<strong>I FILMENS FOTSPOR:</strong> Hotel Prince Stafilos på Skopelos, den greske øya der Mamma Mia! er spilt inn.  Foto: Hotel Prince Stafilos
I FILMENS FOTSPOR: Hotel Prince Stafilos på Skopelos, den greske øya der Mamma Mia! er spilt inn. Foto: Hotel Prince Stafilos Vis mer

Roma

Reis i fotsporene til Hollywood-stjernene - besøk steder hvor storfilmer er spilt inn!

Italia, Hellas og Irland er blant de vakreste destinasjonene.

Publisert
Sist oppdatert

Sommer betyr for mange bading, sol og ikke minst utenlandsferie. Men hvor drar man når man har vært overalt? Når man er lei av å bare ligge på stranda? Når man har lyst til å prøve noe litt annerledes kan en reise i filmens fotspor være tingen! (OBS: Sjekk ut disse 5 romantisk reisemålene, hvis du skal på kjæresteferie!

<strong>SIRIS FAVORITT:</strong> En av mine favorittscener var fra «Ocean's Twelve» fra en gammel nedlagt tunfisk fabrikk på Scopello, Sicilia. Stedet heter Tonnara Scopello og ligger på øya Sicilia. Foto: Tonnara Scopello
SIRIS FAVORITT: En av mine favorittscener var fra «Ocean's Twelve» fra en gammel nedlagt tunfisk fabrikk på Scopello, Sicilia. Stedet heter Tonnara Scopello og ligger på øya Sicilia. Foto: Tonnara Scopello Vis mer

De fleste av oss har sett filmer hvor man tenker – dit MÅ jeg dra, det stedet må jeg oppleve eller det hotellet må jeg bo på! En av mine favorittscener var fra «Ocean's Twelve» fra en gammel nedlagt tunfisk fabrikk på Scopello, Sicilia. Det var en scene jeg sent vil glemme. Og et par år senere ble det faktisk ferie på akkurat det stedet og det var like vakkert og unikt som i filmen. Helt magisk var det! Mer info finner du her!

For de som trenger nytt reisepåfyll har jeg har snakket med blant annet Hotels.com, som hadde mange gode tips til filmdestinasjoner- og hoteller.  En ferie-og hotellopplevelse som blir verdt å Instagramme.

LES OGSÅ: Husker du den lille jenta i rød jakke fra «Schindler's liste»?

Til Roma med Audrey Hepburn 

Roma er en av de mest populære feriebyene i verden; det ideelle stedet for en liten pustepause, og perfekt for å late som du er Audrey Hepburn i «Roman Holiday». Så hvorfor ikke gå i Hepburns fotspor ved å besøke de mest populære attraksjonene fra filmen? Nyt for eksempel en iskrem ved den berømte Spansketrappen. Kanskje teste nervene på den legendariske La Bocca della Verità (The Mouth of Truth ) – skulpturen som biter av deg hånden om du lyver . Eller dra på shopping i Via Condotti – et utmerket sted for å oppleve Romas pulserende liv – gjerne kombinert med en matbit. 

<strong>GRAND HOTEL PLAZA:</strong> Er et kjent hotell i Roma som dukker opp i en rekke Hollywood-filmer.  Foto: Grand Hotel Plaza
GRAND HOTEL PLAZA: Er et kjent hotell i Roma som dukker opp i en rekke Hollywood-filmer. Foto: Grand Hotel Plaza Vis mer

Anbefalt overnatting:  Grand Hotel Plaza 
Her får du kongelig behandling i en elegant atmosfære, i tillegg til at hotellet kun ligger en kort spasertur fra Spansketrappen og Via Condotti. Hotellet opptrer i mange Hollywood-filmer, og rimeligste prisene starter fra 1860 kr per rom per natt. 

LES OGSÅ: 10 fantastiske reisemål du MÅ prøve å besøke i år

«The Quiet ManTour»  i Irland

I 1951 regisserte John Ford både John Wayne og Maureen O'Hara i den Oscar-nominerte filmen «The Quiet Man». Denne romantiske filmen satte – for alvor – den lille landsbyen Cong i Vest-Irland på kartet, og har nå har blitt et av de mest berømte reisestedene i landet. Cong og området rundt har et stort tilbud av aktiviteter som fiske, båtliv, golf og ridning, i tillegg til «The Quiet Man Tour» som tar besøkende med på en nostalgisk reise til ulike steder fra filmen.

<strong>ASHFORD CASTLE:</strong> Er stedet for deg som ønsker å føle deg litt kongelig.  Foto: Ashford Castle
ASHFORD CASTLE: Er stedet for deg som ønsker å føle deg litt kongelig. Foto: Ashford Castle Vis mer

Anbefalt overnatting: Ashford Castle 
Slottet som ligger like utenfor landsbyen Cong i County Mayo. Dette er stedet for deg som ønsker å kjenne på hvordan det er å være kongelig. Priser fra 5150 kr pr natt. 

LES OGSÅ: Insidertipsene som kan sikre deg fantastiske hotellkupp!

I Meryl Streeps fotspor i Hellas

De greske øyene har alltid vært et svært populært feriemål, og siden «Mamma Mia!» – med blant annet Meryl Steep i en av hovedrollene – kom ut i 2008, har populariteten blitt enda større. Filmen er stort sett spilt inn på Skopelos; en vakker øy med rik furuskog, krystallblått hav og flere spektakulære sandstrender. Her kan du gjenkjenne steder og scener fra filmen, ikke minst det vakre Saint John’s Kapell, også kalt «Mamma Mia»-kapellet. Ellers anbefales det å ta en tur innom The Folklore Museum for å bli nærmere kjent med gresk folkeliv.

Anbefalt overnatting: Adrina Resort 
Familiedrevet strandanlegg som er bygd amfiteatrisk på en ås. Prisene starter i juni fra 2239 kr pr natt pr rom og hotellet garanterer for beste pris på egen hjemmeside. 

<strong>ADRINA RESORT:</strong> Ligger på  Skopelos, der Mamma Mia! ble spilt inn.  Foto: Adrina resort
ADRINA RESORT: Ligger på Skopelos, der Mamma Mia! ble spilt inn. Foto: Adrina resort Vis mer

Et godt alternativ for gresk komfort og tradisjonell gjestfrihet er Hotel Prince Stafilos - hotellet er plassert på en høyde slik at du får god og spektakulær utsikt over både byen og sjøen. Prisene starter fra 400 kr per rom per natt.

LES OGSÅ: Den franske hotellperlen du virkelig ikke vil gå glipp av (SÅ lekkert!)

King's landing - «Game of Thrones»

For «Game of Thrones» fans , er Dubrovnik King´s Landing, hovedstaden i Westeros. Byens konstante tilstedeværelse i serien har forsterket fokuset på byen og fått opp turismen. Det er masse gjenkjennelige scener i hjertet av byen som St. Dominika gaten som brukes ofte til markedsplass scener og Minceta Tower som er det høyeste punktet i Dubrovnik.

Anbefalt overnatting:  Hotel Excelsior 
Hotellet åpnet i 1913 og omtales i dag som en institusjon. De fleste rommene har fantastisk utsikt over byen. Gjennom tidene har dette vært hotellet for idrettsutøvere og rockestjerner. Rimeligste prisen i sommersesongen starter fra  kr per rom per natt 2900.

Vicky Christina Barcelona

Woody Allens «Vicky Christina Barcelona» er like mye en hyllest til Barcelona som det er en romantisk film om et komplisert kjærlighetstriangel. Filmen utspiller seg blant Gaudi-arkitektur, fantastiske piazzaer og mange scener spilles til spanske rytmer mens det inntas deilig katalansk mat. Barcelona er et fantastisk sted å tilbringe sommerferien med masse å se og gjøre i form av arkitektur og kultur. 

Anbefalt overnatting: Mercer Hotel Barcelona
Bortgjemt i de smale smugene i det gotiske kvartert ligger det perfekte hotellet for en langweekend i storybyen. På takterrassen kan du beundre utsikten over den katalanske hovedstaden. Prisene starter fra 2400 pr natt. 

Et annet godt alternativ er Le Meredien Barcelona -  som  ligger bare noen få minutters gange fra Las Ramblas, Plaza Catalunya og La Sagrada Familia og kombinerer tradisjonell eleganse med en nyskapende stil. Prisene starter fra 2900 kr per rom per natt.

The Sound of Music, Mozart og øl i Salzburg

Von Trapp-familien vil alltid være knyttet til Salzburg. Hvert år besøker nesten 300.000 mennesker byen for å få et glimt av kulissene og landskapet i «The Sound of Music» – en av verdens mest elskede musikaler og filmer. «The Sound of Music Tour» gir deg muligheten til å følge i fotsporene til denne berømte familien ved å besøke steder fra filmen. Den praktfulle barokkbyen er fylt med fantastisk arkitektur, og den er vurdert som verdensarv av UNESCO. Salzburg har en rik ølbryggingshistorie, i tillegg til å være fødestedet til en av verdens mest betydningsfulle komponister, Mozart. 

<strong>I GAMLEBYEN:</strong> Hotel am Mirabellplatz ligger i gamlebyen, og kan tilby deg det meste.  Foto: Hotel am Mirabellplatz
I GAMLEBYEN: Hotel am Mirabellplatz ligger i gamlebyen, og kan tilby deg det meste. Foto: Hotel am Mirabellplatz Vis mer

Anbefalt overnatting: Hotel am Mirabellplatz  
Som ligger i gamlebyen, og tilbyr komfortable rom med alle moderne fasiliteter og enkel tilgang til et bredt spekter av byens mest populære landemerker, inkludert Augustiner bryggeri og Salzburgs domkirke. Prisene starter fra 800 kr per rom per natt.

I neste spalte skal jeg skrive om temareiser og hvor du finner de beste!

Kilde: Hotels.com 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer