Reise:

Nå kan du bo på en gresk øy og få betalt for det

Den lille øya Antikythera utenfor Kreta trenger flere innbyggere.

TRENGER INNBYGGERE: Den greske øya Antikythera søker flere innbyggere og er villig til å betale deg 5000 kroner i måneden for å bo der. Foto: Scanpix
TRENGER INNBYGGERE: Den greske øya Antikythera søker flere innbyggere og er villig til å betale deg 5000 kroner i måneden for å bo der. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En tur til Hellas slår aldri feil. Vi får lyst til å dra dit hver eneste gang vi ser olivenolje, tomat, rødløk, fetaost og agurk. Det rykker også ganske hardt i Hellas-foten hver gang en Abba-låt kommer på eller når «Mamma Mia»-filmene går på tv-en.

I skrivende stund er den norske himmelen grå og temperaturen er ikke der vi ønsker at den skal være. Vi elsker norsk sommer, men akkurat nå hadde det gjort seg med strålende sol og 25 varmegrader!

Det var derfor meget spennende å kunne lese om at den greske øya Antikythera trenger flere innbyggere, og de vil gjerne betale deg for å flytte dit!

Den lille øya strekker seg over 20 kvadratkilometer og har en innbyggertall på cirka 40 mennesker. Nærmeste nabo er ingen ringere enn selveste Kreta. Ferjeturen dit er på rundt seks mil fra havnebyen Potamos på Antikythera.

Dette er kanskje ikke den mest kjente øya i verden, men den er faktisk kjent for noe! Et sted mellom 150 og 100 år f.Kr., ble verdens eldste, analoge datamaskin bygget. Den ble oppdaget på Antikythera!

Men en eldgammel klokke er ikke nok for den sjarmerende øya. De trenger flere mennesker der! Ifølge skribenten Nick Kampouris har øya nå sammen med den ortodokse kirken startet en kampanje for å finne nye innbyggere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer