Langdistanse-vandring

Rikke (45) solgte alt - vandrer gjennom Europa

- Jeg fikk en følelse av at det var nå eller aldri.

GÅR EUROPA PÅ KRYSS OG TVERS: Rikke har flere lange gåturer bak seg. Siden våren 2021 har hun vært på vandring fra Bordeaux i Frankrike til Alicante i Spania. FOTO: Privat
GÅR EUROPA PÅ KRYSS OG TVERS: Rikke har flere lange gåturer bak seg. Siden våren 2021 har hun vært på vandring fra Bordeaux i Frankrike til Alicante i Spania. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Når man reiser slik jeg gjør, vil man se og føle verden på en helt annen måte. Jeg elsker at jeg kan følge med på naturen og kjenne på været. Og jeg foretrekker de små tingene i livet, som å betrakte et ekorn eller en liten sommerfugl, eller kjenne duften fra blomstene i grøftekanten idet jeg går forbi, sier Rikke Abild (45).

I 2018 solgte den danske kvinnen nesten alle eiendelene sine og dro ut for å oppdage verden. Men i stedet for å kjøre rundt i bil, eller se verden fra togvinduet, tok hun beina fatt.

Rikke forteller at det hele startet med at hun i slutten av 2017 ble langtidssykemeldt på grunn av stress. Hun valgte da å si opp jobben sin og bestemte seg for å dra på en vandring i Japan.

– Jeg hadde lest at en lang vandretur er bra hvis det er noe du trenger å finne ut av, og jeg hadde behov for å tenke over fremtiden min. Da jeg kom tilbake til Danmark begynte jeg å søke jobber, men jeg merket at det ikke var det jeg egentlig ønsket.

– I stedet bestemte jeg meg for å lytte til en gammel drøm om å reise over lengre tid, det lengste jeg hadde reist tidligere var i tre måneder. Jeg visste også at det måtte skje nå, for idet jeg fikk jobb igjen, ville fokuset mitt være på den. Jeg fikk derfor en følelse av at det var nå eller aldri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer