Reise:

Øyhopping i Hellas

Her får du avslappende, gresk sakte-liv – og fest og moro om du vil.

FOTO: NTB
FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Kalymnos

Kalymnos ligger helt øst i Egeerhavet, tett på kysten til Tyrkia, og har ikke fått like mye oppmerksomhet som Dodekaneseneøygruppens større og mer anerkjente Rhodos og Kos, men det gjør den enda bedre som reisemål. Her kommer det kun 15 000 turister i året, og de kommer av vidt ulike grunner, men Kalymnos kan tilfredsstille de fleste.

Opplev

Chryssocheria er en slottsruin fra korsfarernes tid, med et lite kapell på en klippetopp over hovedstaden Pothia. Agios Savvas er et vakkert oppusset kloster med røde tegltak med kupler oppført til ære for øyas helgen ved samme navn. Folklore Museum i Vothini er faktisk unge Irina Skilas private hjem, som nå har åpnet for besøkende. Hun viser selv rundt blant farmorens samling av klær, fotografier og husgeråd på perfekt engelsk, slik at du kan se hvordan en svamfiskerfamilie gjennom generasjoner har levd i beskjedne kår.

Sponges Factory på havnen i Pothia er et vitnesbyrd om det tilnavnet som Kalymnos har hatt i 150 år: «Svampfiskernes øy». Da man oppdaget den store forekomsten av naturlige svamper i dypet langs kysten, ble det et eksporteventyr av «havets gull». Her inne, og i andre familieeide lagerhaller, kan man se hvordan nåtidens mer kompakte svamper blir skåret i mindre biter, så de passer til bruk i skjønnhetsindustrien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer