Reise

- Når vi reiser har vi tid til hverandre og kjærligheten på en helt annen måte enn hjemme

Kjæresteparet Janne og Omar var lei av hverdagen, og solgte alt de hadde for å reise, uten å vite når de skulle hjem igjen.

REISE VERDEN RUNDT: Janne (26) og Omar (26) ville gjøre noe helt annet - solgte derfor alt de eide og reiste på ubestemt tid! Foto: Privat
REISE VERDEN RUNDT: Janne (26) og Omar (26) ville gjøre noe helt annet - solgte derfor alt de eide og reiste på ubestemt tid! Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av februar sto Janne Bodin (26) og Omar Pawe (26) klare på Gardermoen: De hadde solgt alt de eide, og var klare for å reise – på ubestemt tid. Ideen kom da de var på leilighetsjakt i Stavanger.

REISE: Janne og Omar sa opp både leilighet og jobb. Så begynte de å selge alt de hadde. Foto: Privat
REISE: Janne og Omar sa opp både leilighet og jobb. Så begynte de å selge alt de hadde. Foto: Privat Vis mer

– Vi bestemte oss for å gå i motsatt retning av alle vennene våre. Etter utallige visninger, uten å finne noe som fristet, ble vi heller enige om å selge alt i Norge, og bare reise, sier Janne til KK.no.

Paret sa opp leilighet og jobb – en jobb de begge trivdes i, og begynte å selge alt. Folk syntes de var tøffe, men mente at det var en stor risiko å ta.

– Jeg hadde drømt om en slik reise lenge, så jeg følte ikke noe annet enn glede da avgjørelsen var tatt.

Janne var ikke redd for å si opp jobben eller selge alt hun eide, det var bare småting som måtte krysses av på listen over alt som måtte være klart før avreise. Paret holdt planen hemmelig nesten helt frem til avreise.

– Det kom som et sjokk på veldig mange den dagen vi plutselig offentliggjorde at vi skulle forlate Norge på ubestemt tid. Den følelsen var helt ubeskrivelig!

LES OGSÅ: Derfor bør du reise på ferie alene

– Vi kunne ikke tenke oss å bo noe annet sted enn i Norge

Janne og Omar møttes for første gang da begge bodde i Kristiansand, men det var først da de møttes i Mexico i 2013, at de falt for hverandre. Helt siden da har de drømt om å reise gjennom Sør-Amerika, og kanskje bosette seg i Mexico for en periode.

– Etter flere reiser til nye eksotiske land, og et par turer tilbake til Mexico, har vi kommet frem til at vi ikke kunne tenke oss å bosette oss noe annet sted enn i Norge. Men denne, og alle andre reiser, har vært viktig for forholdet vårt, ettersom det er en felles drøm vi har hatt lenge, sier Janne.

Reisen startet i Brasil, og deretter gikk turen til Argentina, Uruguay, Chile, Bolivia og Peru, før de fløy videre til Costa Rica, Panama, Mexico, Cuba, USA og til slutt Italia.

– Reisen har kort oppsummert vært helt fantastisk, med daglige bad i sjøen, spennende utflukter, sene kvelder med natteliv som er helt annerledes enn i Norge, snorkling og båtturer, romantiske kvelder på stranden med takeaway-pizza og nye bekjentskaper.

Til tross for de mange oppturene, har paret også møtt på flere utfordringer – noe man aldri kommer unna på en slik tur.

– Det var ikke gøy å få motorstopp i flere timer, mens vi var i en ørken i Bolivia med stekende sol, med en full guide. Det var heller ikke stas å være bilsyk på en 24-timers reise i buss, eller å bli frastjålet mobil og penger på Cuba, hvor vi måtte tilbringe over syv timer på en politistasjon med ansatte som kun snakket spansk, forteller hun.

LES OGSÅ: 26 helt unike steder du bare må oppleve!

VERDEN RUNDT: Reisen startet i Brasil, og deretter gikk turen til Argentina, Uruguay, Chile, Bolivia og Peru, før de fløy videre til Costa Rica, Panama, Mexico, Cuba, USA og til slutt Italia. Foto: Privat
VERDEN RUNDT: Reisen startet i Brasil, og deretter gikk turen til Argentina, Uruguay, Chile, Bolivia og Peru, før de fløy videre til Costa Rica, Panama, Mexico, Cuba, USA og til slutt Italia. Foto: Privat Vis mer

Anbefaler andre med samme drøm om å hoppe i det

Janne mener at det beste med en slik tur er å leve i nuet, og ta én dag av gangen. Paret var lei av A4-livet hjemme, med mye jobb, og altfor lite tid til hverandre.

– Den fantastiske friheten vi har kjent på de siste månedene, har vært upåklagelig. Vi har opplevd så mye – jeg har vært tom for ord flere ganger enn jeg har vær til sammen i hele mitt 26 år lange liv. Instagram-profilene våre er fylt med så mange spesielle øyeblikk, at jeg nesten ikke forstår det selv.

Jannes beste råd til andre som sitter inne med samme drøm, er å hoppe i det. Gjennomfør det, hvis ikke kommer du til å angre. Hun mener at alle kan klare å spare opp penger til en slik reise, selv om det kan ta tid.

Når du reiser temmer du denne lysten, samtidig som du ser at livet ditt hjemme ikke er så gærent allikevel

– Hvis du ikke gjør det, kommer du bare til å sitte og drømme om det hver eneste dag, mens du føler at du lever et kjedelig liv hjemme i Norge. Når du reiser temmer du denne lysten, samtidig som du ser at livet ditt hjemme ikke er så gærent allikevel.

Da Janne reiste var det folk rundt henne som uttrykte bekymring for at hun skulle bli blakk, få hjemlengsel eller ikke få tilbud om jobb når hun kom hjem til Norge.

– Det nytter ikke å fokusere på det negative. Slike problemer tar jeg med et smil – jeg vet det vil gå i orden uansett. Du kommer langt med positive tanker, det finnes alltid en løsning.

LES OGSÅ: - Å reise på ferie med kjæresten er en test uansett hvor man er i parforløpet

Ville ikke klart å finne roen i Norge om de ikke hadde reist

23. juni var Janne og Omar tilbake i hjemlandet, etter nesten fem måneder på reisefot. De skulle egentlig videre til Asia, men norsk sommer ble for fristende.

– Den første dagen i Norge var faktisk helt fantastisk – jeg tror aldri at jeg har følt meg mer hjemme et sted, noen gang. Man blir utrolig sliten av å være på konstant reisefot, og alle inntrykkene trenger å fordøyes. Dersom Janne og Omar ikke hadde fått til denne reisen, tror hun at de aldri hadde klart å slå seg til ro i Norge.

– Da hadde vi bare gått rundt og tenkt på det hver eneste dag. Nå er vi klare for hverdagen hjemme i Norge, og ser veldig frem til å kjøpe vårt eget hjem. Hvor det blir, vil tiden vise. Vi endrer jo planer like ofte som folk skifter sokker, ler hun.

LES OGSÅ: Når typen vil på ferie med gutta - uten deg

Er fortsatt ikke lei av hverandre

Til tross for at det reiseglade paret har funnet roen i Norge, kommer de aldri til å stoppe med reisingen. De ønsker å se omtrent alle land i verden, og tviler på at det blir lenge til neste tur.

OPPLEVELSER: Janne forteller at de både ble kjent med seg selv og hverandre - på en helt ny måte. Foto: Privat
OPPLEVELSER: Janne forteller at de både ble kjent med seg selv og hverandre - på en helt ny måte. Foto: Privat Vis mer

– Når vi reiser har vi tid til hverandre og kjærligheten på en helt annen måte enn hjemme med en hektisk hverdag. På denne turen har vi opplevd så utrolig mange fine stunder sammen, og blitt kjent med både oss selv og hverandre på en helt ny måte, forklarer Janne.

Når man bor oppå hverandre 24/7 over en så lang periode, skulle man nesten tro at man ble lei av hverandre etter hvert.

– Når vi har klart alt dette sammen, kan vi klare alt! Vi har tilbragt hvert eneste minutt sammen, og er fortsatt ikke lei av hverandre. Det betyr vel at man har funnet den rette!

Her kan du lese mer om reisen! 

 

LES OGSÅ: Martine (25) haiker fra Oslo til Lofoten

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer