Reisetips

Herlige Hellas

Hvite strender nesten uten trengsel, plass på restaurantene, kort kø til Akropolis og ordentlig god mat. Det er mange grunner til å dra til Fastlands-Hellas om sommeren.

HELLAS: Halkidiki i nord er det området de fleste atenere søker til når de ikke drar ut på øyene. FOTO: NTB Scanpix
HELLAS: Halkidiki i nord er det området de fleste atenere søker til når de ikke drar ut på øyene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hellas er for mange synonymt med øyferie. Og det er litt synd. Du kan nemlig få både hvite strender, gresshopper som synger og masse feriestemning hvis du holder deg på fastlandet. Og i tillegg godt med plass å boltre seg på. Det er nemlig ikke bare nordmenn som søker mot øyene i høysesongen, det gjør grekerne også. Så mens det er godt fylt opp på øystrendene, kan du være heldig å vandre med bare tær i sanden uten å støte på noen på fastlandets strender.

En slik strand finner du på Evia, en brofast øy, som ligger i kjøreavstand til Nord-Aten. I kystbyen Korasida finner du en håndfull familiedrevne pensjonater, fire spisesteder med enkle lokale retter som smaker så godt at du bokstavelig talt blir nødt til å trille i seng og en så lav puls at tiden er på nippet til å stå stille. Det er ikke så mye annet å gjøre enn å starte dagen med soloppgang, gresk kaffe og yoghurt med valnøtter og honning, og ellers bare lade batteriene på stranden, i vannet og på spisestedene.

Jo varmere det er, desto kortere er køen til en av den vestlige verdens viktigste områder, Akropolis, som ligger i Aten. Det forstår man godt, for det er skikkelig varmt i Aten når solen står høyest. Det til tross er Aten et besøk verdt. Byen gjennomgikk litt av en fornyelse i forbindelse med OL i 2004, og det kan ses. For eksempel har det i området Kolonaki dukket opp svært mange gode restauranter, barer og spisesteder, samt en del designbutikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer