Reise:

Her finner du strand, vann og herlig storbyliv

Det er ikke vanskelig å nyte livet i Spanias tredje største by, Valencia.

VALENCIA: Valencia er særlig kjent for sin kunst og vitenskap, Ciudad de las Artes y las Ciencias.
VALENCIA: Valencia er særlig kjent for sin kunst og vitenskap, Ciudad de las Artes y las Ciencias. Vis mer
Publisert

Opplev

Kunst- og vitenskapsbyen Ciudad de las Artes y las Ciencias er et imponerende arkitektonisk verk og noe man må se. Det futuristiske komplekset i organiske former og stiliserte linjer er i hovedsak skapt av den spanske arkitekten Santiago Calatravas. Det består av et såkalt eksperimentarium, et kombinert opera- og konserthus, kino, Europas største saltvanns­akvarium og utendørs kunstgalleri. Eksperimentariet gir ­underholdning i flere timer, og utenfor kan du seile i små båter og teste din balansekunst på kjempebadeballer i vannet.

Europas største matmarked, Mercad Central, ligger i Valencias sentrum, og her kan du ikke bare nyte synet av den vakkert dekorerte modernistiske bygningen fra 1914 – de bugnende markedsbodene med lokale råvarer er en sanselig opplevelse i farger, lukter og smaker.

Valencia har åtte kilometer med hvite sandstrender, og de er langt fra overfylte. Lei en sykkel i en av de mange utleie­butikkene ved bystranden El Cabanyal, også kalt Las Arenas, der det også er barer og restauranter, og gå en tur langs ­havnepromenaden. Hopp i bølgene når du kommer tilbake til bystranden, eller stopp på en av de andre strendene underveis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer