HOTEL BROSUNDET I ÅLESUND - MOLJA FYR: Ytterst på moloen, kun 5 minutters gange fra hotellet ligger Molja Fyr. Fyret har fått status som «kjærlighetsrommet» og rom 47.  Foto: Hotel Brosundet
HOTEL BROSUNDET I ÅLESUND - MOLJA FYR: Ytterst på moloen, kun 5 minutters gange fra hotellet ligger Molja Fyr. Fyret har fått status som «kjærlighetsrommet» og rom 47. Foto: Hotel Brosundet
Hotel Brosundet

Hotel Brosundet i Ålesund er en skjult perle

Perfekt for jenteweekend eller kjærlighetstur, med eget «kjærlighetsrom» i Molja Fyr.

Vi reiste til Ålesund helt uvitende om at vi skulle få en hotellopplevelse utenom det vanlige. Få velger kanskje byen som et sted å dra for en jenteweekend eller kjærlighetstur, da ofte London eller Paris står øverst på ønskelisten. Men overrask deg selv med en tur til jugendbyen som har et av landets vakreste bysentrum og et fantastisk bra hotell, Hotel Brosundet. 

LES OGSÅ: 10 fantastiske reisemål verdt et besøk i år

Resepsjonisten ville tydeligvis ikke vi skulle legge oss sultne, så hun hadde holdt av to tallerkener av den beste fiskesuppen vi har smakt på lenge, og avslutningen; en herlig ostekake hvor oppskriften er en godt bevart hemmelighet.

Eiere Knut og Line Flakk visste at for å skape et sted for drømmer, måtte de verdsette og ta vare på historien, men pakke den inn i vår tids design og komfort. De har reist verden rundt og bodd på unike hoteller - og mye av oppskriften for verdens beste hoteller er ikke bare kvaliteten og servicen hotellet leverer, men nettopp at det ligger en egen interesse fra eiere om å videreutvikle hotellet og konseptet; de har en genuin interesse i å levere et bra produkt til gjestene. Dette gjør at de som jobber på hotellet også  verdsette og behandler det som sitt eget hjem - fordi eierene gjør det. Det handler om å bry seg, og det er akkurat dét de ansatte på Hotel Brosundet gjør, de bryr seg!

HOTEL BROSUNDET: Familien Flakk, eiere av hotellet ønsket å skape et selvstendig, nært og moderne boutique hotell ut av det gamle fiskemottaket som ligger midt i sentrum. De engasjerte arkitekt Mads Emil Garde som den gang jobbet hos Snøhetta til å lede prosjektet om å gjøre om jugendbyens gamle pakkhus til et forførende og moderne hotell. Huset er fredet og ligger midt i det som betegnes som et nasjonalt landemerke for norsk Art Nouveau. Foto: Hotel Brosundet
HOTEL BROSUNDET: Familien Flakk, eiere av hotellet ønsket å skape et selvstendig, nært og moderne boutique hotell ut av det gamle fiskemottaket som ligger midt i sentrum. De engasjerte arkitekt Mads Emil Garde som den gang jobbet hos Snøhetta til å lede prosjektet om å gjøre om jugendbyens gamle pakkhus til et forførende og moderne hotell. Huset er fredet og ligger midt i det som betegnes som et nasjonalt landemerke for norsk Art Nouveau. Foto: Hotel Brosundet Vis mer

Vi ankommer sent den kvelden, og det ga vi beskjed om i forkant. Resepsjonisten ville tydeligvis ikke vi skulle legge oss sultne, så hun hadde holdt av to tallerkener av den beste fiskesuppen vi har smakt på lenge, og avslutningen; en herlig ostekake hvor oppskriften er en godt bevart hemmelighet. Dette er starten på omtanken som gikk igjennom som en rød tråd gjennom hele oppholdet.Det frister til gjentagelse å spise i hotellets intime restaurant MAKI, hvor kjøkkensjef Lars Petter Vikanes og hans kjøkkenteam sin store lidenskap er å oppdage stadig nye måter å tilberede sesongens ferskeste råvarer på. Hvite duker og levende lys på bordet mens du følger båtlivet i Brosundet. Gjennom en glassvegg har gjester utsikt inn til kjøkkenet hvor teamet tilbereder de beste retter fra fisk fanget gjennom natten eller en tidlig morgen. Ikke rart det er en kamp om å få bord på denne sjømatrestauranten som kan gi deg en helaften i kortreist mat.

 

LES OGSÅ: Siris hotteste hotelltips i Stockholm (dette hotellet vil du aldri dra fra!)

Kjærlighet, omtanke og detaljer

KK.NOS REISEEKSPERT: Siri Løining var i mange år hotellsjef på Grand Hotell i Oslo, var med og startet opp The Thief på Tjuvholmen og er KK.nos nye reiseekspert. Hver uke fremover skal hun gi deg sine beste hotelltips. Per Ervland Foto: Per Ervland
KK.NOS REISEEKSPERT: Siri Løining var i mange år hotellsjef på Grand Hotell i Oslo, var med og startet opp The Thief på Tjuvholmen og er KK.nos nye reiseekspert. Hver uke fremover skal hun gi deg sine beste hotelltips. Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer

Alle gode hoteller har en engasjert og lidenskapelig hotelldirektør og Hotel Brosundet har Christel Furnes. Hun virvler rundt på hotellet, snakker med gjester, bistår personalet og rydder og retter på detaljer. Å brenne for faget sitt er oppskriften på suksess og jeg gjetter at Christel behandler hotellet som om det var sitt eget hjem. Det er ekstra hyggelig å ankomme rommet med et personlig skrevet kort fra henne, noe godt i glasset og husets sjokolade.  

Hotellet huser 47 rom (46 hotellrom og Molja Fyr) og har en intim atmosfære med forskjellig layout og innredning selv om stilen er den samme. Rommene gir utsikt over strandpromenaden i Ålesund og Atlanterhavet i horisonten. Snøhetta bevarte de opprinnelige trebjelkene i hvert rom som gir en god følelse av gammel historie mikset med det moderne. 

Møblene er designet med raffinert detaljering i hvitoljet eik for å oppnå råhet og liv i rommet og som god kontrast til badene. Kan minne litt om italiensk landliv med lingardinene og treverket.

Badene skiller seg ut som lysende kilder med sine kremfarget lyse fliser og frostet glassvegger som åpner rommene og gir større romfølelse. Du finner gode tykke frottéhåndklær, produkter fra REN, tøfler og badekåpe. Vi sover godt den natten hvor den friske sjøluften siver inn i rommet. 

Servitøren vår i frokostsalen vil så gjerne at gjestene skal ha det bra. Det merkes godt. Han er opptatt av at du har det du trenger til enhver tid. Vi nyter en bærekraftig frokost basert på lokale råvarer presentert på en elegant måte, stort utvalg av fersk frukt, egg, ferskpresset juice, hjemmelaget syltetøy og brød. Det lukter deilig og alt smaker så godt at vi bruker dobbel så lang tid som vi pleier. 

LES OGSÅ: Insidertipsene som kan sikre deg fantastiske hotellkupp

«Kjærlighetsrommet»

Før vi forlater Ålesund hadde vi planlagt å oppleve noe utenom det vanlige.  «Til Fyret» av Virginia Woolf, som kanskje er en av 1900-tallets viktigste romaner, handler om en planlagt tur til et fyr. Og det er vel den eneste likheten, men likevel spennende å tenke at helt der ute, i et fyr skal vi tilbringe natten. Ytterst på moloen, kun 5 minutters gange fra hotellet ligger Molja Fyr. Fyret har fått status som «kjærlighetsrommet» og rom 47. 

Arkitektselskapet Snøhetta har designet et lekkert bad og intimt soverom på 6m2. Her må man være glad i hverandre for å bo, eller så blir man glad i hverandre. Hotel Brosundet leverer alt du trenger for en natt i fyret, til og med den beste frokosten på døren neste morgen. Det beste med å bo i fyret er å virkelig kjenne på Ålesund, lukten fra sjøen, se Hurtigruta passere forbi, når det blåser og stormer har man dramatikken på nært hold. Og når sola skinner opplever man en ro som er vanskelig å beskrive. Dette er virkelig et sted for drømmer. 

Til forsiden