København-guide:

Her er Jakob Oftebros 5 beste København-tips!

Bli kjent med Kongens by fra en helt annen side med en deilig kanalbåttur.

KØBENHAVN-GUIDE: Skuespiller Jakob Oftebro tipser oss om hva vi burde gjøre i Kongens by København! En kanalbåttur fra Nyhavn er blant tipsene. Foto: NTB Scanpix
KØBENHAVN-GUIDE: Skuespiller Jakob Oftebro tipser oss om hva vi burde gjøre i Kongens by København! En kanalbåttur fra Nyhavn er blant tipsene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er veldig vanskelig å ikke elske København - du har den deilige kanalen, de hyggelige fortauskafeene og ikke minst de übertrendy og supersjarmerende københavnerne! Da vi møtte skuespiller Jakob Oftebro (31) i forbindelse med premieren av NRK-serien «Monster» tidligere i høst måtte vi bare spørre han hva hans beste København-tips er.

Han har jo tross alt bodd og studert i Kongens by, som byen heter på folkemunne, og er lommekjent. Jakob smilte fra øre til øre da vi spurte ham, men ville likevel ikke avsløre sine absolutte favoritter.

- De vil jeg jo ha for meg selv! sa han med et lurt smil.

Men dersom du har planlagt en lille weekendtur til København er det fem ting du, ifølge Jakob, absolutt burde sjekke ut:

1. Kanalbåttur fra Nyhavn

Fra Nyhavn kan du ta kanalbåten enten via Canal Tours eller Netto-bådene. Det tar rundt én time, og du får opplevd København fra en helt ny side. Det er superhyggelig å vinke til de andre turistene på kanalbåtene som kjører forbi, og selvfølgelig til de som sykler eller går forbi på land! Det er rundt 50 prosent forskjell i pris på de ulike selskapene, men turen er i grunn den samme. Det kommer mest an på hvor lenge du er gira på å stå i kø! Prøv å få en båt uten tak (med mindre det høljer ned da) for da får du sett mye mer. Guidene om bord på kanalbåtene er hyggelige og kan masse om det du ser når du kjører forbi. Sjekk ut: Havnerundfart og Visitcopenhagen for mer info.

Du finner også flere oppdaterte Københavntips på Your RV Lifestyle.

LES OGSÅ: Vi møtte den svenske modellen Elsa Hosk (28) i København

KANALBÅTTUR: Et av tipsene til Jakob Oftebro er å ta kanalbåten fra Nyhavn. Foto: Malini Gaare Bjørnstad
KANALBÅTTUR: Et av tipsene til Jakob Oftebro er å ta kanalbåten fra Nyhavn. Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer

2. Brunsj og shoppig i Jægersborggade

Jægersborggade er en av de mest trendy og hippe gatene i København, og her serveres både digg brunsj og deilige cocktails. Du kan også få handlet alt fra økologiske grønnsaker til håndlagde smykker og de siste designgodbitene fra danske Ganni. Vi anbefaler kaffe fra The Coffee Collective, brunsj på Manfreds og Vin og shopping hos Damernes Magasin. Sjekk ut: Jaegersborggade.com for hva som skjer i den populære gaten når du kommer på besøk!

3. Assistens Kirkegård

Legg turen til den fine gravlunden Assistens Kirkegård på Nørrebro - og om våren er det et must for da blomstrer de fantastiske kirsebærtrærne her! Kirkegården ble opprettet 6. november 1760, og her ligger det flere kjente, danske personligheter. Blant dem: forfatter og dikter H.C. Andersen (1805 - 1875), fysiker Niels Bohr (1885-1962) og teolog og filosof Søren Kierkegaard (1813 - 1855). I fjor herjet debatten i København, fordi noen var kritiske til at sykkelglade københavnere syklet gjennom kirkegården, men ifølge Politiken er det nå igjen tillatt å ferdes gjennom Assistens Kirkegård med to hjul. Det er kanskje likevel greit å huske at det er et sted til ettertanke.

LES OGSÅ: Jakob Oftebro (30): - Jeg vil gjerne kalle meg en «flink pike»

4. Tivoli

Jakob Oftebro anbefaler alle å ta en tur innom Tivoli for å trimme lattermusklene. Her skjer det mye for både store og små - og i tillegg til berg-og-dal-baner finnes det også flere arrangementer som holdes i forbindelse med de ulike høytidene og merkedagene vi har. Nå for eksempel er det mye som skjer på Halloween-fronten! Sjekk ut: Tivoli.dk for mer informasjon om hva som skjer når.

TIVOLI: Jakob Oftebro anbefaler alle å ta en tur innom Tivoli for å trimme lattermusklene. Foto: NTB Scanpix
TIVOLI: Jakob Oftebro anbefaler alle å ta en tur innom Tivoli for å trimme lattermusklene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

5. Restauranten Mangia Bar og Ristorante

Dette er en av Jakob Oftebros favorittrestauranter i København. Restauranten ligger i Bagerstræde 9 på Vesterbro og byr blant annet på deilig italiensk pasta med tilbehør! Når du har spist deg god og mett her er det bare en kort gåtur til Kødbyen, hvor du kan fortsette kvelden på en av de mange trendy barene og utestedene som ligger i det tidligere fabrikkområdet. Sjekk ut menyen her: Mangia.dk og sjekk ut det som skjer i Kødbyen her: Visitcopenhagen

Jakob Oftebro har delt dette bildet (med sine danske skuespillerkolleger Pilou Asbæk og Johannes Lassen) fra populære Blågårdsgade (som også er et must!) på sin offisielle Instagram-konto:

Dejligt gensyn med gode venner🇩🇰😁 @pilouasbaek @johanneslassen #polaroid

Et innlegg delt av Jakob Oftebro (@oftebrojakob)

LES OGSÅ: Inspirerende gatemote fra København - motepersonlighetene imponerer!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer