Reise til Barcelona:

Her finner du byens beste burrata med tomater

Lurer du på hvor du skal spise, shoppe og feste i Barcelona? Her får du tips fra Christina Rovira Mollerup som bor i den vakre byen.

FOTO: NTB
FOTO: NTB Vis mer
Publisert

UTENDØRSLIV HELE ÅRET

– Moren min kommer opprinnelig fra Barcelona, så jeg har tilbrakt alle mine somre her, med den spanske delen av familien. Etter en ni måneders reise i Mexico og Guatemala i 2019 bestemte vi oss for å slå oss ned utenfor Danmark, fordi jeg hadde skapt en internettvirksomhet som kunne drives fra hele verden. Så hvorfor ikke Barcelona, når min mann også kunne få jobb i teknologibransjen her? sier webdesigner Christina Rovira Mollerup (34).

– Jeg elsker at man kan være utendørs hele året i denne byen. Jobben min er kreativ, og jeg samler inspirasjon når jeg går tur i de forskjellige områdene, særlig Grácia, eller sitter på en kafé og observerer mennesker som går forbi. Jeg er også ofte på stranden ved Vila Olimpica, mye fordi den gir en følelse av frihet, tid og ferie.

Christina Rovira Mollerup er webdesigner og brandingkonsulent, og har bodd i Eixample i Barcelona i to år. FOTO: Julia Malinowska
Christina Rovira Mollerup er webdesigner og brandingkonsulent, og har bodd i Eixample i Barcelona i to år. FOTO: Julia Malinowska Vis mer
I Eixample-området er det mange vakre fasader å se. FOTO: Christina Rovira
I Eixample-området er det mange vakre fasader å se. FOTO: Christina Rovira Vis mer

– Jeg er også veldig glad mitt eget område, Eixample, der bygningene typisk er fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Fasadene er utrolig vakre og detaljerte, så bare en rusletur i gatene er en opplevelse i seg selv. Jeg stopper ofte ved keramikkbutikken Workin In The Red Woods i Carrer Lluis Piados, som alltid har noe jeg selv kan bruke eller som jeg kan kjøpe som gaver.

– Når jeg får gjester, må vi selvfølgelig se Gaudís mesterverker Casa Battló og La Pedrera på Passeig de Gràcia, men jeg elsker også å vise byen ovenfra. Det er helt unikt med den store byen som nærmest flyter ut i Middelhavet. Det kan være fra Tibidado, fjellet som tårner seg opp bak byen med kirke og forlystelsespark på toppen, eller fra Montjuic, fjellet der man kan komme seg opp og ned med gondolbane. Hvis du har lite tid, er turen opp i restauranten 1881 per Sagardi på toppen av det historiske museet på Placa de Pau Vila et godt alternativ.

Fiskerestauranten Cadagués er et sted Christina stadig vender tilbake til. FOTO: Christina Rovira
Fiskerestauranten Cadagués er et sted Christina stadig vender tilbake til. FOTO: Christina Rovira Vis mer
FOTO: Christina Rovira
FOTO: Christina Rovira Vis mer

– Jeg elsker å spise lokalt i mitt nabolag, og vender alltid tilbake til middelhavsmenyen i Secrets del Mediterrani og de gode vegetarrettene – og ikke minst burrata med tomater – hos Chica Limona, begge på Passeig de Sant Joan. Skal det bare være en kjapp sandwich, skuffer aldri Molika i Carrer de Casp. Og skal jeg ha en kaffe på farten, velger jeg en flat white hos Syra Coffee i Passeig de Sant Joan.

– Livretten min er pan con tomaté, som er typisk katalansk. Det er brød smurt med tomat, og deretter drysset med salt og olivenolje. Vi lager det selv som tilbehør til tapas eller som et lett måltid med gode oster til. Men du kan også bestille det ute. Favoritten min er hos fiskerestauranten Cadagués i Carrer de la Reina Cristina.

– Når jeg møter venninner til et glass vin om kvelden, er jeg glad i å dra til den koselige hotellbaren Libertine i Casa Bonay på Gran Vila de les Corts Catalanes, der det er sofaer, dunkel belysning og god musikk. Jeg elsker i det hele tatt den mat- og vingleden som er en del av livet i Barcelona.

Stranden ved Vila Olimpica er et nydelig sted å dra når du vil koble av. FOTO: Christina Rovira
Stranden ved Vila Olimpica er et nydelig sted å dra når du vil koble av. FOTO: Christina Rovira Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer