Reise til Berlin:

Når Sofie får besøk, tar hun med gjestene sine hit

Lurer du på hvor du skal spise, shoppe og feste på din neste ferie? Her får du tips fra Sofie Krogh Christensen som har bodd i Berlin i ti år.

BERLIN: I bydelen Kreuzberg er det fine parker, spisesteder fra hele verden og et yrende natteliv. FOTO: NTB
BERLIN: I bydelen Kreuzberg er det fine parker, spisesteder fra hele verden og et yrende natteliv. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

EN BY FOR ALLE

– Berlin er en by i konstant utvikling. Selv om jeg har bodd her en lengre periode, oppdager jeg stadig nye sider ved den. Det er en by for alle med plass til mangfold og dialog. Da jeg var utvekslingsstudent her et semester, var jeg svært fascinert av den utbredte klubbkulturen. Senere er byens kunstscene blitt en uunnværlig del av min hverdag. Berlin er kunstnernes by og et sentrum for internasjonal kunst med vibrerende miljø av gallerier og kunstintuisjoner, konstaterer kurator Sofie Krogh Christensen (32) .

– Hvis jeg skal se kunst andre steder enn på min arbeidsplass, KW Institute for Contemporary Art på Auguststrasse, besøker jeg også gjerne museene Gropius Bau på Niderkirchnerstrasse, Neue Nationalgalerie på Potsdamer Strasse, Julia Stoschek Collection i Leipziger Strasse, Callie’s i Lindower Strasse og HKW, Haus der Kulturen der Welt på JohnFoster-Dulles-Allee, som hver og en gir nye perspektiver på samtidens kunst og kultur.

Sofie Krogh Christensen er assisterende kurator for samtidskunst, og hun har bodd i CharlottenburgWilmersdorf i Berlin i ti år. FOTO: Privat
Sofie Krogh Christensen er assisterende kurator for samtidskunst, og hun har bodd i CharlottenburgWilmersdorf i Berlin i ti år. FOTO: Privat Vis mer

– Det spesielle ved Berlin er at byen har tre operahus, samt mange konserthus, som Pierre Boulez Saal, og tallrike teatre, som Schaubühne, Volksbühne og Maksim Gorkij Theater, som både spiller klassikere, nytolkninger og helt nye stykker av unge dramatikere, ofte forestillinger med engelske undertekster, som gjør det lettere for internasjonale gjester å følge med.

– Når jeg får besøk, tar jeg helst gjestene mine med på tur i det grønne Berlin, til Tempelhofer Feld, en nedlagt flyplass som berlinerne kollektivt stemte for å frede som offentlig park i 2014, og familievennlige Park am Gleisdreieck mellom Schöneberg og Kreuzberg, der det er plass til skatere, joggere og fotgjengere. Mitt hemmelige pustehull er hagen ved Georg Kolbe Museum på Sensburger Allee, litt utenfor byen. Her får jeg sinnsro, og det er et fint sted for gode samtaler og refleksjon, og du kan få kjøpt deg en god kaffe til.

– Ellers elsker jeg croissantene på arbeidsplassen min, der Café Bravo ligger i en avlukket grønn gårdsplass. Når jeg er på farten, er Five Elephant en klassiker blant kaffebarer, enten i Reichenberger Strasse eller på Alte Scönhauser Strasse i Mitte.

Berlin har hele tre operahus og mange konserthus. FOTO: Elsebeth Mouritzen
Berlin har hele tre operahus og mange konserthus. FOTO: Elsebeth Mouritzen Vis mer

– I Berlin finner du restaurantmat fra hele verden. Shaniu’s House of Noodles ligger i Pariser Strasse like ved der vi bor, og det er byens beste restaurant for sørkinesiske spesialiteter. Jeg møter venner til god pizza og rødvin på italienske La Bionda ved Marheinikeplatz i Kreuzberg. Og vil vi ha blåskjell, østers og champagne, drar vi til Beuster Bar i Weserstrasse i Neukölln.

– En kveld med galleriåpninger avsluttes ofte på en koselig bar. Jeg liker å gå ut ved Kottbusser Tor i Kreuzberg, for eksempel på Ora. Og så liker jeg Panama og Victoria Bar langs Potsdamer Strasse i Schöneberg. Etter en lang arbeidsuke besøker jeg gjerne en av Berlins mange svømmehaller. Som tidligere konkurransesvømmer er jeg glad i å dra til det historiske Stadtbad Charlottenburg i jugendstil, som ligger i Krummer Strasse eller Stadtbad James Simon i Gartenstrasse.

– Å bo i Berlin gir meg en følelse av at det er rom for å være akkurat som jeg er. Selv om byen ofte setter meg på prøve, blir jeg bevisst på hvem jeg er og hva jeg kan.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer