Reise Sri Lanka:

Herlige Sri Lanka

Et enestående dyreliv, vakre strender, frodig natur, krydret mat og en smilende befolkning gjør Sri Lanka til et fantastisk land å besøke.

REISE TIL SRI LANKA: I Nilaveli finner du sandstrender og klart vann så langt øyet kan se. FOTO: Malene Lundahl / NTB Scanpix
REISE TIL SRI LANKA: I Nilaveli finner du sandstrender og klart vann så langt øyet kan se. FOTO: Malene Lundahl / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den unge hannelefanten med de halvstore støttennene står og gresser. Han løsner gresset ved å dytte til det med foten og rister jord og støv av ved å svinge det mot bakken med snabelen. Igjen og igjen. Han ser så fredelig ut – og han står få meter fra jeepen vår. Strekker han snabelen i retning av oss, vil han kunne nå bilen.

Vi – en familie på to voksne og en jente på tolv år – er på safari i Kaudulla-nasjonalparken, et av Sri Lankas mange fredede naturområder, der ville elefanter bor og yngler i store flokker. Gjennom vårt lokale hotell har vi bestilt en bil og en guide, som i et par timer kjører oss rundt i parken. Vi ser i alt om lag 100 elefanter – fra de mest kosete babyelefanter, som leker eller dier hos mødrene, til enorme alfahanner og små grupper som bader i sjøen. Det er en voldsom opplevelse å komme så tett på disse snille gigantene. Nærmest magisk.

En annerledes sommerferie

Det hele begynte egentlig med at vi fikk lyst til å dra på en annerledes sommerferie. Ikke enda en (herlig, men også forutsigbar) tur til Sør-Europa, men en mer eventyraktig reise full av eksotiske opplevelser. En reise som du husker og snakker om i mange år. Vi hadde vurdert Sri Lanka tidligere, men ikke bitt på, siden landets sparsomme infrastruktur krever god tid og ikke altfor små barn. Og så ville vi gjerne ha borgerkrigen, som sluttet for kun ti år siden, litt på avstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer