Camping:

Nå er camping supertrendy

- Harrystempelet er borte.

CAMPING: Flere får øynene opp for campinglivet igjen. Salget av bobiler har gått opp med 20 prosent siden i fjor. FOTO: NTB Scanpix
CAMPING: Flere får øynene opp for campinglivet igjen. Salget av bobiler har gått opp med 20 prosent siden i fjor. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en liten stund siden campingferien hadde sine glansdager, men nå er campingvogner og bobiler virkelig på vei tilbake, i takt med at både norgesferien og lysten på aktivitet øker.

- Nordmenn og turister har fått øynene opp for camping som ferieform. Mange setter pris på fleksibiliteten og friheten som campinglivet gir. Det er lett å komme seg rundt, og du trenger ikke å planlegge så mye i forkant, påpeker Merete Habberstad i NHO reiseliv.

Sist campingferiene var på moten var nok på 80-tallet, mens den virkelige storhetstiden var enda tidligere. Da begynte campingplassene i økende grad å konkurrere med charterflyene, men i dag stiller de langt sterkere i konkurransen.

- De fleste campingplassene ligger landlig til, nært vann, skog og mark. Friluftsmulighetene er svært gode. Campingbedriftene blir også bedre og bedre på å legge til rette for utendørsaktiviteter som kano- og sykkelutleie, turstier og fiskemuligheter, sier Habberstad.

Noen steder finner du ikke bare oppgraderte sanitæranlegg for de tobente, men også dusj til den firbente. Flere av plassene er også utvidet med det som ofte markedsføres som «frittstående hotellrom» - moderne arkitekttegnede hytter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer