Las Coloradas Mexico

Las Coloradas i Mexico: Her kan du bade i ROSA vann!

Nei, denne stranden er ikke photoshoppet!

ROSA VANN: Denne deilige stranden, hvor vannet er rosa(!), finner du i Mexico! Foto: Skjermdump / Instagram / Cosmopolitan
ROSA VANN: Denne deilige stranden, hvor vannet er rosa(!), finner du i Mexico! Foto: Skjermdump / Instagram / Cosmopolitan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes noen helt fantastiske steder rundt om i verden, og vi blir stadig vekk overrasket over hva som faktisk finnes der ute. Det hele begynte da vi kikket rundt på AirBnB etter utrolige hus du kan leie i ferien - for en billig penge. Vi vet at det finnes fantastiske strandhus overalt, men det må jo være noe vi har gått glipp av underveis? Og ja, det var det! Vi kommer over helt sinnsykt mange herlige steder rundt om i hele verden, og de finner du HER. Og da begynte vi å tenke: Hvilke steder på denne kloden har ikke blitt oppdaget av turistene enda? 

Tankegangen førte oss til tre helt nydelige strender hvor vannet er helt rosa. Det var først i Cosmopolitan at vi kom over den første stranden som ligger i en liten landsby på kysten i Mexico: Las Coloradas. Ved første øyekast kan vi ikke gjøre annet enn å bare gape og drømme oss bort, men så slår tanken oss om hvorfor vannet faktisk er rosa. Vel, ifølge Cosmopolitan har ikke dette vannet blitt rosa på grunn av forurensning. Det har seg nemlig sånn at fargen kommer fra fargestoff som naturlig slippes ut av røde plankton og små reker som lever i vannet. Disse bildene er nesten for gode til å være sanne! Det syns også den tyske reiseentusiasten Marisa Hampe som la ut bilde til sine 63.000 følgere fra stranden i Mexico med bildeteksten: «Visste dere om Las Coloradas i Yucatan? Ikke jeg heller!»

Did you know about las Coloradas in Yucatan ? Me neither @jeissonmartin

Et bilde publisert av M A R I S A (@marisahampe)

Kommer av høyt saltinnhold

I Senegal finner vi nok et rosa vann, nemlig Lake Retba, eller Lac Rose som det også kalles. På grunn av høyt saltinnhold i vannet, trives en type mikroalger ved navn dunaliella salina her svært godt. Det er på grunn av dem at vannet får den fantastiske rosafargen. Ifølge Lake Retbas egne hjemmeside, er vannet på sitt mest fargerike fra november til juni!

LES OGSÅ: Derfor er det bra å bade i saltvann

LAKE RETBA: Denne fantastiske, rosa innsjøen finner du i Senegal! Foto: Science Photo Library
LAKE RETBA: Denne fantastiske, rosa innsjøen finner du i Senegal! Foto: Science Photo Library Vis mer

«Vet ikke helt hvorfor vannet er rosa»

Vårt siste funn i kategorien rosa vann befinner seg i solfylte, deilige Australia. På Australia.com forteller de at innsjøen absolutt er best å se ovenfra, men hvorfor faktisk vannet er rosa kan de ikke helt svare på. På nettsiden skriver de selv at de ikke helt kan forstå hvorfor vannet faktisk er rosa, men at det kan komme av en bakterie som trives i saltvannet. Noe vi har forstått er vanlig fra de andre rosa innsjøene vi har tatt for oss. 

Uansett er det vakkert å se på, og Lake Hillier i Australia er intet unntak! Sjekk ut den fantastiske videoen rett her under!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer