Reise

Norges nye pass omtales som verdens stiligste

Hva synes du om passene som har tatt seks år å lage?

NYE PASS: Lonely Planet mener de nye, norske passene er blant de mest stilige i verden. Foto: NTB
NYE PASS: Lonely Planet mener de nye, norske passene er blant de mest stilige i verden. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Reiselivsmagasinet Lonely Planet har på sine nettsider gått ut og sagt at det nye, norske passet er blant de mest attraktive passene du finner i verden.

Og selv om vi ikke hadde sett disse passene de snakket om en gang, var det selvfølgelig en del av oss som blir sånn smått stolt. Like stolt som når en norsk låt blir spilt i en TV-serie, eller når en eller annen stor kjendis sier at hen elsker Norge!

På politiets nettside kommer det frem at du ikke trenger søke om nytt pass hvis det du har ikke har gått ut på dato, men grunnen til at de nye passene kommer er at politiet har styrket ID-kontrollen som gjøres under søknadsbehandlingen, og passet er enda vanskeligere å forfalske.

– Dette er et viktig kriminalitetsforebyggende tiltak. Det bidrar til å forebygge ID-misbruk og alvorlig kriminalitet som arbeidslivskriminalitet, menneskehandel og terror, sier assisterende politidirektør Håkon Skulstad via politiet.no.

De nye passene er designet av Oslo-baserte Neue Design Studio. På Instagram kan de fortelle at dette er et prosjekt de har jobbet med i hele seks år. De har laget et konsept som viser frem det norske landskapet i passet. Åpner man passet og ser det under UV-lys, vil man oppdage noen spennende motiver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer