Fornying av pass

OBS! Ikke sikkert at barnebarnets pass er gyldig

Husk å sjekke barnebarnas pass før dere drar på ferie – det er nemlig ikke gyldig lenge.

SJEKK BARNEBARNAS PASS: Selv om ditt pass kan ha lang gyldighetsdato, vil ikke passet til barn under 16 år være gyldig i mer enn maks fem år. Foto: Scanpix.
SJEKK BARNEBARNAS PASS: Selv om ditt pass kan ha lang gyldighetsdato, vil ikke passet til barn under 16 år være gyldig i mer enn maks fem år. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Endelig skal barnebarna dine få være med på ferie! Bare husk at om dere skal på tur til utlandet, er det viktig at dere har sjekket at alt er i orden med passet – særlig barnas pass.

Kort gyldighet

Ifølge Politiet.no er passet bare gyldig så lenge eieren kan kjennes igjen på bildet, og så lenge passet er uforandret og uskadd. Og siden utseendet på barn som regel endrer seg betydelig de første 16 årene, er derfor gyldigheten på passet vesentlig kortere enn for voksne over 16 år.

Her er oversikten:

  • Pass til personer over 16 år er gyldig i 10 år.
  • Barn 0–5 år: Gyldig i to år
  • Barn 5–10 år: Gyldig i tre år
  • Barn 10–16 år: Gyldig i fem år

Om du trenger nytt pass

– Dersom du eller barnebarnet trenger nytt pass, eller du er usikker på om dere bør bytte pass, tar du kontakt med lokalt passkontor. De fleste passkontor har timebestilling på nett, og det anbefales å bestille time slik at du slipper å stå i kø og vente, tipser Stina Bakke Eriksen, seksjonsleder ved Seksjon for forvaltning ved Troms politidistrikt.

Politiet utsteder pass mange steder i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.