Reisetips

Her finner du verdens minste hotell

København byr ikke bare på hyggelige gater og gode restauranter..

Foto: Shutterstock / William Perugini
Foto: Shutterstock / William Perugini Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det å reise er noe vi helst skulle gjort hver dag. Vi elsker å utforske nye steder, teste ut deilige restauranter og sjekke inn på kule hoteller. Sistnevnte er kanskje noe flere nedprioriterer ettersom man som oftest bruker minst tid inne på hotellet. Men dersom du for ørtende gang skulle befinne deg i samme storby, kan det vært en idé å utforske nettopp hotellscenen litt.

Hva med å bo på verdens minste hotell for eksempel? Det ligger nemlig bare en times flytur unna deg. Midt i vakre København ligger Central Hotel & Cafe - og gjett hva? De har bare ett rom! Her har du altså hele hotellet for deg selv når du sjekker inn, og det er jo en opplevelse i seg selv. 

I tillegg til det bittelille hotellrommet, er det også en kafé i bygget. Her kan du gå ned og spise frokosten din, eller få den servert på hotellrommet. Men skal du bo på dette hyggelige hotellet i Tullinsgade 1 må du være tidlig ute og betale 2100 danske kroner i døgnet. 

LES OGSÅ: Verdens beste land er kåret (og ja, Norge er på lista!)

Foto: Hotel Central & Cafe
Foto: Hotel Central & Cafe Vis mer

10 ting du MÅ gjøre i København

Og selv om dette hotellet er så koselig, finnes det en ganske så kul storby rett utenfor døren. Flere har sikkert tenkt seg til den danske hovedstaden når sommermånedene nærmer seg, og derfor har vi alle tipsene du trenger her:

LOSJI

1. Hotel D'Angleterre. Dette er definitivt et hotell som er ute av de flestes prisklasse, men dersom du har vunnet i Lotto eller virkelig vil skjemme bort reisefølget ditt er D'Angleterre rett valg. Her finner man suiter på opp til 250 kvadratmeter, bad som ser ut som de er tatt ut av et eventyr, og hotellet er både moderne og elegant på samme tid.

Adresse: Kongens Nytorv 34, 1050 København
Nettsted: www.dangleterre.com

2. Hotel SP34. SP34 er hotellet for deg som er på jakt etter noe annerledes. Her får du moderne og minimalistiske rom som likevel, på én eller annet måte, har en hjemmekoselig sjarm ved seg. I tillegg gjør den relativt hyggelige prisen (litt over 1000-lappen per natt) og hotellets fantastiske burger opplevelsen enda bedre.
Adresse: Sankt Peders Stræde 34, 1453 København
Nettsted: www.brochner-hotels.dk

Andre hoteller som kan være verdt å sjekke ut er Nimb, Wakeup Copenhagen (perfekt for deg som reiser på budsjett) og Skt. Petri. Husk også å sjekke Airbnb.no!

AKTIVITETER

3. Kanalbåttur fra Nyhavn. Dette er omtrent obligatorisk når du er i København! Å se den danske byen fra sjøen er nemlig noe ganske annet enn å se den fra en overfylt og klam turistbuss. Tips: Skal du tilbringe flere dager i København, finnes det tilbud som gir full adgang til «Hop On, Hop Off»-buss- og båtturer i 48 timer.

4. Lei sykkel og utforsk byen. Her i Norge begynner sykkelkulturen så vidt å blomstre, men det er selvfølgelig ingenting sammenlignet med det man ser i København. Her er det minst like vanlig å tråkke seg bortover gaten på sykkel som det er å gå – og vi elsker det! Vårt tips er å leie sykkel og kjøre litt tilfeldig rundt. Stopp med jevne mellomrom, og spør de lokale hva de synes du bør få med deg i området du er i der og da.

5. Tivoli. Kryr det av turister? Ja. Er det verdt å besøke likevel? Ja. Det spiller ingen rolle om du er på tur med barna, venninnegjengen eller kjæresten; en tur på Tivoli slår svært sjelden feil (les: aldri).

Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København
Nettsted: www.tivoli.dk

Under København-besøket er det også gøy å se «Den lille havfrue»-skulpturen, spise medbrakt lunsj på gresset ved Kastellet, shoppe på Field's, gå tur på Assistentens Kirkegård (her er det flotte kirsebærtrær!) eller slenge seg på en guidet segway-tour. Dersom du er i byen i juni må du få med deg gatemusikkfestivalen «Distortion».

LES OGSÅ: Barcelona har alt du kan tenke deg!

MAT

6. Noma. Kanskje et litt åpenbart valg i og med at denne restauranten faktisk ble kåret til verdens beste restaurant tre år på rad, men Noma må med på listen. Stedets noe kjedelige og grå fasade yter virkelig ikke verken maten eller stemningen rettferdighet. (Pssst: Skal du spise her, bør du booke bord 2-3 måneder i forveien.)

Adresse: Strandgade 93, 1401 København
Nettsted: www.noma.dk

7. Amass. Amass på Refshaleøen åpnet dørene i 2013, og ble umiddelbart en hit. Selve lokalet er et gammelt industrilokale, og du får servert spennende mat fra en sesongbasert meny. Det er den typen restaurant som er skikkelig kul, men ikke så kul at du ikke føler deg hjemme – heldigvis.
Adresse: Refshalevej 153, 1432 København
Nettsted: www.amassrestaurant.com

8. Mother. Dette er stedet for deg som ikke vil bruke altfor mye penger, samtidig som du liker at maten og stedet i seg er av høy kvalitet. På Mother – som i hovedsak severer italiensk – er stemningen avslappet, og klientellet består av både kule lokale og nysgjerrige turister. Verdt et besøk!

Adresse: Høkerboderne 9, 1712 København
Nettsted: www.motherrestaurant.dk

Ellers anbefaler vi å prøve Paté Paté, Spaghetteria, Dalle Valle (her har de buffé som både er billig og supergod) og Pluto. Nyt!

FEST OG MORO

9. Mesteren & Lærlingen. Er det et sted i København hvor de hippeste av de hippe samles, er det Kødbyen – og nettopp her ligger Mesteren & Lærlingen. Atmosfæren i baren er uformell, og egner seg perfekt til en kveld bestående av øl og gode samtaler.

Adresse: Flæsketorvet 86, 1711 København
Nettsted: www.facebook.com/mesterenoglærlingen

10. Vega. Dersom du har mer lyst til å danse natten lang, kan Vega være stedet for deg; med hele 6. etasjer å boltre seg i, blir det nemlig vanskelig å kjede seg.

Adresse: Enghavevej 40, 1674 København
Nettsted: www.vega.dk

Har du flere åpne kvelder i kalenderen kan du også stikke innom Arch, Copenhagen Jazzhouse, Bakken, Rust, Oak Room og Jolene.

Infinity

Et innlegg delt av A R C H (@archcph)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer