Norgesferie:

Oslo til fots: 10 skjulte skatter

Her finner du hovedstadens skjulte skatter.

ELVEPROMENADE: Akerselva slynger seg gjennom gjennom flere bydeler i Oslo, blant annet Grünerløkka. Hvis du starter å gå ved utspringet i Maridalsvannet, er turen åtte kilometer lang og tar rundt to timer. FOTO: Visit Oslo/Tord Baklund
ELVEPROMENADE: Akerselva slynger seg gjennom gjennom flere bydeler i Oslo, blant annet Grünerløkka. Hvis du starter å gå ved utspringet i Maridalsvannet, er turen åtte kilometer lang og tar rundt to timer. FOTO: Visit Oslo/Tord Baklund Vis mer
Publisert

Norges hovedstad er en liten storby og perfekt å spasere gjennom. Her finner du urbane sentrumsområder, koselige villastrøk, spennende bymiljø og naturperler – alt innenfor bygrensene.

Sentrum med Aker Brygge, Frognerparken og Bygdøy er aller mest kjent, men Oslo er mye mer. I disse strøkene kan du gå på oppdagelsesferd og garantert oppleve noe nytt – uansett om du er osloboer eller på besøk i hovedstaden.

Det eneste du trenger er et par gode sko!

Havnepromenaden

Havnepromenaden er ni kilometer med uavbrutt gang- og sykkelvei som binder byen sammen fra vest til øst. De siste årene er den blitt kraftig oppjustert og utvidet. Oransje «fyrtårn», som er synlige på langt avstand, viser vei gjennom løypa.

Promenaden går hele veien fra Frognerkilen ved Bygdøy til det nye boligområdet på Sørenga, der det også er flotte bademuligheter. På veien kan du få med deg den koselige båthavnen i Frognerkilen, utendørsbaren Kongen Marina, Aker Brygge, Tjuvholmen, Akershus festning, matmekkaet Vippa, det storslagne kunstprosjektet Salt, Operaen og de nye museene i Bjørvika. Flere steder er det også badstuer og hoppetårn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer