Storbyferie:

Reiseguide til Stockholm

Vi har spurt Stockholms-jenta Thérèse Hellstrøm om hennes beste tips!

STOCKHOLM: En liten storbyferie er aldri feil og med disse tipsene kommer helgen i den svenske hovedstaden til å bli komplett! Foto: Scanpix
STOCKHOLM: En liten storbyferie er aldri feil og med disse tipsene kommer helgen i den svenske hovedstaden til å bli komplett! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thérèse Hellstrøm er moteredaktør i Daily Forni og PR-ansvarlig for 2NDDAY i London og Stockholm. Jobbene hennes innebærer mye reising, men hjemstedet - det er i Stockholm.

Når Thérèse først har helgen fri fra både jobb og reising og skal tilbringe en lørdag i hjembyen sin, tar hun beina fatt og går fra det ene koselige stedet til det andre.

LES OGSÅ: Høsten er et perfekt tidspunkt for en langhelg i Madrid. Vi gir deg de beste tipsene!

Reiseguide til Stockholm

- Det beste med Stockholm er definitivt nærheten til alt. På gangavstand har man de beste restaurantene og massevis av shoppingmuligheter, samt nattklubber og fine, historiske museum.

Vi har spurt den kule, svenske jenta om hennes aller beste Stockholm-tips!

- Min lørdag begynner med en cappuccino på «Broms» og en gåtur rundt Djurgården. Etter det spiser jeg brunsj på et eller annet nytt sted i Vasastan og fortsetter deretter gåturen langs Biblioteksstan for å se om jeg kan finne noe fint til leiligheten min, sier Hellstrøm og fortsetter:

- Ettermiddagsdrinken tar jeg gjerne på «Riche» - der møter jeg alltid på bekjente på en lørdagskveld. Deretter fortsetter jeg hjem mot leiligheten min, før det kikker jeg innom Hotel Diplomats nye perle «Butiken», hvor jeg kjøper med meg kveldens middag.

Butiken på Hotel Diplmot. Foto: Hotel Diplomat
Butiken på Hotel Diplmot. Foto: Hotel Diplomat Vis mer

HER BØR DU: Spise

Thérèse Hellstrøm tipser om å starte dagen på «Gretas» på Haymarket Hotel! Hun forteller at du absolutt bør tatt en titt på interiøret til restauranten - og selvfølgelig spise en deilig frokost her.

- For lunsj hadde jeg dratt til Gamla Stan og booket bord på den koselige restauranten «Österlånggatan 17». Ikke bare liker jeg maten der, men hele atmosfæren er så rolig - selv om man er midt i byen!

Hellstrøm avslutter kvelden med middag på «Punk Royale».

- Dette stedet må du ikke gå glipp av dersom du er i Stockholm! Spesielt ikke om man vil oppleve noe utenom det vanlige.

LES OGSÅ: Slik tar du ferie med god samvittighet

Gretas på Haymarket Hotel. Foto: Scandic Hotel Haymarket
Gretas på Haymarket Hotel. Foto: Scandic Hotel Haymarket Vis mer
LUNSJ OG MIDDAG: Österlånggatan 17 og Punk Royale. Foto: Instagram / @osterlanggatan17 og @punkroyale.cafe
LUNSJ OG MIDDAG: Österlånggatan 17 og Punk Royale. Foto: Instagram / @osterlanggatan17 og @punkroyale.cafe Vis mer

HER BØR DU: Ta et glass vin

- Byens hotteste «after work» er uten tvil New York-konseptet «Eataly». Der er det ikke bare gode drinker, men en utrolig fin stemning. Er man ute etter noe litt mer trendy, kan jeg anbefale restauranten og takterrassen «TAK».

«Tak» er en del av Petter Stordalens store hotellsatsning i Stockholm. I 2017 åpnet han hotellene «At Six» og «Hobo», og med det kom også «Tak» - en restaurant som ledes av den svenske stjernekokken Frida Ronge.

- Der får du både deilig musikk og utsikt over hele byen, sier Thérèse Hellstrøm og fortsetter:

- Selv hadde jeg tatt meg et glass vin i baren på «Nybrogatan 38» - den absolutt hyggeligste stemningen som finnes, forteller Stockholms-jenta.

Reiseguide til Stockholm

HER BØR DU: Shoppe

Thérèse Hellstrøm jobber i og skriver daglig om mote, så hun har god koll på hva som skjer i motebildet i Stockholm.

- Birger Jarlsgatan har blitt Stockholms destinasjon for verdens største motehus - som Chanel, Prada og Louis Vuitton. Om du ønsker et mer blandet utvalg hadde jeg tatt turen mot Biblioteksgatan eller gått innom «NK», som er vårt eldste og vakreste varehus. Ønsker du å shoppe vintage, kan du gå langs Sibyllegatan. Her finner du vintage både høyt og lavt!

LES OGSÅ: Chanel gjenskapte strand utenfor Danmark til visningen sin

LUKSUS: I Birger Jarlsgatan finner du butikker til Prada, Chanel og Louis Vuitton. Foto: Scanpix
LUKSUS: I Birger Jarlsgatan finner du butikker til Prada, Chanel og Louis Vuitton. Foto: Scanpix Vis mer

HER BØR DU: Overnatte

Det er nok mange som har funnet ut at AirBnB fungerer like godt som hotell - og kanskje til og med er billigere - men ifølge Thérèse det ikke like stort i Stockholm som andre steder.

- Det er ikke alle i Stockholm som tillater utleie på den måten. Så mitt tips er derfor å sjekke inn på hotell! Stockholm har et stort tilbud av hoteller i ulike prisklasser og tilbyr alltid noe som passer for enhver smak. Mine favoritter akkurat nå er «Ett Hem», «Bank Hotel» og «Hotel Diplomat».

Ett Hem. Foto: Ett Hem

HER BØR DU: Dra ut

Mange ønsker å avslutte en dagen med vandring i Djurgården og shopping i Biblioteksgatan med en aldri så liten fest. Dersom du ønsker å teste ut Stockholms nattklubber, har Thérèse selvfølgelig noen tips på lur:

- Om man er på besøk i Stockholm og ikke vet hvor man skal gå ut, er «V/Wall» en klassiker. Her kan man alltid forvente seg topp stemning med morsomme folk, en feststemt bakgård og musikk for enhver smak. Dersom du ønsker å bli med utelivskretsen i Stockholm på klubb, bør man dra på byens nyeste tilskudd: «Charles», som ligger inne i restauranten «Tako». Her får du en intim atmosfære med kreative drinker!

LES OGSÅ: 8 gode grunner til å besøke Lisboa

Fra nattklubben Charles. Foto: Charles, Tako
Fra nattklubben Charles. Foto: Charles, Tako Vis mer

HER BØR DU: Ikke bruke så mye tid

- Hva er Stockholms største turistfelle?

- Strandvägen 1 må nok være Stockholms største turistfelle med tanke på hvor det ligger og uteserveringen der. I tillegg er det altfor dyrt og maten er halvgod. Det synes i hvert fall jeg, sier Thérèse Hellstrøm.

- Kanskje du har en skjult perle å anbefale i stedet?

- For meg er det definitivt «Farang» med sin fantastiske mat, service og stemning. Det ligger i en bakgate uten skilting i Vasastan, så det er ikke det første stedet man tenker at man må besøke, men du kommer ikke til å angre!

LES OGSÅ: Her finner du Europas billigste matby

Farang. Foto: Farang
Farang. Foto: Farang Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer