Reise med nattog:

– Reiser du bare med fly fra by til by, får du aldri oppleve noe slikt

Reiser du om natten, kjennes ikke togturen så lang. På veien kan du ha spart både penger, miljø og flyplass-stress. Og kanskje får du en norsk moskus eller en afrikansk soloppgang med på kjøpet.

SALTEN: I Norge kan du ta nattog nord til Bodø og sør til Kristiansand. Lyse somre gir deg valget mellom søvn og utsikt. FOTO: Tore Bjørback Amblie, NSB FOTO
SALTEN: I Norge kan du ta nattog nord til Bodø og sør til Kristiansand. Lyse somre gir deg valget mellom søvn og utsikt. FOTO: Tore Bjørback Amblie, NSB FOTO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): – Tenk å stige nydusjet og uthvilt ut av en tomannskupé i Köln og gå rett inn til gode seter, med utsikt til åpent landskap, god frokostkaffe og varme, sprø croissanter på et nytt tog til Paris!

Reiseminnet kommer fra togblogger Sigrid Elsrud og er fra den gang det fortsatt gikk nattog fra København.

København-nattoget forsvant med Øresundbroen i 2001, men det finnes fortsatt mange muligheter til å reise på skinner om natten i Norge og Europa.

Les også: Se bildene fra høyfjellshotellenes storhetstid

Her i landet er avgangene lagt opp slik at man kan krype til køys før midnatt og være fremme neste morgen. Norske nattog går på strekningene Stavanger-Kristiansand-Oslo, Bergen-Oslo, Trondheim-Oslo og Bodø-Trondheim.

– Tenk hvor eksotisk en slik reise er for langveisfarende turister som tar toget over fjellene en lys sommernatt, sier Elsrud.

Midnattsol i nord, moskus over Dovre eller snø og reinsdyr på Bergensbanen: Er du heldig, blir togreisen en ren safari.

– Liker du å være litt våken, kan du jo sitte litt i kafévognen, tipser Gina Scholz som er kommunikasjonssjef i NSB Persontog. Der får man også servering om natten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer