Netflix

Netflix-seriene redaksjonen ikke kan få nok av

Her er det noe for enhver smak!

NETFLIX: KK.no-redaksjonen tipser om sine favorittserier på Netflix lengre ned i saken! Foto: Skjermdump / Netflix
NETFLIX: KK.no-redaksjonen tipser om sine favorittserier på Netflix lengre ned i saken! Foto: Skjermdump / Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva var det vi gjorde før Netflix, egentlig? Vi i KK.no-redaksjonen elsker, virkelig elsker, både filmer og serier, men smaken er ganske så forskjellig. Journalist Ronja Rognmo har blant annet uttalt tidligere: «Jeg liker ikke humor, jeg». Mens showbizjournalist Malini Gaare Bjørnstad kan benke seg foran tv-en i timesvis med dokumentarer om både Zlatan og andre verdenskrig. Jeg, derimot, er inne i en fengselsfase hvor «Prison Break», «Orange Is The New Black» og «White Collar» stadig ruller over skjermen min hjemme. Ja, jeg har ikke sett Prison Break før nå... 

Men dersom du spør meg hvilken serie som er min favoritt, kan du glemme alle jeg har nevnt ovenfor. «Friends» kan jeg se på det dagen lang, 24/7, rett og slett hele tiden. Jeg blir aldri lei! Jeg husker fremdeles dagen da jeg fikk sesong 8 i 8-årsgave. Jeg følte det derfor var på høy tid at jeg hørte med mine kjære kolleger om hva de ser på Netflix om dagen. Og vi kan konkludere med det at jeg er kanskje den mest «mainstream-e» personen i verden. Mens jeg koser meg med «Modern Family», «Gossip Girl» og «Friends», sitter Malini, Ronja og Mina og ser på serier jeg aldri har hørt om. Kanskje ikke du har heller? Her er hvert fall Netflix-seriene redaksjonen er hekta på akkurat nå!

LES OGSÅ: Hollywoodstjerner hyller norske Lilyhammer : - Det er min favoritt på Netflix

Mina Helene Knudsen, journalist

- Jeg er helt forelsket i serien «Aquarius». Serien er basert på virkelige hendelser fra kult-leder Charles Mansons liv. Manson sjokkerte hele verden da han og hans utvalgte «familie» i løpet av et par dager drepte flere mennesker i Los Angeles i 1969. Selv om Manson aldri personlig begikk drapene, ble han dømt for medvirkning.

- I «Aquarius» spiller Duchovny politimannen Sam Hodiak som etterforsker forsvinningen av en tenåringsjente. Sammen med kollegaen Brian Shafe, spilt av Grey Damon, havner de midt oppi hippie-familien til Manson hvor jenta de leter etter befinner seg. Det er spenning fra ende til annen og vi får et innblikk i hvordan narkotika, sex og rock-and-roll hadde stor innflytelse på hele Los Angeles på 60-tallet. Jeg digger det og har allerede sett flere dokumentarer om Charles Manson i ettertid. Anbefales på det sterkeste fra min side, særlig om du har en større interesse for massemordere, kulter og episoder basert på virkeligheten.

Malini Gaare Bjørnstad, journalist

Malini var ikke vanskelig å be da jeg spurte om hennes favorittserier på Netflix akkurat nå, og det tok ikke mange minuttene før hun hadde skriblet ned noen ord om seriene hun mener absolutt er verdt å ta en titt på.

- «The Get Down» er en ny Netflix-serie med et hint av musikal! For alle oss som elsker musikk og historie er dette en kul serie å få med seg. Her får man et innblikk i det som var forløpet til den store 90-tallssjangeren hip hop, og stikkord som soul og funk er med. Fantastiske karakterer og ekte feelgood! (PS: Ikke la deg skremme av at det er en musikal-serie – det blir du raskt vant til.)

- Jeg er ikke fan av «50 shades of grey», men wow – skuespiller Jamie Dornan er jo helt rå i «The Fall»! (Betyr dette at jeg faktisk burde se husmorporno-serien «50 shades of grey» nå?!). I den britiske BBC-serien utfører Dornan og «The X-files»-legenden Gillian Anderson en original katt-og-mus-lek som trigger seerne til å sitte benket foran TV-skjermen i timesvis. Elsker du drapsserier er dette noe du må få med deg!

- Åh, Tuva Novotny – for en dame! Den svenske krimserien «Maria Lang: Crime Of Passion» er så bra! En miks av «Agatha Christie» og «Hercule Poirot» som møter «Badehotellet» - kan det bli bedre? Settingen er Sverige på 50-tallet, og Tuva spiller litteraturstudenten Puck Ekstedt som har passion for – nettopp – crimes. En rekke suspekte hendelser inntreffer, og Puck føler seg automatisk dratt mot å finne ut hva som har skjedd. Det gjør heller ingenting at den svenske Hollywood-stjernen Ola Rapace portretterer den meget kjekke politimannen Christer Wijk som sammen med Puck har som oppgave å løse drapsgåtene. Seks episoder på rundt halvannen time – oh yes!

Ronja Rognmo, journalist

- Jeg elsker «The Killing», og det spesielt siden den er basert på den danske suksessen «Forbrytelsen» (som jeg heller ikke kunne få nok av). Hvis du er fan av krim, kaldblodige mordere og kjekke etterforskere, Joel Kinnaman er jo ikke akkurat vond å hvile øynene på, er dette serien for deg! I likhet med Broen, som også er en favoritt, blir The Killing bare bedre og bedre for hver sesong. Minuset er at det er en stor sjanse for at du må sove med lyset på de neste nettene. 

- Jeg er ikke noen fan av komedier, men «Shameless» har virkelig fått en plass i hjertet mitt. Kanskje fordi den bærer preg av en god dose drama også. He he. Kort fortalt handler Shameless om livet til den dysfunksjonelle Gallagher-familien. Faren Frank er alkoholiker, moren Monica stakk av for mange år siden, og eldstedatteren Fiona prøver å holde familien på syv sammen. De lever under svært fattige kår, og må alle bidra for at økonomien skal gå rundt – noe som er alt annet enn lett når Frank stadig drikker opp sparepengene deres. Jeg lover deg at du kommer til å bli glad i denne stakkarslige familien. Nå venter jeg bare på at Netflix Norge skal få ut fingeren og legge ut flere sesonger – de henger skikkelige etter USA. 

- «Jessica Jones»: En kvinnelig superhelt! Tenger jeg si noe mer? Jessica Jones er et frisk pust i «Marvel»-rekken, som i 90 prosent av tilfellene handler om mannfolk. Serien er spennende og ikke for voldelig, noe som gjør at du kan se den uten at du må ha fingrene i ørene og en pute foran ansiktet. Krysten Ritter, som tidligere har spilt i en god del sukkersøte filmen, gjør en knallbra jobb i rollen som den hardbarka detektiven Jessica Jones. Hvis du likte de andre Marvel-seriene (og filmene) er jeg sikker på at denne faller i smak! 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer