Norgesferie:

KK tester: Venneferie i bobil

Er bobil mest for familier og godt voksne, eller funker det for vennegjengen?

FØRSTE NATT: Bobilen vi har lånt har plass til fire og er utstyrt med kjøkken, toalett og dusj. I Lærdal fikk vi vårt første møte med overnatting på campingplass. FOTO: Lasse Engeland
FØRSTE NATT: Bobilen vi har lånt har plass til fire og er utstyrt med kjøkken, toalett og dusj. I Lærdal fikk vi vårt første møte med overnatting på campingplass. FOTO: Lasse Engeland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2020 ligger an til å bli et rekordår for nordmenn på campingtur. Selv har jeg de siste årene kun overnattet i hengekøye og telt i skogen, men nå ville jeg prøve ut campinglivet på fire hjul. Men hvordan går man fram?

Jeg tok turen til Kroken Caravan utenfor Oslo. Her står bobiler i alle størrelser på rekke og rad, og en av disse skal jeg få teste for å finne ut om bobil-livet er noe for vennene mine og meg. Som mange andre har jeg ikke kjørt noe større enn en liten varebil tidligere, og er derfor svært skeptisk til å kjøre en så lang og bred bil ut på smale norske veier.

Jeg skal teste en bobil av typen Carado T448 med plass til fire voksne. Bilen har en stor dobbeltseng bak, og en senkeseng som også har plass til to personer. Kjøkkenet har kjøleskap med overraskende god plass – fryser, kokeplater som går på gass, og vask med varmtvann og kaldtvann. Det er også et spisebord som kan tas bort under kjøring.

På badet er det et toalett og en vask. Det er også mulighet for å ta seg en dusj. Bak i bilen under dobbeltsengen er det et stort rom med luke på begge sider av bilen for oppbevaring av bager, stoler, bord og alt annet du ikke får plass til inne i bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer