Reise:

Nå kan du bo på en gresk øy og få betalt for det

Den lille øya Antikythera utenfor Kreta trenger flere innbyggere.

TRENGER INNBYGGERE: Den greske øya Antikythera søker flere innbyggere og er villig til å betale deg 5000 kroner i måneden for å bo der. Foto: Scanpix
TRENGER INNBYGGERE: Den greske øya Antikythera søker flere innbyggere og er villig til å betale deg 5000 kroner i måneden for å bo der. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En tur til Hellas slår aldri feil. Vi får lyst til å dra dit hver eneste gang vi ser olivenolje, tomat, rødløk, fetaost og agurk. Det rykker også ganske hardt i Hellas-foten hver gang en Abba-låt kommer på eller når «Mamma Mia»-filmene går på tv-en.

I skrivende stund er den norske himmelen grå og temperaturen er ikke der vi ønsker at den skal være. Vi elsker norsk sommer, men akkurat nå hadde det gjort seg med strålende sol og 25 varmegrader!

Det var derfor meget spennende å kunne lese om at den greske øya Antikythera trenger flere innbyggere, og de vil gjerne betale deg for å flytte dit!

ANTIKYTHERA: Ser du det røde punktet på kartet? Der ligger øya Antikythera. Foto: Google Maps
ANTIKYTHERA: Ser du det røde punktet på kartet? Der ligger øya Antikythera. Foto: Google Maps Vis mer

Den lille øya strekker seg over 20 kvadratkilometer og har en innbyggertall på cirka 40 mennesker. Nærmeste nabo er ingen ringere enn selveste Kreta. Ferjeturen dit er på rundt seks mil fra havnebyen Potamos på Antikythera.

Dette er kanskje ikke den mest kjente øya i verden, men den er faktisk kjent for noe! Et sted mellom 150 og 100 år f.Kr., ble verdens eldste, analoge datamaskin bygget. Den ble oppdaget på Antikythera!

Men en eldgammel klokke er ikke nok for den sjarmerende øya. De trenger flere mennesker der! Ifølge skribenten Nick Kampouris har øya nå sammen med den ortodokse kirken startet en kampanje for å finne nye innbyggere.

Ifølge ham skal Andreas Charchalakis, kommunalbestyrelsens president, ha sagt til den greske nettsiden iefimerida at de leter etter folk som ønsker å jobbe som bønder, med fisking, snekring eller baking.

FLOTT: Den så å si ubebodde øya trenger flere innbyggere! Foto: Scanpix
FLOTT: Den så å si ubebodde øya trenger flere innbyggere! Foto: Scanpix Vis mer

Men det er ikke sånn at du bare kan reise ned og begynne å bygge og bo. Prosessen består av en nøye utvelgelse. Er du blant de heldige som blir valg, vil du få tildelt et hus og litt land til jordbruk eller å starte en forretning.

De nye innbyggerne av Antikythera vil også få en sum på cirka 5000 i måneden de første tre årene. Høres ikke ut som den verste dealen, det?

Ifølge Greek City Times skal fire familier allerede ha blitt godkjent og skal nå flytte til øya. Akkurat hvordan man søker om en plass kommer ikke tydelig frem, men den greske nettsiden oppfordrer interesserte til å besøke Antikythiradirect.

HERLIG UTSIKT: Vi hadde ikke takket nei til å sitte på en av disse klippene en varm sommerdag. Foto: Scanpix
HERLIG UTSIKT: Vi hadde ikke takket nei til å sitte på en av disse klippene en varm sommerdag. Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer