Farris Bad

KK.nos reiseekspert Siri Løining: - Jeg har testet Norges beste spahoteller og funnet vinneren!

- Farris Bad i Larvik er ikke et hotell med spa, men et spa-anlegg med hotellrom.

MIN FAVORITT BLANT NORGES SPAHOTELL - SÅ LANGT: Av alle spahotellene jeg har testet så langt, så er Farris Bad Larvik min favoritt. Siri har, blant annet, også testet spahotellet på Norefjell, Son Spa, Støtvig Hotell og Holmsbu.
MIN FAVORITT BLANT NORGES SPAHOTELL - SÅ LANGT: Av alle spahotellene jeg har testet så langt, så er Farris Bad Larvik min favoritt. Siri har, blant annet, også testet spahotellet på Norefjell, Son Spa, Støtvig Hotell og Holmsbu. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Psst. Sjekk ut Siris tips for å sikre deg de aller beste hotellkuppene før reisen!

Nå er sommeren snart over og hverdagen godt i gang, men reiselysten sitter i kroppen. Jeg vil ofte booke en ny ferie med en gang jeg har kommet hjem fordi da har jeg noe å glede meg til. Men siden fridagene er få, og kanskje det ikke er feriedager til gode, så kan det være ekstra deilig å unne seg en spaweekend. Når høstmørket kryper på og det blir kaldere i lufta og de varme klærne må tas frem, da er det deilig å pleie seg selv. Huden kan være tørr etter en lang sommer og da er det godt å unne seg noen behandlinger som gir fuktighet og ny glød. 

Dersom du er interessert i et lite avbrekk med venninner, kjæresten eller for deg selv og ikke vil reise til utlandet, finnes det veldig bra spahoteller i Norge. Men høsten er høysesong for spa, så dersom du vil ha gode tilbud må du helst være tidlig ute med å booke. For å få best utnyttelse av et flott spaanlegg anbefaler jeg to overnattinger.

MOT SJØEN: Hotellrommet vårt lå ut mot sjøsiden med vakker utsikt over fjorden. Her koser Henriette seg.  Foto: Privat
MOT SJØEN: Hotellrommet vårt lå ut mot sjøsiden med vakker utsikt over fjorden. Her koser Henriette seg. Foto: Privat Vis mer

Spa er dessverre blitt et utvannet begrep og alle hoteller hevder å ha det, men det er stor forskjell på et hotellbasseng med boblebad og et ekte spa. Begrepet spa er først og fremst forbundet med behandlinger gjennom vann og er en forkortelse for det latinske uttrykket «salus per aqua» som betyr helse gjennom vann. Et hotellspa skal tilby profesjonelle spa-behandlinger, fysiske aktiviteter og ulike former for velvære. Så for å gi deg litt hjelp har jeg testet noen av Norges beste spahoteller (drømmer du forresten om Norgesferie med kjæresten - da bør du besøke dette hotellet!). 

Blant annet har jeg testet spahotellet på Norefjell, Son Spa, Støtvig Hotell og Holmsbu. En av mine soleklare spafavoritter og vinneren av testen foreløpig, er imidlertid Farris Bad i Larvik. Det er ikke et hotell med spa, men et spa-anlegg med hotellrom. Med sin uslåelige beliggenhet på bystranden i Larvik ligger Nordens største og mest innholdsrike spahotell med sine 15.000 kvadratmeter tegnet av arkitektene Halvorsen & Reine. Det sies at det er bygget opp med 4000 tonn larvikitt, glass og bøk. Dette stedet er skapt for å tilby noe helt annerledes i Norge, og det får du følelsen av med en gang glassdørene går opp og du kommer inn i resepsjonen. Ved innsjekk kjenner du lukten av lavendel og du hviler øynene på utsikten over havet som forteller deg at det er tid for avslapning og nytelse. 

Dette stedet er skapt for å tilby noe helt annerledes i Norge, og det får du følelsen av med en gang glassdørene går opp og du kommer inn i resepsjonen.

Du kan velge rom i ulike prisklasser, men dersom du skal unne deg noe ekstra så ville jeg betalt for å få utsikt utover fjorden med en balkong du neppe vil forlate (dersom du ikke er på spa da). Det er bare å hoppe inn i badekåpen og tøflene, og ha det på til man skal reise igjen. Det er absolutt ingen som ser rart på deg om du spiser frokost eller middag i badekåpen. På oss ble det marathonhelg i spa-avdelingen (aldersgrense 16 år). Vi testet alt det gikk å teste og timene gikk. Den første dagen hadde vi vært nesten 5 timer i spa! Og du forlater ikke spa-seansen sulten eller tørst, i avslapningsavdelingen finnes det te, urtevann, frukt og nøtter og de har også en a la carte meny for de som blir ekstra fysne på noe godt. Jeg ble svært overrasket over den flotte aktivitetsmenyen som var tilgjengelig for alle (første man til mølla-prinsippet). Spa- aktiviteter som badsturitualer (Sauna Guss), kroppsskrubber, yogaklasser, sjøbad etc. var hyppig gjennomført med 15 minutters seanser. Vi ville teste alt, så det ble saltskrubb, bjørkeris, sjøbad og kaldkulp. Det er deilig å være i et spa som er rent og ryddig og hvor personalet er tilstede, slik at mobilfri sone er ivaretatt og støynivået er lavt. Det finnes ikke tegn til at spaet er 7 år gammelt. Godt vedlikehold og renhold. 

LES OGSÅ: Siri tips: Hotellet du IKKE vil gå glipp av i Stockholm

Middagen i restauranten ble en positiv overraskelse. Her har de satset på at mat er vel så viktig som selve spaopplevelsen. Det er jo det som er nøkkelen til suksess. Kunnskapsrike servitører med et glimt i øyet som hadde full kontroll på restauranten, slik at ingen måtte vente lenge på maten eller ikke fikk den oppmerksomheten de fortjente. Vi sov godt den natten med åpne vinduer og vi sovnet til bølgeskvulp. 

Personalet vil at dette skal være Norges beste spahotell og jobber knallhardt for å etterleve sitt gode rykte.

Etter en joggetur langs sjøen ventet en generøs og fargerik frokost med ferskpresset juiceshots, smoothies og rikelig med grønnsaker, spirer og frukt. Solen skinte så vi fant et bord på terrassen. Det er rart å tenke på at vi var i Larvik, føltes som den franske rivieraen, manglet bare palmene. «Tiden må stå stille», sa min venninne Henriette. Det er nå vi skal lukke øynene, lene oss tilbake og bare trekke inn den friske sjølufta. Etter en energirik meditasjonsfrokost, inntok vi spa-avdelingen på nytt for å kna og skrubbe oss. Nå sto spa-øya for tur med sin spektakulære beliggenhet i den ytre fløyen over stranden, som en egen oase, et spa i spaet. Og for ikke å glemme kildevannsgrotten hvor kildevannet er hentet fra egen Farris kilde. Hver dag virvler friskt kildevann fra 55 meters dyp inn i grotten. Jeg vet, jeg kunne skrevet en stil om alt det er oppleve på Farris Bad. Det er rett og slett verdt hver krone. Personalet vil at dette skal være Norges beste spahotell og jobber knallhardt for å etterleve sitt gode rykte. Og jeg garanterer at hit vil du tilbake igjen. 

DRØMMER MEG TILBAKE: Her nyter jeg en herlig liten utestund. Jeg garanterer at du vil tilbake til Farris Bad etter et opphold der! Foto: Privat
DRØMMER MEG TILBAKE: Her nyter jeg en herlig liten utestund. Jeg garanterer at du vil tilbake til Farris Bad etter et opphold der! Foto: Privat Vis mer

LES OGSÅ: 10 fantastiske reisemål du bør besøke i år

Til info: Siri har blant annet testet spahotellet på Norefjell, Son Spa, Støtvig Hotell og Holmsbu. Både på disse og på Farris Bad var hotellrommet  under oppholdet sponset. 

Planlegger du høstferie? Hva med å leie en villa sammen med venner eller en annen familie? Jeg har testet!

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer