Reise til Paris:

Her får du Paris' beste luksuskaffe og kaker

Lurer du på hvor du skal spise, shoppe og feste i Paris? Her får du tips fra Pernille Le Marc, som har bodd i den franske hovedstaden i ni år.

PARIS: Reiser du til Paris på våren, kan du få med deg blomstringen av magnoliatrærne. Det varer fra begynnelsen av mars til slutten av april – selvfølgelig avhengig av været. FOTO: NTB
PARIS: Reiser du til Paris på våren, kan du få med deg blomstringen av magnoliatrærne. Det varer fra begynnelsen av mars til slutten av april – selvfølgelig avhengig av været. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

GASTRONOMI OG LOKAL SHOPPING

– Det morsomme med Paris er at byen er som et lappeteppe av små landsbyer, der hvert kvarter har sin type restauranter, arkitektur, ja, også måte å kle seg på. Jeg kjenner den venstre bredden av Seine, der vi bor, ut og inn. Men nylig flyttet kontoret vårt til Rue Saint-Honoré i 1. arrondissement, så nå har jeg lært en ny side av Paris å kjenne, forteller presseagent Pernille Le Marc (32), som har bodd i den franske hovedstaden i ni år.

– Rue Saint-Honoré er ikke bare en av byens mest luksuriøse gater, men også den som lukter best. Adressen tiltrekker seg internasjonale merker av høy kvalitet, derfor valgte vi adressen til våre møbelkunder, som blant annet teller Bolia og Carl Hansen.

Pernille Le Marc er presseagent og har bodd i 7. arrondissement i Paris i ni år. Dette er hennes tips til byen. FOTO: Privat
Pernille Le Marc er presseagent og har bodd i 7. arrondissement i Paris i ni år. Dette er hennes tips til byen. FOTO: Privat Vis mer

– En viktig del av fransk innredning er duftlys, og jeg elsker å kjøpe mine hos Diptyque og Trudon, men jeg liker også designhotellet Costés egne i rød emballasje. Vi elsker å dra dit, og spiser ofte i restauranten deres, som ligger i en bakgård. Jeg er også glad i Café Mar’co i nærliggende Rue de la Sourdière. Her får du enkel og god bistromat.

– I det 6. og 7. arrondissement drar jeg ofte til Café Varenna, som ligger i gaten ved samme navn, der hyse på grønne puy-linser med bløtkokt egg over er favoritten min. Et annet bra sted for tradisjonell fransk mat er Le Basilic på Rue Casimir Périer.

Tidligere toppmodell Inès de la Fressange har sitt eget populære klesmerke. FOTO: Pernille Le Marc
Tidligere toppmodell Inès de la Fressange har sitt eget populære klesmerke. FOTO: Pernille Le Marc Vis mer

– Ikke så langt derfra ligger Beau Passage i et gammelt Peugeot-verksted, der Michelin-kokker har åpnet spesialbutikker med brød, makroner og burgere. Jeg liker også godt peruanske Coya i samme kompleks, når jeg skal ha småretter og drinker.

– Når jeg skal ha luksuskaffe og kaker, drar jeg til brasseriet i det gjenåpnede jugendhotellet Lutetia. Der kan jeg sitte og se verden passere forbi. Og har jeg det travelt, kjøper jeg den legendariske kakaoen fra Angelina på Rue de Rivoli og tar den med meg.

Den moderne skulpturhagen ved Palais Royal, nær Louvre, er vel verdt et besøk. FOTO: Elsebeth Mouritzen
Den moderne skulpturhagen ved Palais Royal, nær Louvre, er vel verdt et besøk. FOTO: Elsebeth Mouritzen Vis mer

– Jeg synes det er morsomt å finne nye og mindre kjente merker som oser av parisisk stil uten at det koster en formue, som veskemerket Poléne i Rue de Richilieu og klærne hos Le Grand Apartement Sezane i Rue Saint-Fiacre. Den tidligere toppmodellen Inès de la Fressange lager erkefransk mote i Rue de Grenelle.

– Les Halles-kvarteret er blitt et bra sted å gjenoppdage etter at den gamle børsbygningen Bourse de Commerce åpnet som museum. Ellers er Musée Rodin min kulturfavoritt – både på grunn av skulpturene innendørs og hagen som omgir museet. Jeg liker også å gå i den morderne skulpturhagen Palais Royal, der de har vakre spesialbutikker og japanske Café Kitsuné.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer