Reisetips London

Reis til den fantastiske storbyen på budsjett

Her finner du de beste restaurantene og hotellene!

LONDON: Reis til den fantastiske storbyen på budsjett! Foto: Shutterstock / ESB Professional
LONDON: Reis til den fantastiske storbyen på budsjett! Foto: Shutterstock / ESB Professional Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sies at London er blant vinterens mest bestilte reisemål, og det er en storby det alltid er verdt å besøke. Det er fortsatt en av Europas hippeste hovedsteder som stadig vokser med spennende trendy hoteller, restauranter, kafeer og barer for alle lommebøker. Nå kan du bo i stilige B&B gjestehus i vakre nabolag som Notting Hill og Chelsea, eller bo på et hipt Poshtel i trendy Shoreditch. Byen er gjennomsyret av historie og arkitektur, med severdigheter rundt enhver sving: Fra Big Ben til London Eye, Science British Museum eller Tate Modern.

Uansett årsak til å besøke byen har den noe for enhver smak. Det er en tidløs by med en fascinerende blanding av gammelt og nytt. Tiden går fort unna i London, så alt som skal oppdages og testes bør planlegges i forkant, slik at man ikke kaster bort tiden på å lete opp steder, reisetid, stå i kø, eller ende opp med å reise hjem uten å ha opplevd noe av det som sto på egen #bucketlist.

LES OGSÅ: 10 ting du må gjøre i Paris

Her bør du spise

Matscenen utvikler seg i rekordfart og det er vanskelig å holde følge på hva som er «hot or not». Et øyeblikk handler det om de beste restaurantene i Covent Garden, og i det neste er vi over på kule nye restauranter i East London. Nye trender som «posh-fast food», «molekylær gastronomi», «streetfood» eller «farm-to table» er alle begrep vi har hørt om men kanskje ikke selv fått oppleve. Byen er kjent for å ha noen av verdens beste restauranter og det trenger ikke koste mye for et fantastisk måltid.

Brasserie Zedel

Brasserie Zedel er et storslått parisisk brasserie kun et steinkast fra Piccadilly Circus. Det er som en livlig, stor spisestue. De tilbyr faste menyer gjennom hele dagen til en rimelig penge. Du kan få to-retters til bare 10 pund (cirka 100 NOK). Det er de kjente restauratørene Corbin & King som står bak som også driver de anerkjente restaurantene The Ivy, The Wolseley og The Delaunay som er byens beste franske restauranter. 

https://www.brasseriezedel.com

Priser for 2-retter fra £10 (cirka 100 norske kroner)

Brasserie Zedel, 20 Sherwood Street, W1F 7ED

BRASSERIE ZEDEL: Et storslått parisisk brasseri kun et steinkast fra Piccadilly Circus Foto: Brasserie Zedel
BRASSERIE ZEDEL: Et storslått parisisk brasseri kun et steinkast fra Piccadilly Circus Foto: Brasserie Zedel Vis mer

The Heron

Hvem skulle tro at du vil finne en av Londons beste og mest autentiske Thai restauranter i kjelleren av en britisk pub? The Heron pub som ligger ved Edware Road (nærmeste t-bane stasjon er Paddiongton) finner man altså en ekte thai restaurant som tilbyr rimelig mat, god smaker og mye moro. De kjører i gang karaoke kl 21, og alle bord får utlevert mikrofoner.

Spis deg mett for £20 (cirka 200 NOK)

The Heron, Norfolk Crescent, W2 2DN

Cafe Monico

En av Soho Group sine nye restauranter som ligger i Londons Shaftesbury Avenue. De serverer fransk-italienske retter fra frokost til middag og har en busy bar som tilbyr veldig gode klassikere. Interiøret er inspirert av den opprinnelige Cafe Monico, etablert rundt 1877. Dette er et klassisk kult brasserie å ta et par retter får en musical eller etter shopping i Regent Street.

http://www.cafemonico.com

Spis toretters til £12 (cirka 120 NOK)

39-45 Shaftesbury Avenue

Padella

En ren pastadrøm! Restauranten ligger i Borough Market, Londons beste matmarked og som er et sted man må besøke dersom man er en ekte foodie. De kjente kokkene bak Padella ville åpne en pastabar som serverer håndrullet pasta med kjærlighet fylt med det beste de tok med seg fra sine reiser gjennom hele Italia, fra folks private kjøkken til de beste pasta restaurantene.

http://padella.co

Pastaretter fra £5-£9 (cirka 50-90 NOK)

6 Southwark Street

Kanada-Ya, Covent Garden og Soho

Jeg elsker Kanada- Ya. En travel støyende japansk restaurant som er kjent for sine eksepsjonelt gode noodle supper. Her finner du unge japanere som sikler over lunsjen sin blandet med høylytte lokale Londoner som digger fellesskapet og buzzen de restaurantene byr på. En skål full av godsaker kan kurere enhver bakrus fra kvelden før.

https://www.kanada-ya.com

Fleste retter er fra £10 - £14 (cirka 100-140 NOK)

Kanada-Ya, 64 St Giles High Street, WC2H 8LE og 3 Panton Street, SW1Y 4DL

KANADA-YA: En travel støyende japansk restaurant som er kjent for sine eksepsjonelt gode noodle supper Foto: Kanada-Ya
KANADA-YA: En travel støyende japansk restaurant som er kjent for sine eksepsjonelt gode noodle supper Foto: Kanada-Ya Vis mer

Urban Coterie

Shoreditch er et annet spennende og livlig restaurantområde i London. Urban Coterie representerer britisk bistro i sesong. De har også en fantastisk skybar med utsikt over London.

http://urbancoterie.co.uk

Hovedretter fra £12-£20 (cirka 120-200 NOK)

17th floor, 151-157 City Rd

The Barbary

Hvis du elsker The Palomar i Soho vil like lillesøsteren The Barbary som kun har 24 barkrakk plasser og tilbyr mat fra Nord-Afrika strekningen Marokko til Egypt og gjenoppliver retter som har kulinarisk arv. Det beste naan brødet du noensinne vil smake vil du garantert få her. 

http://thebarbary.co.uk

De fleste retter under £10 (cirka 100 NOK)

16 Neal's Yard

Golden Union & Toff´s

Å ikke tipse om en fish & chips restaurant i London er som å banne i kirka. Det er fortsatt landets favorittrett og helt sikkert en av de mest ikoniske. London ville ikke vært London uten en porsjon fish & chips. Min mormor er engelsk og hun og min bestefar var en av de første som tok inn avispapir-retten til Norge. De åpnet et lite gatekjøkken i Horten i slutten av 60-tallet og serverte nasjonalretten på autentisk vis og hadde lange køer. I dag er mormor 97 år og hun kan fortsatt fortelle meg hvilken restaurant i London som serverer den beste fish & chips, men jeg har gjort grundig research på hennes vegne og kommet frem til to restauranter. Mormor sin favoritt er Golden Union i Soho og min er Toff´s i Muswell Hill. Førstnevnte har drevet i 150 år og den andre i nærmere 50 år. De er begge fantastiske og anbefaler de på det varmeste.

Fish & Chips til rundt £12 (cirka 120 NO)

goldenunion.co.uk

toffsfish.co.uk

Seven at Brixton

Brixton Market er som en hybrid av Mathallen på Vulkan i Oslo og Östermalms Saluhall i Stockholm. Her finner du mange gode restauranter og det er liv fra morgen til kveld. Seven at Brixton tilbyr tapas og cocktails i hjertet av dette trendy hangout stedet. Her er det sharing konseptet som gjelder og for rundt £ 20 deler man et stort måltid med masse godsaker. Cocktails ligger rundt £ 5-6 så det kan fort bli en sen kveld.

http://www.sevenatbrixton.com

Stor sharing plate fra £13 (cirka 130 NOK)

Seven At Brixton, Unit 7 Market Row, SW9 8LB.

SEVEN AT BRIXTON: Brixton Market er som en hybrid av Mathallen på Vulkan i Oslo og Östermalms Saluhall i Stockholm Foto: Seven at Brixton
SEVEN AT BRIXTON: Brixton Market er som en hybrid av Mathallen på Vulkan i Oslo og Östermalms Saluhall i Stockholm Foto: Seven at Brixton Vis mer

De beste budsjettvennlige hotellene

Du trenger ikke blakke deg for å bo bra. Det kan være vanskelig med tanke på beliggenhet å booke rett hotell i London, spesielt dersom man ikke har et forhold til en del av områdene. Jeg skal gi deg guiden til de rimeligste gode hotellene og restaurantene, samt mine absolutte favoritter. Alt fra det aller rimeligste til luksus. Shopping guiden lar jeg fashionista bloggerne ta seg av – de har garantert bedre forslag enn meg!

Dersom du ikke har lyst til å bruke store deler av reisebudsjettet på overnatting så er det faktisk mulig å finne et rimelig, sentralt og fint hotell i London. Men det er en jungel av hoteller og mye er dårlig. Mine tips er ikke av de mest trendy hotellene for de er ofte populære og dyre, men har plukket ut både noen små perler og noen av de beste innen budget kategorien hvor du får et rent rom, god seng å sove i, og en bra beliggenhet.

LES OGSÅ: 10 ting du må gjøre i Berlin

London House Hotel

Vil du bo i nærheten av Notting Hill men har ikke råd til de eksklusive hotellene er London House Hotel et godt alternativ. Kort vei til t-banen, hjelpsom og hyggelig personalet, rent og moderne rom (unngå rom i kjelleren). De pusset opp rommene i 2015 og de fleste har store fine bad.

Priser fra £55 pr natt (cirka 550 NOK)

https://www.londonhousehotels.com

CitizenM Tower of London, Bankside og Shoreditch

Alle tre hotellene har god beliggenhet, moderne og effektive rom. Bankside hotellet ligger nær Tate Modern Museum som er et ”must” dersom man er interessert i kunst og Shoredtich hotellet er det nyeste. Det er valuta for pengene å bo på et CitizenM hotell som er travle, livlige og funksjonelle. 

Priser fra £109 pr natt (cirka 1090 NOK)

https://www.citizenm.com/destinations/london

My Bloomsbury og My Chelsea

Personlige små hoteller med perfekt beliggenhet i strøk som har mye å tilby. I tillegg er Soho, Oxford St.og Covent Garden bare en spasertur unna.

Priser fra £150 pr natt (høysesong er helt andre priser, vær tidlig ute - cirka 1500 NOK)

http://myhotels.com/bloomsbury/

MY BLOOMSBURY HOTEL: Et personlig, lite hotell med perfekt beliggenhet i strøk som har mye å tilby. Foto: My Bloomsbury Hotel
MY BLOOMSBURY HOTEL: Et personlig, lite hotell med perfekt beliggenhet i strøk som har mye å tilby. Foto: My Bloomsbury Hotel Vis mer

PremierInn

PremierInn er en stor hotellkjede med veldig rimelige hoteller. De får ofte utmerkelse på Tripadvisor for god kundescore på tross av billige rom. Jeg anbefaler å booke et av de nyeste PremierInn hotellene da de er mest oppdaterte på utstyr og innhold.

Priser fra £69 pr natt (cirka 690 NOK)

http://www.premierinn.com/gb/en/hotels/england/greater-london.html

Oppdag Fox & Anchor

Oppdag Fox & Anchor, en tradisjonell pub fra viktoriatiden med boutique-rom. Bak grand mahogny dører, etset glass og tung messing finnes 6 fantastiske rom alle med sine unike forskjeller. Dette hotellet er en skjult perle i Smithfield området som er i det sentrale London, grensa mellom City og bydelen Islington.

Priser fra £150 pr natt (er veldig mye dyrere i høysesong, og har få rom, så vær tidlig ute - cirka 1500 NOK))

http://www.foxandanchor.com

FOX & ANCHOR: En tradisjonell pub fra viktoriatiden med boutique-rom. Foto: Fox & Anchor
FOX & ANCHOR: En tradisjonell pub fra viktoriatiden med boutique-rom. Foto: Fox & Anchor Vis mer

K+K Hotel George, Earls Court

Bra beliggenhet, kjent for god frokost, og rene fine rom.

Priser fra £130 pr natt (cirka 1300 NOK)

https://www.kkhotels.com/en/london/hotel-george?_ga=1.41348322.1928827282.1478045179

Hoxton

Hoxton hotellene har ofte gode priser og er nabolagshoteller man forelsker seg. Men områdene de ligger i er populære så skytes prisene i været, så vær tidlig ute for å sikre deg et godt rom til en bra pris.

Priser fra £120 pr natt (cirka 1200 NOK)

https://thehoxton.com/london/holborn/hotels

Russell's of Clapton, Clapton

Dette hotellet er drevet av Annette Russell som er en tidligere anerkjent sjef i musikkbransjen. Lobbyen har en rød skinnsofa, haugevis av bøker om reiser og kunst. Hele ”stuen” har en sånn edgy kunstner vibe. Kun 6 hotellrom som er innredet med vintage møbler og unike detaljer. Høy kvalitet på sengetøy, seng og bad. Og frokosten er minneverdig...

Priser fra £ 98 pr natt (cirka 980 NOK)

http://russellsofclapton.com

The Z Hotel City

Hotellkjeden Z Hotels har hoteller mange steder i London. Det er vanskelig å komme under 1000-lappen i London om man ikke vil booke via AirBnb eller bo i et av de moderne herbergene (poshtel). Så dersom du kun skal ha en god seng å sove i, et rent og moderne rom, og du ikke er like nøye med beliggenheten, og i tillegg tåler små rom, kan dette være hotellet for deg.

Priser fra £50 pr natt (cirka 500 NOK)

http://www.thezhotels.com/z-city

THE Z HOTEL CITY: Perfekt for deg som ønsker å bruke så lite penger som mulig, men samtidig på fresht! Foto: The Z Hotel City
THE Z HOTEL CITY: Perfekt for deg som ønsker å bruke så lite penger som mulig, men samtidig på fresht! Foto: The Z Hotel City Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer