Refsnes Gods

Refsnes Gods: Hotellet ALLE kunstelskere bør besøke

Har over 92 kunstnere og 400 kunstverk å by på!

ENORM KUNSTSAMLING: Over 400 kunstverk er utstilt på hotell Refsnes Gods i Moss. Foto: Lillian Reif
ENORM KUNSTSAMLING: Over 400 kunstverk er utstilt på hotell Refsnes Gods i Moss. Foto: Lillian Reif Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Refsnes Gods ligger idyllisk til på Jeløy i Moss med en fantastisk utsikt over Oslofjorden. Likevel er det utsikten inne i hotellet mange finner vel så fascinerende. 

Det er nok mange mossinger som har fått med seg at godset har flotte bilder på veggene, men at det i dag har en av Norges største private kunstsamlinger, er det ikke alle som vet.

Med 92 kunstnere og over 400 kunstverk representert kan hotellet glede sine gjester med et bredt utvalg av samtidskunst.

Blant annet er syv verk av Edvard Munch og to verk av Andy Warhol blitt innlemmet i samlingen. Men eier Widar Salbuvik har på ingen måte tenkt å slå deg til ro med dette.

Ville gjøre noe unikt

Da Salbuvik i 1998 tok over som eier av hotellet, var hans idé å videreføre den stolte kunsttradisjonen som allerede fantes i Moss. Med anerkjente gallerier som F15, Galleri Henrik Gerner og Momentum kunsthall, for å nevne noen, føyer Refsnes Gods seg nå inn i en lang rekke av solide gallerier og kunstinstitusjoner i Østfold. 

– Jeg ser ikke på meg selv som en kunstsamler, men mer som en som utvikler et reiselivsprodukt, sier Salbuvik, som også er styreleder for hotellet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer