Reiseguide:

Redaksjonens beste Oslo-tips

Her bør du tilbringe late sommerdager i hovedstaden.

OSLO: Vi gir deg noen skikkelig bra tips til hva du kan gjøre i hovedstaden denne sommeren. Foto: Scanpix
OSLO: Vi gir deg noen skikkelig bra tips til hva du kan gjøre i hovedstaden denne sommeren. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Etter fjorårets knallsommer er det nok mange som har valgt å være hjemme og feriere rundt i det ganske land denne sommeren.

Dessverre har den ikke vært like solrik som den i fjor, men i ny og ne glimter sola til og temperaturen stiger i takt.

Å tilbringe disse solfylte dagen i en storby høres kanskje rart ut for mange, men Oslo har fryktelig mye å by på! Så dersom du befinner deg i hovedstaden denne sommeren og er på utkikk etter tips til hva du kan gjøre - følg med:

Ta deg et bad

- Oslo om sommeren er en perle, sier Ingeborg Heldal, ansvarlig redaktør i KK.

Hun tar gjerne bussen ut til Bygdøy når sola stikker frem. På Bygdøy Sjøbad er det nemlig helt utmerket å ta seg et bad.

- Frognerbadet er også fint - nesten litt retro, med vannsklia og stupetårnet. Og la oss ikke glemme den nydelige beliggenheten i Frognerparken.

Benedicte Wessel-Holst, journalist i KK, tilbringer helst varme sommerdager ved stranda - gjerne på badeplassen på Ormøya, som i år er nyoppusset.

- Den finner du bare et par stopp fra Jernbanetorget. Mindre folk enn på Sørenga og mye freshere!

BADE I OSLO: Det finnes mange fine plasser - blant annet ute på Gressholmen. Foto: Scanpix
BADE I OSLO: Det finnes mange fine plasser - blant annet ute på Gressholmen. Foto: Scanpix Vis mer

Oslofjorden byr på mange hyggelige og deilige øyer. Malini Gaare Bjørnstad foretrekker å hoppe på fergen fra Rådhusplassen og vende snuten mot Gressholmen.

- Fergeturen i seg selv er nesten hele opplevelsen, sier Gaare Bjørnstad og fortsetter:

- Når du kommer i land på Gressholmen anbefaler jeg deg å utforske området. Det er mange hemmelige og skjulte perler på øya, som faktisk en gang både har fungert som flyplass, Christiania Skytterlags skytebane og såpekokeri for Lilleborg fabrikker.

Etter å ha slappet av i solen noen timer, og forhåpentligvis fått kjent på det deilige vannet, anbefaler hun deg å stikke innom Gressholmen Kro.

- Her kan du nyte et deilig rekemåltid og noe kaldt i glasset. Er du heldig spilles det også opp til dans på plattingen under lysslyngene!

Reportasjeleder Ingvild Kjøde bor ikke langt unna det hun mener kan være Oslos mest barnevennlige badestrand. Men hun understreker at Hvervenbukta også er veldig deilig for voksne.

- Med flytebrygge og saltvannsbasseng er barna opptatt mens du nyter en iskaffe og folkelivet på denne stranda som ikke anbefales for folk med klaustrofobi ...

TIPS: Ta båten fra Rådhusplassen og ut til en av de mange øyene i Oslofjorden. Foto: Scanpix
TIPS: Ta båten fra Rådhusplassen og ut til en av de mange øyene i Oslofjorden. Foto: Scanpix Vis mer

Her bør du spise

Både soling og bading tar på, og etter hvert begynner man å kjenne at det er på tide med litt mat. Heldigvis har Oslo ekstremt mange bra steder å by på.

- Min sommerfavoritt er Vippa på Vippetangen. Der kan du kjøpe forskjellig mat fra små boder og spise ute i sola. Jeg elsker den fantastiske syriske maten fra Aleppo Bahebek, sier redaktør Heldal.

Når solen har gått ned og middagsmagen har begynt å rumle, har Ingeborg Heldal flere favoritter å velge mellom.

- Ben Reddik på Grünerløkka har superdigg libanesisk, Nedre Foss Gård på Vulkan har nydelig mat og uslåelige omgivelser, Ahaan i Hegdehaugsveien har byens beste asiatiske streetfood og like gode drinker. Hvis du bare vil ta med en pizza og spise ute i en park, har de byens aller beste pizza på bittelille Arte Pazza i Parkveien.

Nedre Foss Gård. Foto: Silje Helgesen
Nedre Foss Gård. Foto: Silje Helgesen Vis mer

Også Stine Therese Strand, utgavesjef i KK, tar turen til Nedre Foss Gård støtt og stadig.

- Søndagsmiddagen er superkoselig og anbefales på det varmeste! Menyen varierer etter sesong og råvarer, og er helt upåklagelig. Pssst: Skal du pusse opp badet og trenger inspirasjon, finner du Oslos fineste toalett i underetasjen her.

Nedre Foss Gård. Foto: Silje Helgesen
Nedre Foss Gård. Foto: Silje Helgesen Vis mer

Brunsjen og lunsjen tar hun på Grådi, Oslo Raw eller Kumi. Førstenevnte skal visstnok ha svært gode drinker, mens de to andre byr på fantastiske kaker.

- Oslo Raw og Kumi har menyer som gjør at du kan smake litt av hvert. Det blir jo en perfekt lunsj!

Dersom du har tatt en pause fra sola (eller i verste fall støtt på en mindre bra værdag) og befinner deg i sentrum, anbefaler Benedicte Wessel-Holst deg å sjekke ut Baltazar.

- Her finner du en superhyggelig oase med fontene og følelsen av å være i Italia. Etterpå kan du ta en drink på Torggata Botaniske. Sving gjerne innom butikkene som er i dette området!

Glad i pizza? Da har Malini Gaare Bjørnstad et godt tips:

- Ta turen innom Tipo nederst på Grünerløkka. Pizzadeigen deres lages av tre ulike melsorter og smaker helt fantastisk!

GRÅDI. Foto: Malin Gaden
GRÅDI. Foto: Malin Gaden Vis mer

Her bør du shoppe

Karl Johan kan fort bli hektisk for mange. Det er jo hit de fleste turistene drar! Men i det siste har det åpnet flere spennende butikker der. Du bør absolutt ta en titt på de mange luksusbutikkene som ligger i Nedre Slottsgate 8!

Vi snakker Balenciaga, Saint Laurent, Bottega Veneta og Jimmy Choo. For å nevne noen!

Foto: Malin Gaden
Foto: Malin Gaden Vis mer

Men her finner du også et kult nytt konsept som kun er åpen i en kort periode.

- Flere norske, kvinnelige gründere har slått seg sammen og startet en pop up-butikk og kafé ved navn Wild Collective. Smykkene fra Miss Mathiesen er mine favoritter, spesielt øredobbene! I tillegg kan de by på vakre blomster fra Botanik, klær fra Confettibird og bærekraftige produkter fra Green Spirit og Oh Yes.

TIPS: Kjøp noen fine blomster fra Botanik eller ta turen innom Stortorvet eller H&M Home! Foto: Malin Gaden
TIPS: Kjøp noen fine blomster fra Botanik eller ta turen innom Stortorvet eller H&M Home! Foto: Malin Gaden Vis mer

I sidegaten ligger Prinsens gate. Her finner du en rekke kule butikker. Virkelig - de ligger på rekke og rad: Ganni, Holzweiler, FWSS og Tom Wood!

Dersom du ønsker å ta turen bort fra den travle gata, har Ingeborg Heldal noen kjempefine tips på lur.

- Dra til Grünerløkka! Der ligger fine, unike butikker på rekke og rad. Zuzanna G, Velouria Vintage, Frøken Dianas Salonger og Manillusion er alle favoritter som har ting du ikke finner andre steder.

FWSS. Foto: Sara Abraham / Oslo Runway
FWSS. Foto: Sara Abraham / Oslo Runway Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer