The Connaught London

Møt KK.nos nye reiseekspert Siri Løining : - Jeg er den ultimate hotellnerden

41-åringen var med på å starte opp The Thief og har vært hotellsjef på Grand. Nå deler hun sine hotteste hotelltips med DEG!

KK.NOS NYE HOTELL- OG REISEEKSPERT: Siri Løining er KKs nye reiseekspert, og deler sine beste tips med deg.  Foto: Per Ervland
KK.NOS NYE HOTELL- OG REISEEKSPERT: Siri Løining er KKs nye reiseekspert, og deler sine beste tips med deg. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reiser er noe vi nordmenn er ekstremt opptatt av og bruker mye penger på hvert eneste år. For hva er vel egentlig bedre enn å sette seg på et fly og komme seg vekk fra alt av mas og kjas her hjemme? Og vi blir stadig mer kresne på hva vi liker og ikke liker, feriemessig. Vakre omgivelser, spennende opplevelser, deilig mat, god service og bra bosteder er noe vi vet å sette pris på, og helst til ålreite - «ikke blakke deg helt»-priser. 

Men av og til kan det være vanskelig (og ikke minst tidkrevende) å finne de beste tilbudene, eller stedene å dra. Og hva er vel da bedre enn de gangene man får servert noen skikkelig gode «insider»-tips fra en som har vært der du drømmer om å dra, og som vet om ALT det kuleste og beste på dette stedet? Vi i KK.no-redaksjonen elsker hvert fall det, og derfor har vi fått med oss Siri Løining (41) på laget!

Som tidligere hotellsjef på Grand Hotel i Oslo og en av dem som var med på å starte opp The Thief, har Siri lang erfaring fra reiselivsbransjen. Privat er hun også lidenskapelig opptatt av hoteller – og har besøkt nesten alle av de mest kjente og prisvinnende destinasjonene verden over. 

ET AV FAVORITTHOTELLENE: Four Seasons George V Paris er et av Siris favoritthotell.  Foto: Reuters
ET AV FAVORITTHOTELLENE: Four Seasons George V Paris er et av Siris favoritthotell. Foto: Reuters Vis mer

- Jeg er den ultimate hotellnerden. Jeg elsker å bo på hoteller og leser alt av nyheter om hoteller rundt om i verden. Jeg har vært lidenskapelig opptatt av hoteller helt fra jeg var liten. Tidlig synes jeg lukten på flyplasser og hoteller hadde noe helt eget over seg. «Staff only»-skilt pirret nysgjerrigheten fordi jeg ville vite hva som foregikk bak dørene, humrer hun. 

LES OGSÅ: 14 drømmereiser du vil elske

- Elsker å bli overrasket

Ifølge Siri er det flere ting hun setter stor pris på når hun besøker et nytt sted. 

- Jeg fasineres av gode hoteller og elsker å bli overrasket under et opphold. Det gjør nok at jeg sikkert ikke alltid er den enkleste gjesten på hotellet. Med mine mange år bransjen ser jeg detaljer og vet hva som skal til for å gi en gjest et godt opphold. Samtidig er jeg er nok også den rauseste når noe går bra, forteller hun.

Et godt hotellopphold avhenger av at jeg opplever at jeg er sett og ønsket, og ikke minst at følelsen varer fra ankomst og helt til avreise.

I sin spalte «Hotellet du ikke må gå glipp av», som skal publiseres på KK.no hver uke, vil 41-åringen dele sine HOTTESTE hotelltips (og da mener vi ikke bare de dyreste) med deg. Og du vil også få eksklusive insidertips til spennende restauranter, barer og andre severdigheter i byen/stedet det er snakk om. 

London, New York, Miami, Bangkok og Paris

Og Siri har flere favorittsteder, som hun kan avsløre allerede nå. 

VAKKERT I BANGKOK: The Peninsula i Bangkok er også et av Løinings favoritthoteller.  Foto: The Peninsula - Bangkok
VAKKERT I BANGKOK: The Peninsula i Bangkok er også et av Løinings favoritthoteller. Foto: The Peninsula - Bangkok Vis mer

- The Connaught London, Crosby Street New York, The Betsy Miami, The Peninsula Bangkok, og Four Seasons George V Paris. Mest av alt er det servicen som plasserer disse hotellene i en egen liga. De er ikke nødvendigvis de hippeste, mest eksotiske, nyeste eller flotteste, men jeg har blitt så godt ivaretatt her at jeg glemmer dem aldri.

- Et godt hotellopphold avhenger av at jeg opplever at jeg er sett og ønsket, og ikke minst at følelsen varer fra ankomst og helt til avreise. Det skapes gjennom personalets øye for detaljer, og deres evne til å ha gjesten i fokus og sørge for at oppholdet glir sømløst, forteller hun, og avslører samtidig sitt neste «drømmereisemål»:

- Rarotonga, en av de sørlige øyene i øygruppen Cook Island, som tilhører New Zealand. Øya er kjent for sin vakre lagune Aitukati og fjellet Te Manga som er omfavnet av tett regnskog. 

LES OGSÅ: 10 ting du må gjøre i New York

Er det ett sted (av alle du har vært på) som du ALLTID kan reise tilbake til, altså aldri blir lei?

NESTE DRØMMEREISEMÅL:  Rarotonga, som er en av de sørlige øyene i øygruppen Cook Island, som tilhører New Zealand, er Siris neste drømmedestinasjon.  Foto: © Axiom Photographic/*/Design Pics/Corbis
NESTE DRØMMEREISEMÅL: Rarotonga, som er en av de sørlige øyene i øygruppen Cook Island, som tilhører New Zealand, er Siris neste drømmedestinasjon. Foto: © Axiom Photographic/*/Design Pics/Corbis Vis mer

- Ja, jeg har bodd i Sveits noen år og synes de har noen av verdens mest fantastiske steder, fra Matterhorn i Zermatt til vinrankene i nærheten av Lavaux. The Omina i Zermatt er et fantastisk hotell. Og London vender jeg alltid tilbake til fordi det er den ultimate hotellbyen. Der er jeg flere ganger i året. Et av de siste tilskuddene, Mondrian London, designet av den britiske designeren Tom Dixon, tilbyr elegant og edgy design kombinert med veldig god service. 

Flere av Siris hotteste reisetips – samt spalten «Hotellet du ikke må gå glipp av» leser du fremover på KK.no! 

Om Siri Løining: 
Siri har 23 års erfaring fra ulike lederstillinger i hotellbransjen, blant annet Grand Hotel i Oslo - hvor hun var hotellsjef i fire år og stod bak konseptet Ladies Floor, samt som prosjektleder og konseptutvikler for THE THIEF. De siste to årene har hun også jobbet som kommunikasjonssjef for sistnevnte hotell og Tjuvholmen. I januar 2016 startet hun selskapet Story Days, hvor hun som rådgiver og prosjektleder hjelper kunder med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen kommunikasjon, markedsføring og PR.
 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer