroatia er supre for å forlenge sommeren.

PSST! Hva med å leie en villa på Kreta?

Desember/januar

Har du vært smart, så har du kanskje allerede hatt fri endel dager i desember. Har du derimot spart noe til januar og enda ikke bestemt deg for reisemål har reisebloggeren Merete Gamst som driver bloggen Positivista , har en rekke tips. For den som har tenkt å oppfylle feriedrømmen mellom jul og nyttår, eller bare på nyåret, foreslår hun Karibia, nærmere bestemt øya Saint Kitts.

- Denne perlen ligger en 45 minutters flytur sør for Puerto Rico. Her finner du den unike fjellresorten Belle Mont Farm, som simpelthen er et lite stykke paradis på jord, sier Gamst.

BASSENGLIV OG KORTREIST MAT: Resorten Belle Mont Farm er en opplevelse for livet, mener bloggeren. FOTO: Positivista
BASSENGLIV OG KORTREIST MAT: Resorten Belle Mont Farm er en opplevelse for livet, mener bloggeren. FOTO: Positivista Vis mer

- Saint Kitts er Karibias mest fruktbare øy, og hotellet er bygget opp rundt en økologisk bondegård. Hvert hotellrom er en egen luksushytte med privat basseng. Alt rundt deg er spiselig, og du kan plukke mangoer og bananer fra grenene over bassenget ditt, mens du nyter spektakulær utsikt utover det karibiske hav, forteller Gamst.

- Vi merker at vinterreisene går unna i disse dager, sier Rivera fra Apollo.

- Kanariøyene er fortsatt populært, i tillegg til at flere tar turen til Dubai og emiratene. En mer solsikker destinasjon enn Dubai skal man lete lenge etter, i tillegg til at man finner hoteller i verdensklasse der, og reisetiden er kun syv timer, sier Rivera som viser til stor vekst i bookinger til sistnevnte destinasjon.

LES OGSÅ: Kjæresteparet Janne og Omar solgte alt de hadde for å legge ut på reise

Påskeferie

Påsken er reisetid for mange av oss. Skjærtorsdag faller i år på 29/3 og er (heldigvis) helligdag i Norge (svenskene har ikke fri), etterfulgt av langfredag 30/3. Annen påskedag er også en rød dag og faller på 2/4.

Det betyr at dersom du tar fri mandag - onsdag 26. - 28. mars, får du 10 dagers ferie ved å bare «cashe ut» tre feriedager fra jobb. Bra deal?

- For den eventyrlystne foreslår jeg Svalbard. Her er snøscootertur, isbjørnsafari og hundesledekjøring på programmet, og rundt påsketider har sola tittet fram, og viser frem det mektige landskapet i all sin prakt, sier bloggeren Gamst.

- Restauranten Huset har Nord-Europas største vinkjeller. Her kan du kan smake unike viner til overkommelige priser, ettersom Svalbard er toll- og avgiftsfritt område, påpeker Gamst.

Rivera forteller at mange booker påskeferien i god tid, og charterreiser er fortsatt populært. De mest populære destinasjonene og hotellene går først.

- Hvis du er blant dem som vet nøyaktig hvor du vil reise og bo, og vet at dette er blant populære steder, bør man absolutt bestille innen jul, sier Rivera fra Apollo.

Særlig store leiligheter med egne bassenger går fort unna.

PSST! Dette er hotellet «alle» kjendisene besøkte i sommer

Fridagene i mai

Mai er måneden med legendarisk mange inneklemte dager. Og her vil du finne en rekke gode muligheter til få flere sammenhengende dager med fri.

I år faller 1.mai på en tirsdag – så mange vil nok søke om fri på mandag 30/4 og få fire dager sammenhengende fri. Torsdag 10/5 er Kristi himmelfartsdag – ergo er det nok en inneklemt fredag til disposisjon. Én feriedag gir fire sammenhengende fridager. Har du lyst å emigrere på torsdag 17. mai, og spanderer en feriedag dagen etter, får du fem sammenhengene fridager, ettersom mandag 21/5 er andre pinsedag.

- Helligdagene i mai er absolutt populære dager å reise bort på! I 2018 er vi jo i tillegg ekstra heldige med timingen på dagene, så her spår vi at ekstra mange vil velge å reise bort, sier Rivera.

- Vanligvis tar mange ut noen ekstra feriedager for å reise bort en uke, men mange benytter seg også av muligheten til å reise på en storbyferie eller unne seg en weekendtur. I mai velger vi først og fremst varme reisemål, mener Rivera og forteller at Kreta, Rhodos, Kroatia og Mallorca ekstremt populære for de som vil bort en hel uke.

KRETA ER FORTSATT POPULÆRT: Og ifølge reiseekspertene vet mange hva de vil ha, og er tidlig ute med å booke plass på spesifikke hoteller.
KRETA ER FORTSATT POPULÆRT: Og ifølge reiseekspertene vet mange hva de vil ha, og er tidlig ute med å booke plass på spesifikke hoteller. Vis mer

Storbyferie er også populært, og London er fortsatt en påskefavoritt for mange nordmenn. I tillegg er byer som Barcelona, Roma, Nice og Malaga populære, og flere tar turen til de polske perlene Gdansk og Sopot, forteller Rivera.

Blogger Merete Gamst er stor fan av danske Aarhus.

- Københavns lillebror er et utmerket alternativ til hovedstaden. Her er tempoet rolig, og du kan slentre gatelangs gjennom de smale sjarmerende gatene ved Latinerkvarteret, reise tilbake til HC Andersens tid i Den Gamle By, og oppleve moderne kunst på europeisk toppnivå på ARos Kunstmuseum. Aarhus er også en topp mat-by. Ikke gå glipp av Aarhus Street Food - en populær mathall hvor du finner god mat fra alle verdenshjørner, til en billig penge, tipser bloggeren.

LES OGSÅ: Disse 26 destinasjonene vil du drømme om å besøke

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer