Norgesferie

Kristina måtte bli voksen før hun så sjarmen i sin egen hjembygd

TV 2s væranker deler sine beste fjellturer i Hjørundfjorden.

HELT PÅ TOPP: Kristina Kvistad Hustad er oppvokst på Sæbø, som ligger i en arm av Storfjorden på Sunnmøre. Det tok mange år før værankeret i TV 2 satte pris på den ville og vakre naturen på hjemstedet, men i dag er hun en ivrig fjellgeit.
HELT PÅ TOPP: Kristina Kvistad Hustad er oppvokst på Sæbø, som ligger i en arm av Storfjorden på Sunnmøre. Det tok mange år før værankeret i TV 2 satte pris på den ville og vakre naturen på hjemstedet, men i dag er hun en ivrig fjellgeit. Vis mer
Publisert

Væranker på TV 2, Kristina Kvistad Hustad (31), guider mer enn gjerne ferielystne nordmenn hjem til sin egen perle: Hjørundfjorden – også kalt Sunnmørsalpenes hjerte.

– Da jeg i starten av 20-årene flyttet til Oslo, forsto jeg for alvor at Sunnmørsalpene er helt spesielle. Jeg elsker høyder, og jo brattere stup, jo bedre. Det kommer nok av at jeg har vokst opp med fjell på alle kanter. Det føles så nakent uten, medgir Vær-Kristina, som er født og oppvokst i bygda Sæbø ved Hjørundfjordens bredd i Ørsta kommune.

Kongelig favoritt

Lille Sæbø, med bare noen få hundre innbyggere, er omkranset av høye tinder på alle kanter. Fra kaikanten har du utsikt til Slogen (1564 moh.), som er det mest kjente fjellet i fjorden – og også blant Norges mest kjente. Men Kristina brenner for å få frem at Hjørundfjorden er så mye mer!

– Dronning Sonja har feriert mye i Hjørundfjorden og har uttalt at det er blant hennes favorittsteder, fremholder TV 2-profilen.

Kristina har Sæbø i sitt hjerte og Hjørundfjorden vil alltid være hjemme for henne. Men 31-åringen måtte bli over 20 år før hun lærte seg å elske de majestetiske fjellene like utenfor sin egen dør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer