Reise:

Her finner du strand, vann og herlig storbyliv

Det er ikke vanskelig å nyte livet i Spanias tredje største by, Valencia.

VALENCIA: Valencia er særlig kjent for sin kunst og vitenskap, Ciudad de las Artes y las Ciencias.
VALENCIA: Valencia er særlig kjent for sin kunst og vitenskap, Ciudad de las Artes y las Ciencias. Vis mer
Publisert

Opplev

Kunst- og vitenskapsbyen Ciudad de las Artes y las Ciencias er et imponerende arkitektonisk verk og noe man må se. Det futuristiske komplekset i organiske former og stiliserte linjer er i hovedsak skapt av den spanske arkitekten Santiago Calatravas. Det består av et såkalt eksperimentarium, et kombinert opera- og konserthus, kino, Europas største saltvanns­akvarium og utendørs kunstgalleri. Eksperimentariet gir ­underholdning i flere timer, og utenfor kan du seile i små båter og teste din balansekunst på kjempebadeballer i vannet.

Europas største matmarked, Mercad Central, ligger i Valencias sentrum, og her kan du ikke bare nyte synet av den vakkert dekorerte modernistiske bygningen fra 1914 – de bugnende markedsbodene med lokale råvarer er en sanselig opplevelse i farger, lukter og smaker.

Valencia har kilometervis med strender. Dette er bystranden El Cabanyal.
Valencia har kilometervis med strender. Dette er bystranden El Cabanyal. Vis mer

Valencia har åtte kilometer med hvite sandstrender, og de er langt fra overfylte. Lei en sykkel i en av de mange utleie­butikkene ved bystranden El Cabanyal, også kalt Las Arenas, der det også er barer og restauranter, og gå en tur langs ­havnepromenaden. Hopp i bølgene når du kommer tilbake til bystranden, eller stopp på en av de andre strendene underveis.

Bak stranden ligger byens gamle fiskerkvarter El Cabanyal, der de smale gatene er som et åpent galleri. Her prydes de gamle fiskerhusfasadene av fargestrålende mosaikkfliser som fiskerne, påvirket av den spanske arkitekten Gaudí, selv utførte. Fargene er inspirert av havet, og 500 av husene her står på UNESCOs verdensarvliste. Stikk også innom en av de mange barene i byens up-and-coming trendområde.

Ruzafa har mange vakre husfasader, blant annet La Cassa Judía i gaten Carrer de Castelló.
Ruzafa har mange vakre husfasader, blant annet La Cassa Judía i gaten Carrer de Castelló. Vis mer

Kvarteret El Carmen har i mange år vært kjent som byens kreative festområde med masse barer, små butikker og fortaus­kafeer. El Carmen har også gatekunst i overflod, som det er vel verdt å kikke nærmere på. Størstedelen av verkene er skapt av lokale kunstnere som Hyro og Escif (Spanias svar på Banksy). Start turen ved Plaza del Tossal og de nærliggende gatene, der konsentrasjonen er størst. Husk å se både opp, ned og inn i små smug, for kunsten gjemmer seg overalt.

Ta også en kikk inn i gaten Carrer del Museu 11, der du ­finner et helt spesielt kattehus som kun er 50 cm høyt, i valenciansk stil med hage med springvann. En eldre kvinne skapte huset, så byens villkatter kunne søke ly for natten.

I livsstilsbutikken Gnomo kan du finne lokalt lagde design-suvenirer.
I livsstilsbutikken Gnomo kan du finne lokalt lagde design-suvenirer. Vis mer

I Valencias Ruzafa-kvarter kan du puste inn ekte bohemstemning. Kvarteret har sin egen sjel og flerkulturell stemning som lokker mange kunstnere, hipstere og hippier hit. De lokale møtes på de mange fortauskafeene, barene og restaurantene, og du føler raskt at du er en del av dette området. Gå en tur i gatene, nyt områdets fine arkitektur, gatekunsten, de små livsstils- og vintagebutikkene, og stikk innom de mange kunstgalleriene. Kunstnerfellesskapet Sporting Club Ruzafa, der du kan se kunstnerne arbeide og slå av en prat med dem, er verdt å besøke. Lokalene har tidligere huset den lokale bokseklubben og deretter en fotballklubb.

Husmurene i El Carmen-kvarteret er dekorert av lokale gatekunstnere.
Husmurene i El Carmen-kvarteret er dekorert av lokale gatekunstnere. Vis mer

Shop

Liker du bohemstilen, er i Ruzafa-kvarteret ­stedet for deg. Her er det flust av små designer-, vintage- og livsstilsbutikker. KAUF Vintage ­selger brukte moteklær og har særlig mye denim fra kjente merker, skjorter, sneakers, solbriller og badetøy. Butikken kan tilpasse klærne etter ditt ønske. Madame Mim er en herlig hule av lekre vintageting – fra klær og tilbehør til interiør­­artikler.

Gnomo selger tilbehør til mennesker som er opptatt av design. Her er alt fra retrovekker­klokker, fotorammer, smykker og illustrasjoner til ­sykkelstativ. De fleste ting er skapt av lokale kunstnere. Butikken er lett å kjenne igjen på sin fasade med knallfarger i 1980-tallsstil.

Mercado de Tapeneria i Valencias sentrum har skiftende pop up-butikker med alt fra lamper til vintageklær. Hver tredje uke er det også et godt loppemarked her.

Mercado Central ligger i en vakker art noveau-bygning.
Mercado Central ligger i en vakker art noveau-bygning. Vis mer
Frokosten kan du nyte på Mercado de Colon, som har et vakkert tak laget i odernistisk stil.
Frokosten kan du nyte på Mercado de Colon, som har et vakkert tak laget i odernistisk stil. Vis mer
Det mangler ikke på bugnende fruktog grønnsakhyller i Valencia. Denne er fra Mercado Central.
Det mangler ikke på bugnende fruktog grønnsakhyller i Valencia. Denne er fra Mercado Central. Vis mer
Madam Mim er en av byens mange vintagebutikker og vel verdt et besøk.
Madam Mim er en av byens mange vintagebutikker og vel verdt et besøk. Vis mer

Spis

Start dagen med brunsj på fortauskafeen Dulche de Leche i Ruzafa. Velg brunsjmenyen, eller sett sammen din egen fra det store utvalget av bagels, boller, croissanter og kaker. Stedet har også et godt utvalg av friskpressede juicer. ­pasteleriadulcedeleche.com

Spis frokost på Valencias trendy marked Mercado de Cólon, som ligger i en spektakulær modernistisk bygning fra 1914. Markedshallen har et godt utvalg av frokostkafeer og restauranter, og stemningen er superkoselig. mercadocolon.es

Dulche de Leche er et favorittsted for de lokale i helgene.
Dulche de Leche er et favorittsted for de lokale i helgene. Vis mer

Paellaen stammer fra Valencia, så den må du selvfølgelig smake. God og autentisk paella får du hos La Bernada, som ligger i det sjarmerende miljøet Mercado de Tapeneria, der det er flere spisesteder. Nyt paellaen på terrassen med ­fargede lamper, planter og følelsen av å være invitert med til en lokal gatefest. mercadodetapineria.com

Valencias mest hypede kokk, Richard Camarena, er vanskelig å komme utenom. Han driver restauranter overalt i byen, og flere av dem har fått en Michelin-stjerne. Canalla Bistro i Ruzafa oser av New York-stemning. På veggen henger plastdyrehoder i knallfarger, og noe av maten serveres i porselensgriser og -maiskolber. Menyen inneholder blant annet ceviche, tacoer, burgere og vegetarretter i kreative fortolkninger. canallabistro.com/en

Et tidligere islager i El Cabanayal-kvarteret er nå omgjort til den kule, industrielle og koselig baren og konsertstedet La Fabrica de Hielo. Stikk innom for en drink, snacks og god musikk. lafabricadehielo.net

Skal du spise paella, er Valencia stedet, for dette er den spanske nasjonalrettens hjemby
Skal du spise paella, er Valencia stedet, for dette er den spanske nasjonalrettens hjemby Vis mer
Her finner du strand, vann og herlig storbyliv

Sov

På femstjerners hotellet Hotel Balneario Las Arenas har du en fantastisk sjøutsikt. Her har de flere typer rom, lekre loungeområder mot ­stranden, gourmetrestaurant og spa med for­skjellige behandlinger. hotelvalencialasarenas.com

Bo i bohemske omgivelser på El 16 Ruzafa, som tilbyr leiligheter i hjertet av Ruzafa-kvarteret. Leilighetene er innredet i urban stil, og du har den mest trendy delen av Valencia rett utenfor døren. nwtspain.com/el16ruzafa.html

Hotel Balneario ligger ved bystranden, som de lokale kaller Las Arenas, og her er det nydelig sjøutsikt.
Hotel Balneario ligger ved bystranden, som de lokale kaller Las Arenas, og her er det nydelig sjøutsikt. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer