Poshtel

Prøv et Poshtel - luksusversjonen av et hostell

Vil du bo sentralt, hipt og bra, men billig - da er dette noe for deg!

FREEHAND MIAMI = POSHTEL: Et Poshtel er en litt mer elegant og dyrere utgave av backpackerfavoritten hostell (billig hotell der man gjerne bor flere på rom sammen).  Foto: Freehand Miami
FREEHAND MIAMI = POSHTEL: Et Poshtel er en litt mer elegant og dyrere utgave av backpackerfavoritten hostell (billig hotell der man gjerne bor flere på rom sammen). Foto: Freehand Miami Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi reiser mer enn før og vi er stadig mer bevisste på hva vi er villige til å betale for en hotellovernatting.

CLINK78: Her ser du et klassisk jenterom for 6 personer - kult og trendy, men samtidig passende pris for en litt slunken ferielommebok.  Foto: Clink78
CLINK78: Her ser du et klassisk jenterom for 6 personer - kult og trendy, men samtidig passende pris for en litt slunken ferielommebok. Foto: Clink78 Vis mer

Før i tiden kunne billige hotellrom bli forbundet med stusselige kår og enkel innredning, og hadde du uflaks var det til og med dårlig rengjort, overraskelsesbesøk av kakkelakker, slitte håndklær og gamle bad med mugg i dusjen. Lenge har herberger og vandrehjem rundt om i verden vært populære overnattingssteder for backpackere og unge reisende, som kun trenger en seng å sove i for natten (sjekk også disse insidertipsene som kan gi deg et skikkelig hotellkupp).

Men selv en backpacker er i dag kvalitetsbevisst og vil bo billig, men bra. Det har hotellbransjen tatt innover seg og nå åpner hoteller som leverer til det budsjett-bevisste og sofistikerte jet setter-markedet som vil bo bra og oppleve den lokale kulturen, men ikke betale det hvite ut av øyet som man ofte gjør på et luksushotell.

LES OGSÅ: En fransk hotellperle av de sjeldne - på rivieraen (SÅ verdt et besøk)

Posht Hostel

Men hva skjer når man mikser luksusfølelsen med et herberge? Jo, man får et Poshtel (Posh Hostel) - et luksuriøst herberge som gir deg følelsen av kvalitet, pulserende liv, energi og lidenskap.

Et Poshtel finnes ofte i spennende bygninger hvor de legger vekt på design og tilbyr romslige, rene rom med frynsegoder som en kul bar eller restaurant av ypperste klasse. De har kanskje til og med en underjordisk disco som ser ut som byens metrostasjon, en grønn bakhage, takterrasse eller infinity pool – alt til en rimelig pris. 

Mange slike herberger satser stort på å videreformidle kulturen av det stedet de er lokalisert i. Det skal være så lokalt forankret som mulig, kanskje med vinsmaking fra en produsent i området, kunst fra en lokal kunstner eller gatemusikanten som har fått en plass i lobbyen. 

Sjekk ut KK.nos rabattkoder på reise- bo- og flybilletteter her!

Deler rom - billig og sosialt

Det som faktisk skiller et poshtel fra et tradisjonelt hotell, er at de vil at folk skal dele rom med den man reiser med, som et vandrehjem. Det er fokus på at man er sosial. Du kan også få ditt private rom (noen har til og med suiter), men trendene viser at mange vil dele.

De tilbyr også kule samarbeid med lokale designere som selger klær og accessoarer som gjestene kan kjøpe on-site hvor man ellers ville funnet på byens marked. Alt kan kjøpes, selv interiøret på rommet du bor på og du kommer garantert til å instagramme mye av det du ser. 

Alt kan kjøpes, selv interiøret på rommet du bor på og du kommer garantert til å instagramme mye av det du ser.

Jeg elsker reiseportalen Poshpacker.co, som ble stiftet av to reise-tech gründere Anna Kojzar og Tania Cruz. Denne siden er dedikert til alt innen «posh»-reise, og her finner du gode tips på poshtels, posh camping og posh gjestehus. De har tilrettelagt for dagens vandrer som vil oppleve kuraterte opplevelser. 

Så vil du ha litt ekstra komfort og oppgraderte fasiliteter i en sosial setting, så velger du et Poshtel neste gang du er ute og reiser. 

Mine 5 poshtel-favoritter rundt om i verden:

1. Generator Hostels er en av Europas mest kjente poshtelmerkevarer. De finnes i byer som Barcelona, Berlin, København, Dublin, Hamburg, London, Paris, Roma og Venezia. Nylig kåret Lonely Planet Generator Paris som et av verdens beste poshtel. 

2. Freehand Miami og Chicago - Art deco poshtellet har baren Broken Shaker som har vært  kåret til World’s 50 Best Bars i 2014. 

3. Shophouse The Social Hostel, Singapore - Et indie boutique hostel som også har sovesaler med air-condition, gratis wi-fi og frokost. Badene deler man men er velutstyrt med hårføner og amenities. Hvert rom har ulike temaer. Shophouse har en salong på taket hvor du kan nyte utsikten og en kul vintage kafe som serverer lokal mat. 

4. Clink78, London Dette er en backpacker hub som  ligger bortgjemt i et 200 år gammelt, elegant tinghusi Kings Cross. De tilbyr innovative fasiliteter og leken innredning. Den britiske designeren Shaun Clarkson har gjenskapt Londons mest eklektiske steder under et og samme tak. Rommene varierer fra små konverterte fengselsceller til 16-sengers sovesal som inneholder alkover, hver med sitt eget private skap og leselys. Mange av de private rommene har bad med massasjedusj og alle får frokost og wi-fi inkludert i prisen. Det åpnet et ClinkNOORD i Amsterdam i fjor.

5. NY Loft Hostel - Et hipt sted å bo i New York er i Bushwick området, Brooklyn hvor du finner NY Loft Hostel. Dette vandrehjemmet arrangerer kvelder for film, komedie, Djs og artister. Gratis grilling i hagen.

Et bonustips: 
Saga Poshtel, Oslo  - Et meget godt lavbudsjett tilbud midt i sentrum. Trendy design, hyggelig og sosialt. Og er dere en stor jentegjeng på tur som vil dele rom, kan de tilby opptil 8-manns rom.  

Opptatt av spesielle og spennende hoteller? Sjekk også ut disse 5 som er designet spesielt for kvinner!

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer