Reiseguide:

Nyt det gode liv i Devon & Cornwall

Nydelig natur, romantiske slott, overdådige hager – og sprø scones. Det er mange grunner til å dra til Sørvest-England.

FOTO: NTBScanpix
FOTO: NTBScanpix Vis mer
Publisert

Cornwall & Devon

Cornwall og Devon er nabogrevskaper i Sørvest-England og består av flere mindre byer og landsbyer. Begge stedene er kystområder med et behagelig klima, og derfor finnes det mange blomsterparker og botaniske hager i området. Krimdronningen Agatha Christie bodde i Devon, og hun lot da også sin heltinne Miss Marple oppklare mange mord i de pittoreske landsbyene omgitt av gressmarker. Du kommer til Cornwall og Devon fra London ved å ta toget til for eksempel Plymouth eller Exeter og leie bil der. Eller du kan kose deg med å ta tog fra by til by med et BritRail Pass, som tillater deg å reise ubegrenset med tog rundt i landet. Sjekk priser på visitbritain.com.

Se den glemte hagen

Du kan lett bruke en hel dag i The Lost Gardens of Heligan i St. Austell. Den romantiske hagens historie går tilbake til 1600-tallet, da Heligan var en stor og rik herregård omkranset av en enorm kjøkkenhage. Hagen ble imidlertid både glemt og gjemt da alle dens gartnere døde under første verdenskrig og alle dens planter forsvant blant ugress og veltede trær. Helt fram til 1992 da arkeologen Tim Smit kjøpte stedet og påbegynte historiens største europeiske hagerestaureringsprosjekt. I deg er den gigantiske hagen igjen spirende og velholdt med alle tenkelige grønnsaker og krydderurter, vakre blomsterbed og springvann og drivhus med eksotiske frukter som ananas og bananer, en liten regnskog med sjeldne trær og tunneler av bambus. I tillegg er frokosten i Heligans Kitchen en frisk og sunn opplevelse av lekre retter med alt godt fra kjøkkenhagen. heligan.com

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer