Ferie Med Venner

Her er spørsmålene du burde stille vennene dine før dere reiser på ferie sammen!

Slik unngår du kjipe situasjoner på ferieturen.

FERIE MED VENNINNE: Ferieturen kan være idyllisk, helt frem til det oppstår én eller annen konflikt som kan sette vennskapet på prøve. Foto: NTB Scanpix
FERIE MED VENNINNE: Ferieturen kan være idyllisk, helt frem til det oppstår én eller annen konflikt som kan sette vennskapet på prøve. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kalenderen viser endelig sommer, og det betyr blant annet sol, is, bading og spennende utflukter gode venner! Det er ofte knyttet store forventninger til ferieturene, men noen ganger kan man erfare underveis at vennskapet kan bli «satt på prøve» dersom man har ulike oppfatning av hvordan ting skal være. (PSST: Her er de vanligste årsakene til at venninner ender med «å slå opp»)

Kanskje noe som var viktig for deg er mindre viktig for venninnen din, eller man føler man gir mer enn den andre gir tilbake. Sånne ting kan ofte sette en stopper for den harmoniske ferieturen. 

- Man forebygger mange problemer ved å planlegge skikkelig i forkant. Hvilke forventninger har man? Har hver noen særlige ønsker? Skal man gå litt sammen og litt hver for seg? Pengebruk sånn cirka? Alkohol og søvn, ulike behov her? Husk at ikke alle passer til å reise sammen, man kan være gode venner på andre måter, sier psykolog Eva Tryti til KK.no.

LES OGSÅ: Slik kan du avslutte et vennskap på Facebook uten at personen legger merke til det

Det er derfor viktig at man setter seg ned i forkant av ferien og snakker om hvilke forventninger og ønsker man har. Vi har latt oss inspirere av Popsugar og har samlet sammen ni spørsmål som du burde stille reisepartneren din før turen, slik at ferien går mest mulig smertefritt:

1. Er du spontan, eller liker du helst å ha planlagt mest mulig på forhånd?

2. Hvor stort budsjett har du? Ser du for deg at man splitter regningen underveis, eller skal vi kjøre to forskjellige budsjetter?

3. Hva er dine hovedønsker for turen? Slappe av? Shopping? Trening? Museer?

4. Hvordan stiller du deg til festing og alkoholinntak på turen?

Saken fortsetter under bildet.

IDYLL: Yes, sommeren er her endelig! Ta noen forholdsregler før du reiser på ferietur med gode venner, så slipper man å støte på uheldige situasjoner underveis. Foto: NTB Scanpix
IDYLL: Yes, sommeren er her endelig! Ta noen forholdsregler før du reiser på ferietur med gode venner, så slipper man å støte på uheldige situasjoner underveis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

5. Foretrekker du å utforske stedet som en lokal, eller foretrekker du helst å få med deg alle turistattraksjonene?

6. Er du A- eller B-menneske?

7. Trenger du alenetid/egentid underveis?

8. Hva med trening - er det noe du ser for deg at du kommer til å prioritere på turen? 

9. Liker du å møte nye mennesker underveis på turen, eller ser du for deg at det bare skal være deg og meg hele veien?

LES OGSÅ: Derfor er vennskap så utrolig viktig

Psykolog Eva Tryti forklarer til KK.no at dersom konflikten først har oppstått så er det viktig å ta en time out.

- Vær litt fra hverandre, og snakk sammen når dere har roet ned. Tenk over at ingen mente å gjøre noe galt! Forhandle om hvordan dere løser det, alle bør gi og ta litt. Hvis stemningen fremdeles er dårlig så ta en prat og rydd opp når dere har kommet hjem. Husk at reiser er både gøy og stressende på én og samme tid, og at det derfor også fort kan oppstå konflikt dere i mellom.

- Har du noen tips for å få ferieturen til å bli optimal for alle parter?

- Ikke ha for tett program, ikke drikk for mye alkohol og ikke få for lite søvn - og la alle få være med å bestemme litt om fellesaktivitetene, sier hun.

LES OGSÅ: Kan gravide reise med fly?

God tur!
 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer