Samuel og bestefar

- Jeg bestemte meg for å begynne å gi blaffen, og leve slik jeg selv ville

Arne Ulvolden (83) ble først ordentlig kjent med barnebarnet Samuel Massie (25), da de reiste jorda rundt sammen. På sitt neste eventyr vil de til Sydpolen.

KOMPISER: Arne Ulvolden og barnebarnet Samuel er bestekompiser. Foto: Samuel Massie
KOMPISER: Arne Ulvolden og barnebarnet Samuel er bestekompiser. Foto: Samuel Massie Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Samuel Massie (25) er for noen kanskje kjent fra før. Han var attenåringen som var med Berserk-skuta og Jarle Andhøy til Antarktis. Attenåringen som sammen med Andhøy ble eneste overlevende fra ekspedisjonen.

- Vi kom hjem til en mediestorm uten like. Da dro jeg ut til bestefar og bodde hos han i mange måneder, forteller Massie.

Da han var liten var Arne en typisk bestefar, som alltid laget de samme kjøttkakene og den samme fiskegratengen. De hadde et godt forhold, men bestefar var bare bestefar. I månedene etter hjemkomsten oppdaget Massie hvem bestefaren egentlig var: Personen bak bestefar-rollen.

- Bestefar ble bestekompis, og det var da jeg skjønte at denne gamlingen har levd. Han har opplevd kjærlighet og sorg, og ikke minst har han mange drømmer, sier Massie engasjert.

Det var drømmene som ble utgangspunktet for forholdet deres videre.

Les også: Vera (72) har løpt 149 maraton.

Dro jorda rundt

- Jeg ba bestefar skrive en såkalt «bucketlist» - han skrev ned alle drømmene sine, og til slutt fylte han arket, og vi måtte hente flere ark, forteller Samuel Massie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer