Huspassing:

Luke og Charlie reiser verden rundt uten å betale for overnatting

Kjæresteparet har de siste årene reist verden rundt som huspassere.

PASSER HUS OG DYR: Luke og Charlie har de siste årene tatt på seg 12 oppdrag som huspassere, flere av dem i Mellom-Amerika. FOTO: Privat
PASSER HUS OG DYR: Luke og Charlie har de siste årene tatt på seg 12 oppdrag som huspassere, flere av dem i Mellom-Amerika. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Kunne du tenke deg å reise verden rundt, uten å måtte betale for overnatting? Det høres kanskje uoppnåelig ut, men i dagens delingsøkonomi finnes det stadig flere muligheter for reisende med et stramt budsjett.

Mange kjenner nok til begrepet sofasurfing som handler om at man bor hjemme hos fremmede mennesker som tilbyr en sofa eller gjesteseng for en natt eller to.

Men om du er interessert i å bo et sted over en lengre periode og ikke har noe imot å jobbe litt for oppholdet, kan huspassing (eller housesitting som det heter på engelsk) være et godt alternativ for deg.

– Å bli huspasser er en av de beste avgjørelsene jeg har gjort, forteller Charlie Marchant (27).

Sammen med kjæresten Luke (27) har den britiske reisebloggeren de siste årene reise verden rundt, noe som i stor grad har latt seg gjøre på grunn av gratis overnattinger.

Så langt har paret passet hus tolv ganger, blant annet i Mexico, Guatemala, Nicaragua, Panama og Costa Rica.

Passer hjem og kjæledyr

Charlie forteller at et typisk oppdrag som huspasser innebærer å ta vare på kjæledyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer