Reiseguide

Herlige Ibiza

Praktfulle strender med turkisblått vann, en avslappet hippiekultur og fantastiske restauranter. Denne øya er så mye mer enn ungdommer som fester.

FOTO: NTBScanpix
FOTO: NTBScanpix Vis mer
Publisert

Spis

Det er naturlig å spise fisk og skalldyr når man besøker Ibiza. Kvaliteten er god og tilbudet bredt. Her er noen som er vel verdt et besøk. I Sol d’en Serra serverer eksklusive Amante (amanteibiza.com) både frokost og middag med et spansk-italiensk-inspirert kjøkken og nydelig utsikt over vannet. Hvis du gjerne vil prøve paella, så besøk stranden Cala Martina, der det serveres en upretensiøs og deilig skalldyrversjon på Bar Martina.

I Eivissa sentrum ligger La Brasa (labrasaibiza.com), der du trer inn og oppdager at du likevel sitter under sommerhimmelen i deres hyggelige bakhage. På sørkysten er Ses Boques (sesboques.com), som ligger på stranden med samme navn, et populært sted. Den lille stranden føles nesten som verdens ende, men du oppdager raskt at mange andre har funnet veien hit. Restauranten er perfekt til frokost. Husk å bestille bord.

I San Miguel ligger La Luna nell Orto med middelhavskjøkken og en deilig uteservering (lalunanellorto.com). Like ved, I San Joao, finner du Giri Café (thegiri.com) i et 300 år gammelt hus som er nennsomt og smakfullt restaurert. Uteserveringen er i en klasse for seg, maten er av ypperste kvalitet, og her blir du vennlig tatt imot.

Kafeen S’escalinata ligger i den gamle delen av Ibiza by og er et svært behagelig stopp på veien mot toppen av fjellet.

Opplev

Byliv: Hvis du vil oppleve det autentiske Ibiza, er San Joao et bra sted å begynne. Byen er hyggelig med sine mange hvite hus og en vakker og enkel kirke. Forleng eventuelt turen de få kilometerne til kysten på svingete veier gjennom fjellene med en utrolig flott utsikt over Middelhavet.

I San Carles ligger Las Dalias (lasdalias.es), som er øyas beste hippiemarked. Det er åpent hver lørdag, og her finnes alt som oppfyller dine bohemdrømmer – fra lærvarer og batikkjoler til tørklær og smykker. Her kan du lett tilbringe et par timer og bruke litt av reisebudsjettet.

Ibiza Troc er en enorm second hand-butikk utenfor Santa Gertrudis, med møbler, krukker, nips og andre spennende ting. Et paradis for vintage-elskere, her finnes alt mellom himmel og jord fordelt på to etasjer.

Eivissa (Ibiza by) er med sin gamle bydel et sjarmerende sted. Det er flust av muligheter til å shoppe i de små gatene ved foten av fjellet, der du finner spennende butikker. Eivissa har dessuten interessante kunstmuseer, blant annet Mueseu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE), som definitivt er besøket verdt. Vurder også Puget-museet, som er tilegnet to av øyas egne kunstnere. Og husk å nyte den spektakulære utsikten over byen (mace.eivissa.es). Fristes du av et besøk til naboøya Formentera, går det ferge fra havna i Ibiza by (balearia.com).

Ut i naturen: Det er mange muligheter for deg som vil ha en aktiv ferie. Du finner sykkelutleie mange steder, og er du mer makelig anlagt, kan du velge en scooter i stedet. Avstandene er forholdsvis korte, men du må være oppmerksom, for veiene er veldig smale noen steder. Snorkling og dykkerkurs tilbys flere steder, blant annet på Cala Martina (divestar.com/ibiza).

FOTO: Eva Kops
FOTO: Eva Kops Vis mer
FOTO: Eva Kops
FOTO: Eva Kops Vis mer

Bo

Hvis du ønsker en ferie litt unna det hektiske og myldrende nattelivet, kan du dra til en av de mange finca-ene, landbrukseiendommene som er gjort om til hotell. Det er en god og autentisk opplevelse å innlosjere seg på et av disse vakre stedene som ligger litt unna de største turistbyene.

Can Guillerm (hotelruralenibiza.es) er et fint sted midt på øya med fine rom, basseng og god frokost. Atzaró er en mer luksuriøs finca med alt fra hamam og spa til sauna og fitness. I San Joao ligger Giri Residence (thegiri.com), som også tilbyr spa og basseng i rolige omgivelser. Hotellet har egen restaurant og hyggelig kafé. Søk på «agro turismo» for å utforske mulighetene. Har du mer lyst på et behagelig hotellopphold i byen, er det utallige muligheter i Ibiza by, som er hyggelig med den gamle bydelen Dalt Vila, havnepromenaden og god shopping.

FOTO: Eva Kops
FOTO: Eva Kops Vis mer
FOTO: Eva Kops
FOTO: Eva Kops Vis mer

Strendene

Uansett om du vil på en familievennlig strand med alle fasiliteter eller til et roligere sted for å slappe av, så finner du det på Ibiza. De ulike vikene ligger side om side, og det beste rådet er å gå på oppdagelsesferd, for det venter deg mange fine overraskelser på veien.

Nord: Cala Beirrás er stedet å være om søndagen. Prøv eventuelt Elements (elements-ibiza.com) til frokost eller en drink. Den har en tilbakelent og hyggelig atmosfære. Når dagene svinner, begynner trommene å lyde for å spille solen ned. Og rytmene tiltrekker seg besøkende. Man føler i høy grad hippiekulturen fra 1970-årene her. Den lille stranden Cala d’en Serra ligger nesten som en velbevart hemmelighet utenfor Pontinaxt, med en hyggelig strandkafé som serverer drinker og sandwicher. Veien ned dit er ujevn, men verdt turen.

Øst: Cala Masalla er en ganske liten strand i en lukket bukt med rolig vann. Her er det ikke liggestoler, kun det mest basale. Sol d’en Serra har til gjengjeld alt. Her er det den førsteklasses restauranten Amante, en fin bar som henger på en fjellskrent, terrasse med liggestoler, loungemøbler og egen massør.

Sør: Ses Sallinas er en travel strand om sommeren og veldig populær med store daybed-er som leies for en dag. Her er det flere restauranter å velge mellom når sulten skal stilles, og utsikt til Formentera og de mange yachtene som ligger for anker i bukten. Litt utenfor Es Cubells ligger stranden Ses Boques, som er en perle av en liten strand med kun 20 liggestoler og en hyggelig restaurant.

Vest: Cala Moli ligger i et eksklusivt område med en fin fransk restaurant og bar, Bagatelle Beach (bagatelleibiza.com). Dette er en liten og intim strand utenfor allfarvei.

Stranden Benirrás er utrolig populær. FOTO: NTBScanpix
Stranden Benirrás er utrolig populær. FOTO: NTBScanpix Vis mer
FOTO: NTBScanpix
FOTO: NTBScanpix Vis mer
FOTO: NTBScanpix
FOTO: NTBScanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer