Sporing

På denne måten kommer du aldri til å miste bagasjen din igjen

En gladnyhet til alle globetrottere!

SPOR BAGGASJEN DIN: Nå finnes det noen supersmarte dingser som kan hjelpe deg med å finne bagasjen din via en app. Foto: Shutterstock / Vlad Teodor
SPOR BAGGASJEN DIN: Nå finnes det noen supersmarte dingser som kan hjelpe deg med å finne bagasjen din via en app. Foto: Shutterstock / Vlad Teodor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver gang jeg ser kofferten min rulle opp på bagasjebåndet på flyplassen, blir jeg alltid like lettet. Det er så rart å bare gi fra deg nesten alt du har av eiendeler på tur i ett land, og timer senere forventer du at det skal helskinnet ha kommet seg dit hvor du er nå. De som jobber med dette har selvfølgelig et system, og jeg må jo bare stole på dem, men faktum er at jeg aner ingenting av hva som faktisk skjer med bagasjen min.

Og så skjer jo det som noen ganger kan skje. Den blir borte. Og du aner ikke hvor den er. Frustrasjon, fortvilelse og panikk er bare noen av ordene som kan beskrive følelsen. Det blir heller ikke noe bedre når de på flyplassen ikke kan fortelle deg hvor bagasjen din er. Kjenner du deg igjen? Nå kommer det en nyhet til deg som gjør at du kan senke skuldrene dine litt. 

SPOR BAGASJEN: Så slipper du å bekymre deg for at den ikke kommer frem.  Foto: Shutterstock / Brian A Jackson
SPOR BAGASJEN: Så slipper du å bekymre deg for at den ikke kommer frem. Foto: Shutterstock / Brian A Jackson Vis mer

Det finnes nemlig noen supersmarte dingser som gjør at du enkelt kan spore din egen koffert! Victorinoxs' «The Check Smart Luggage Tracker» er batteridreven liten sak som inneholder et SIM-kort og er laget slik at den skal plasseres i kofferten din. SIM-kortet er der slik at du kan laste ned en app til telefonen din og dermed spore bagasjen. Så fort flyet lander meddeler den via e-post eller SMS hvor kofferten din er.

Skulle den ikke ha kommet med, meddeles dette direkte til flyselskapet. Hvorfor har ingen kommet på dette før? Produktet har en prislapp på kroner 999, noe som kan bli litt i det meste laget!

Dersom produktet ovenfor skulle bli litt for dyrt, eller ikke passe for deg, finnes det også andre sporingsalternativer. «Tile» koster bare 200-lappen og festes også til hva enn du skulle ønske å spore. I en artikkel fra The Washington Post forteller flyverten Randall Collins at han mistet iPad-en sin på en flytur, men hadde heldigvis festet Tile til den. Ja, han fant den igjen, men det finnes likevel en liten bakdel. Signalet skal visst kun gå ut 30 meter, så dersom du befinner deg lengre borte enn det, er det en sjanse for at du ikke finner tingene dine igjen. Det som er et pluss derimot, er at du kan feste denne på alt fra nøkler til andre viktige saker! Smart. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer