Pokemon

Hva er egentlig greia med «Pokémon Go»?

Det nylanserte Pokémon-spillet har ikke kommet til Norge. Likevel tar det gatene våre med storm!

POKEMON ER TILBAKE: ... og nå skal vi gjøre som Ash Ketchum gjorde i Pokémon-filmene; fange Pokémons i gatene. Foto: Epa
POKEMON ER TILBAKE: ... og nå skal vi gjøre som Ash Ketchum gjorde i Pokémon-filmene; fange Pokémons i gatene. Foto: Epa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble mobilspillet «Pokémon Go» lansert i USA, Australia og New Zealand, og vi kan trygt si at det har blitt en suksess - også her til lands! Til tross for at spillet ennå ikke har kommet til Norge (det er foreløpig ikke satt noen dato), har det rukket å ta gatene, parkene og turområdene våre med storm! Norske Pokémon-fans har nemlig funnet en riktig så lur måte å få tak i spillet på. I denne saken til DinSide kan du lese om hvordan du kan laste ned «Pokémon Go» til din Android eller iPhone. 

Tro det eller ei; nå har spillet faktisk gått forbi Twitter og Tinder i «App Store». Det er tydelig at vi ikke skal gå gatelangs og sveipe etter en å dele livet med lenger, vi skal jakte på Pokémons! Men hva går nå egentlig dette spillet - som ALLE snakker om - ut på? Vi har selvfølgelig testet det, og funnet ut at det rett og slett er en kombinasjon av Google Maps, 3D-grafikk, mobildata og friluft (se hvordan spillet fungerer i videoen nedenfor). Det er om å gjøre å gå mest mulig rundt og fange så mange Pokémons som mulig i områdene du befinner deg i - med den røde og hvite Pokémon-ballen selvfølgelig, akkurat som i tegnefilmene! I tillegg kan du konkurrere mot andre spillere på de såkalte arenaene, som også er plassert rundt omkring på lik linje som Pokémonene.

LES OGSÅ: Derfor bør du være forsiktig med Tinder

Vær på vakt når du spiller «Pokémon Go»

Men vær på vakt mens du er på jakt! Kun få dager etter lanseringen har flere brukere blitt så opphengt i spillet at de har klart å komme til skade. Folk har blant annet snublet og gått på trær mens de jaktet etter nye Pokémons. Men det stopper imidlertid ikke med et par skrubbsår.

Ifølge flere utenlandske nettaviser, som blant annet britiske The Guardian, skal det nye spillet ha ledet brukere inn i væpnede ran. En gruppe ranere skal ha brukt spillet, ved hjelp av Pokémonene sine lokasjoner, til å lure andre «Pokémon Go»-brukere  inn i feller hvor de skal ha ranet personene da de ankom destinasjonen. Så vær obs! 

Vet du forresten hvorfor du blir avhengig av noen mobilspill?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer