Norgesferie:

Norges vakreste dagstur

Vill og vakker, med fire årstider på fem minutter. Selv om Aurlandsdalen er en av landets mest kjente fotturer, kan den fortsatt overraske.

Aurlandsdalen er med rette en av landets mest kjente fotturer, som går i dramatisk natur fra Østerbø 820 moh og ned mot Vassbygdi nesten nede ved fjorden. Her fra Nesbøvatnet. Foto: Torild Moland
Aurlandsdalen er med rette en av landets mest kjente fotturer, som går i dramatisk natur fra Østerbø 820 moh og ned mot Vassbygdi nesten nede ved fjorden. Her fra Nesbøvatnet. Foto: Torild Moland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Turen ned Aurlandsdalen er en av de vakreste og mest storslagne vi har her i landet. Stupbratte fjell ramler loddrett ned i dype daler, gravd ut av vannet som fortsatt beveger seg i bunnen. Den gamle kløvstien går gjennom trange passasjer, over vaklete broer, forbi nedlagte setre og mektige fossefall. Til slutt ender den nede i Vassbygdi – 50 meter over havet.

Eventyrverden

– Jeg må jo skryte litt av området – for et fantastisk sted!

Utsagnet kommer ikke fra hvem som helst. Nina Steensbø Sønsteng (64) er vert på Østerbø Fjellstove, som ligger idyllisk til ved Aurdalsvatnet 850 meter over havet og er startpunkt for dem som går Aurlandsdalen som dagstur. Selv etter 27 år som vertskap på fjellet er hun fortsatt like begeistret for området som turistene er.

– Vi har dalen, den er jo kjent. Men selve området rundt oss har så utrolig mange muligheter, og det er det jeg liker best. Man kan sykle og gå en rekke forskjellige turer, i veldig variert terreng. Som opp Langedalen – du møter ikke ett eneste menneske, og ender i den reneste eventyrverden! sier hun begeistret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.