Reise til Berlin:

Når Sofie får besøk, tar hun med gjestene sine hit

Lurer du på hvor du skal spise, shoppe og feste på din neste ferie? Her får du tips fra Sofie Krogh Christensen som har bodd i Berlin i ti år.

BERLIN: I bydelen Kreuzberg er det fine parker, spisesteder fra hele verden og et yrende natteliv. FOTO: NTB
BERLIN: I bydelen Kreuzberg er det fine parker, spisesteder fra hele verden og et yrende natteliv. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

EN BY FOR ALLE

– Berlin er en by i konstant utvikling. Selv om jeg har bodd her en lengre periode, oppdager jeg stadig nye sider ved den. Det er en by for alle med plass til mangfold og dialog. Da jeg var utvekslingsstudent her et semester, var jeg svært fascinert av den utbredte klubbkulturen. Senere er byens kunstscene blitt en uunnværlig del av min hverdag. Berlin er kunstnernes by og et sentrum for internasjonal kunst med vibrerende miljø av gallerier og kunstintuisjoner, konstaterer kurator Sofie Krogh Christensen (32) .

– Hvis jeg skal se kunst andre steder enn på min arbeidsplass, KW Institute for Contemporary Art på Auguststrasse, besøker jeg også gjerne museene Gropius Bau på Niderkirchnerstrasse, Neue Nationalgalerie på Potsdamer Strasse, Julia Stoschek Collection i Leipziger Strasse, Callie’s i Lindower Strasse og HKW, Haus der Kulturen der Welt på JohnFoster-Dulles-Allee, som hver og en gir nye perspektiver på samtidens kunst og kultur.

– Det spesielle ved Berlin er at byen har tre operahus, samt mange konserthus, som Pierre Boulez Saal, og tallrike teatre, som Schaubühne, Volksbühne og Maksim Gorkij Theater, som både spiller klassikere, nytolkninger og helt nye stykker av unge dramatikere, ofte forestillinger med engelske undertekster, som gjør det lettere for internasjonale gjester å følge med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer