Bestille Flybilletter

Kredittkort kan beskytte deg mot uheldige hendelser på ferie

- Kredittkort er absolutt den tryggeste måten å betale på i utlandet, sier forbrukerøkonom.

KREDITTKORT: Hva lønner det seg egentlig å bruke på ferie, visa eller kredittkort? Foto: Shutterstock / Yulia Grigoryeva
KREDITTKORT: Hva lønner det seg egentlig å bruke på ferie, visa eller kredittkort? Foto: Shutterstock / Yulia Grigoryeva Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen kan kredittkort virke litt skumle. Og med god grunn i flere tilfeller, vi vil jo ikke ta på oss mer gjeld enn nødvendig. Men i noen tilfeller kan kredittkort derimot være en god idé, blant annet nå i ferien. 

Allerede ved bestillingen av reisen får du fordeler ved å bruke kredittkort, sier forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan: 

- Bestiller og betaler du minimum femti prosent av reisen med kredittkort, vil du få med forsikring på kjøpet, sier hun til KK.no. 

Hun understreker likevel at det er lurt å kjøpe en helårs reiseforsikring uansett, selv om kredittkortkjøpet dekker den ene reisen. 

- Det er flere årsaker til dette. Ikke bare er du gjerne bedre sikret på reisen dersom du har en helårs reiseforsikring, men du er også sikret dersom uhellet er ute når du er på farten hjemme.

LES OGSÅ: Triksene som sparer deg tusenvis av kroner 

Lettere å unngå svindel

- Så lenge man har orden på økonomien og vet at man har penger til å betale tilbake før rentene begynner å løpe, er det ikke noe i veien for å bruke kredittkort, sier finansrådgiver i DnB, Hanna Folkvord, til KK.no. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer