Kroatia:

Idyll ved Adriaterhavet

Kroatia er og blir en av sommerens turistvinnere. I eldgamle Zadar finner du strender, kultur og natur – samt Balkans beste oster.

KROATIA: Øya Pag utenfor Zadir er omgitt av krystallklart vann. Her lages også en av verdens mest eksklusive oster. «Paski Sir» heter den. FOTO: NTB Scanpix
KROATIA: Øya Pag utenfor Zadir er omgitt av krystallklart vann. Her lages også en av verdens mest eksklusive oster. «Paski Sir» heter den. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et par timers bilkjøring oppover kysten fra Split, eller tre timer nedover fra Rijeka, finner du en av Europas aller eldste byer. I mer enn 3000 år har det vært bosettinger i denne koselige byen ved Adriaterhavet – som har hatt både romerske, franske, østerriksk-ungarske og italienske herskere opp gjennom tidene.

LES OGSÅ: Opplev det ekte Portugal i sommer

Men byen er langt mer enn et sovende museum. I området finner du yrende folkeliv, spennende omgivelser, flotte strender, fosser du kan bade under, og ikke minst eventyrlig god mat.

Strandpromenaden Riva, som ble anlagt i 1874, anbefales til nettopp det – å promenere. Her vandrer du rundt med den friske sjøluften i nesa, blant grønne parker, palmer, historiske bygninger (mange av dem riktignok gjenoppbygd), moderne hoteller og flere flotte restauranter.

Ved enden av promenaden er det en liten plass der både lokale og tilreisende gjerne samler seg på kveldstid.

Og som Alfred Hitchcock skrev etter sitt besøk i byen i 1964: – Zadar har verdens vakreste solnedgang. Den er ennå vakrere enn den i Key West i Florida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer