Tripadvisor

Insidertipsene som kan sikre deg fantastiske hotellkupp!

Bør du stole på Tripadvisor, og er Hotels.com eller Hotwire.com best?

HOTELLKUPP: Hvordan finne de beste hotellene til de beste prisene? KK.nos reiseekspert Siri Løining vet råd.  Foto: Per Ervland
HOTELLKUPP: Hvordan finne de beste hotellene til de beste prisene? KK.nos reiseekspert Siri Løining vet råd. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påskeferien er et tilbakelagt kapittel (snufs), men for de av oss som er litt ferieglade, er det jo bare å begynne å planlegge neste – det er nemlig ikke så veldig lenge til det er SOMMERFERIE (hurra!!). Har du begynt å tenke så smått på hvor du vil dra i sommer, eller din neste ferie, så har du sikkert også pludret litt i forhold til bo og mulige hotellalternativer.

Og her har Siri Løining, KK.nos nye reiseekspert (sjekk hennes ukentlige hotellspalte på KK.no fra torsdag 7. april - da får du tips om Stockholms beste hotell) noen gulltips til deg.

For det er jo litt hyggelig å bo ålreit når du først skal på ferie og kose deg, og hva om man kan kombinere det OG gjøre en god deal, i samme slengen? Ikke umulig ifølge Siri. Nedenfor får du noen av hennes aller beste tips.

- Har du funnet en bedre pris på en tredjepartskanal, bør du heller opplyse hotellet om det, for å høre om de vil matche prisen du har funnet. Det er et insidertips!

Først ut er dette med bestilling av hotell via søkemotorer. For i jungelen av Tripadvisors, Finn og Hotels.com – hva er egentlig best?

- Hvis du kun ser etter et tradisjonelt hotell finnes det mange søkemotorer å velge mellom, men de som kommer best ut hvert år, er Hotels.com, Booking.com og Hotwire.com. Jeg anbefaler likevel å sjekke hotellets egne nettsider fremfor å bruke tid på søkemotorsidene. Du vil stort sett få den beste servicen og prisen på hotellets egen side.

- Og har du funnet en bedre pris på en tredjepartskanal, bør du heller opplyse hotellet om det, for å høre om de vil matche prisen du har funnet. Det er et insidertips, forklarer Siri:

Men, er du ute etter noen helt spesielt, anbefaler jeg sider som Tablethotels.com, Mr & Mrs Smith.com, Concierge.com/Condenast.com og ikke minst Ahotellife.com. Disse sidene har svært gode anmeldelser av alle slags spennende hoteller. Reisebyråene er også på topp på å finne de beste dealene, og det er verdt å bruke eksperthjelp om du skal ut på en langreise, eller vil oppleve noe unikt.

MASSE BRA KK.NO-STOFF OM REISE FINNER DU HER!

Billigere å bestille hotell på bestemte dager?

EKSPERTEN: Siri Løining (41) er KK.nos nye reiseekspert, og vil fra neste uke gi deg ukentlige oppdateringer på de hotteste hotellene i verden i sin faste hotellspalte.  Foto: Per Ervland
EKSPERTEN: Siri Løining (41) er KK.nos nye reiseekspert, og vil fra neste uke gi deg ukentlige oppdateringer på de hotteste hotellene i verden i sin faste hotellspalte. Foto: Per Ervland Vis mer

De fleste av oss har nok merket at det å bestille reisen tidlig, er mest lønnsomt, hvis du ønsker å spare penger, eller gjøre et kupp. Men visste du at det også er noen dager det er billigere å fly på, eller at du kan gjøre et skikkelig kupp om du ser etter hotellopphold bestemte dager?

- Å skaffe seg de beste prisene på hoteller og flyreiser handler mye om hvordan og hvor du søker. Når det gjelder flybilletter går alltid de billigste billettene først, så justeres prisene opp etter etterspørsel. Det samme gjelder nå for hotellbransjen. Det kalles «flytende priser». Tirsdag er ofte den billigste dagen å fly på, og det anbefales å være tidlig ute for å plukke opp de beste prisene. De går gjerne fire til seks uker før avreise. Mitt beste råd er at finner du et godt tilbud så ikke nøl og tro at det skal bli billigere. Og husk alltid å sjekke hva som er inkludert i flyprisen og hotellprisen så du slipper overraskelser, sier reiseeksperten:

- Når det gjelder hotellbransjen er det gjerne vanskelig å få gode priser i midtuken, som er fra tirsdag til torsdag. Fra fredag til mandag kan man være heldig, men det kommer an på hvor hotellet ligger. Skal du unne deg noe ekstra og ikke vil reise så langt, kanskje bare være gjest i egen by, så sjekk overnatting fra søndag til mandag. Da kan du noen ganger få helt fantastiske tilbud. Og hva kan vel være bedre enn å våkne opp uthvilt i en god hotellseng, spise en bedre frokost og dra rett på jobb?

Hoteller kan «kjøpe seg» ros

Ifølge Siri bør man heller ikke stole blindt på hotellanbefalinger på nett (eks. Tripadvisor), da det faktisk er slik at noen hoteller kan ha «kjøpt» seg ros.  

DE BESTE HOTELLENE: Det er fullt mulig å gjøre kupp på noen skikkelig bra hoteller. Her fra et av rommene på legendariske  La Mamounia i Marrakesh.   Foto: AFP
DE BESTE HOTELLENE: Det er fullt mulig å gjøre kupp på noen skikkelig bra hoteller. Her fra et av rommene på legendariske La Mamounia i Marrakesh. Foto: AFP Vis mer

- Ingen slike sider er perfekte. Det finnes hoteller som dessverre kjøper seg ros. Men stort sett har man nå gode systemer for å avdekke dette. Hotellbransjen tar gjesteanmeldelser svært alvorlig og Tripadvisor følger de fleste tett med på. At alt er transparent og en fornøyd eller misfornøyd gjest kan fortelle verden om sin opplevelse, har gjort den til en viktig kanal. Alle har ulike forventinger av et hotellopphold, men Tripadvisor gir en pekepinn på hvor bra et hotell er. Dersom man tar seg tid til å lese anmeldelsene vil man finne noen fellesnevnere som gi en pekepinn, råder hun:

- Det som er verdt å ta med seg er at ofte kan prisen være avgjørende for forventingene gjesten har. Derfor vil man finne at dyrere hoteller kommer lenger ned på listen ettersom forventningene er ekstremt høye når man betaler mye for et hotellrom. Da er det få ting man aksepterer som kan gå galt.

- En trend man ser på Tripadvisor er at hoteller som er selvstendige og har egenart scorer høyt blant gjestene. Det betyr at gjester setter pris på noe unikt og når hotellet har overgått forventingene. Jeg leser ofte Tripadvisor-anmeldelser for restauranter hvis jeg reiser til byer eller små steder som ikke har så mange anerkjente spisesteder. Det kan gi meg gode tips og kan styre meg vekk fra steder jeg trodde kunne være bra etter egen research. Jeg bruker det også for hoteller, men synes ofte at «word-of-mouth» er vel så viktig.

LES OGSÅ: 5 hoteller designet spesielt for kvinner

Siri Løining (41) er KK.nos nye reiseekspert, og vil fra neste uke gi deg ukentlige oppdateringer på de hotteste hotellene i verden i sin faste hotellspalte. Siri har 23 års erfaring fra ulike lederstillinger i hotellbransjen, blant annet Grand Hotel i Oslo - hvor hun var hotellsjef i fire år og stod bak konseptet Ladies Floor, samt som prosjektleder og konseptutvikler for THE THIEF. De siste to årene har hun også jobbet som kommunikasjonssjef for sistnevnte hotell og Tjuvholmen. I januar 2016 startet hun selskapet Story Days, hvor hun som rådgiver og prosjektleder hjelper kunder med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen kommunikasjon, markedsføring og PR.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer