Paris:

Paris på budsjett - ja, det er faktisk mulig

Du kan fint få en uforglemmelig reise til Frankrikes hovedstad uten å blakke deg.

PARIS: Bak designerbutikkene, luksushotellene og de dyre restaurantene venter budsjettvennlige alternativer. FOTO: NTB
PARIS: Bak designerbutikkene, luksushotellene og de dyre restaurantene venter budsjettvennlige alternativer. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Opplev

Besøker du byen for første gang og har pakket med deg komfortable sko, kan du få en formidabel introduksjon til parisiske ikoner på en spasertur med utgangspunkt i Louvre-museet. Inngangsbilletten ­koster om lag 170 kroner, og køen kan være lang, men det er gratis å nyte den majestetiske arkitekturen og glasspyramidene som speiler seg i vannbassengene utenfor.

Herfra går turen i rett linje gjennom de romantiske Tuileries-hagene over Concorde-plassen og opp Champs-Élysées til Triumfbuen. En kort metrotur derfra kan du beundre Eiffeltårnet på nært hold. Og vil du opp til toppen, kan du spare litt penger ved først å ta trappene til annen etasje. toureiffel.paris

Tilbake i sentrum står katedralen Notre-Dame som et såret dyr på øya Ile de la Cité etter brannen i 2019, og det forventes at den gjenåpnes kort tid før OL i Paris i 2024. Den sentrale øya er uansett et fint utgangspunkt for en rusletur over Seinens broer, gjennom Latinerkvarterets livlige gater og opp til Panthéon-kirkens enorme kuppel, før du kan slå deg ned på en hagestol i Luxembourghagen og nyte en medbrakt croissant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer